top of page

i det svåra föds det vackraUr kaos kommer utveckling!


Det är måndag morgon och jag sitter i mitt kök med mitt morgonkaffe. Jag reflekterar över veckan som gått och över vad som nu sker i världen.

Som jag skrev i mitt tidigare inlägg så bor kaos granne med Gud.


Redan nu är det som att vi lever i en annan värld och verklighet. Vi ser hur människor agerar i kris. Vi ser hur många människor sträcker ut en hand för att hjälpa de som har det svårt. I vårt hus (ett stort hus i centrala Göteborg) har vi en Facebookgrupp gällande byggplaner. I går kom det första inlägget, en utsträckt hand om att en tjej som heter Frida erbjuder sig att hjälpa de som behöver stanna hemma nu. Vi var flera som fyllde i att vi kan hjälpa. Våra grannar blev väldigt tacksamma då de tillhör riskgrupper. En liten gest som stärker gemenskapen.

Vi ser hur människor i Italien sjunger i gemenskap på sina balkonger då de lever i isolering.

Vi ser hur människor applåderar de som arbetar i vården, när fick dom någonsin en applåd. På lördag klockan 22 kan vi i Sverige göra likadant, gå ut på våra balkonger och applådera för vår vårdpersonal. För de har det riktigt tufft nu.

Tänk efter lite...visst skapas det något fint i allt kaos?


I oroliga tider behöver vi fokusera på det som känns fint. Att drabbas av total panik hjälper oss liksom inte. Det är mycket hätsk stämning i sociala medier och ja, jag har också tyckanden, men jag har bestämt mig för att fokusera på hur jag kan hjälpa istället. Jag och mitt Athinas Blue Ray Healing Team enas i att hjälpa genom att skicka distanshealing i min grupp: https://www.facebook.com/groups/1665298527015416/?epa=SEARCH_BOX

Kom gärna med i gruppen och få distanshealing du med.


Vi har en tuff tid framför oss, det vet i alla, men vi kommer klara den genom att hjälpas åt och vara humana. Det kommer en dag då allt är som vanligt igen.

Vi står i en situation som ingen av oss har genomlevt tidigare.

Men, vi är många som har pratat om att höja jordens medvetande, om den femte dimensionen. Jag känner att det är just det vi gör nu. Vi höjer vårt medvetande. Dessutom får Moder Jord lite avlastning med tanke på miljön.

Vi kommer veta i efterhand hur den här krisen såg ut, vad resultatet blev men ännu så länge så är vi bara i början. Om några månader kan vi blicka tillbaks på denna tid. Då kommer vi ha lärt oss så otroligt mycket.


Vad kan vi själva göra? Självklart ta hänsyn nu för att skydda våra riskgrupper. Är vi inte friska så stannar vi hemma. Vi kan försöka fokusera på allt som är som vanligt just nu. Vi kan njuta av naturen, av all hjälpsamhet som väcks. Vi kan hjälpas åt att hålla oss lugna, för vi mår inte bättre av att drabbas av panik. Att meditera, sjunga manstrasånger, tända ljus och vara rädda om oss. Robert Aschberg hänger ut deepak Chopra i dag, men jag är helt i linje med att meditaiton hjälper oss att hålla oss lugnare. Det kan vi alla göra.

Vi kan umgås utomhus om vi känner oss mer trygga med det än på cafeér, men vi kan gärna köpa med oss fika för att gynna våra lokala handlare. Vi kan beställa mat, både från affärer och restauranger. Vi kan försöka sprida relevant information och inte dras med i hysteri och panik. Det är många konspirationsteorier om Corona, om du mår bra av att läsa dom så gör det, men om du känner att du blir orolig så undvik dom.


I varje kris behövs starka ledare, minns tsunamin hur Lottie Knutsson plötsligt blev den ledare vi så väl behövde. Vi hoppas att det i denna stund också träder fram tydliga och trygga ledare. Vi behöver inte välja att göra Corona till en politisk grej utan låt den och de ledare träda fram som kan lugna vår befolkning.

Jag kommer fortsätta vara den andliga ledare jag har varit i många, många år. Jag kommer försöka bidra med att sprida lugn och ro så gott jag kan. Jag kommer sätta mig ner och gå igenom min älskade astrologi, för vi astrologer kan se det som sker i koppling till Saturnus/Pluto konjunktionen och jag ska tolka världshoroskopet framåt för att försöka se utgången av denna tid. Redan på fredag går Saturnus ut ur Stenbocken och vidare in i Vattumannen. Saturnus är den stränga faderna, vår karmaplanet och han går in i Vattumannen som är ett nytänkande tecken. Vattumannen är också kopplad till internationella nätverk, även internet och vår känsla för att ta hand om varandra på ett globalt plan. Så, den stränga Saturnus kommer kräva att vi alla hjälps åt nu i denna tid. Jag kommer blogga mer om det senare.

I alla fall! Jag önskar nu att ni alla är rädda om varandra och er själva. Försök behålla ert lugn och minns att det kommer en dag då allt blir som vanligt igen.

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page