top of page

Lite Astrologi inför 2021

Astrologi

För mer än ett år sedan riktade världens astrologer fokus mot oppositionen mellan Saturnus och Pluto. För när de kraftiga planeterna har mötts i historien så har det blivit väldigt oroligt i världen, krig och stängda gränser. I början av året var det dags för dessa planeter att mötas igen och nu kom även Jupiter med in på ett hörn. Saturnus styr bland annat karma, hårt arbete, stora organisationer och länders gränser och Pluto styr liv och död, makt, ekonomi och virus!

Jupiter expanderar allt i sin väg och en pandemi var ett faktum. Jag pratade och skrev om detta under förra hösten, att ett krig skulle kunna bryta ut, men jag hade känslan av att det kunde vara på en annan nivå. Jupiter expanderar som sagt allt i sin väg och han har bildat opposition till Pluto två gånger i år, den 4/4 och den 30/5 och denna vecka är det dags igen. Så, tyvärr så ser vi nu en kraftig andra våg (i Iran en tredje våg) av Corona i världen. Intresset för världsastrologin har ökat i USA och Canada och där skriver vissa tidningar om de astrologer som förutsagt vad som skulle ska. Bland annat Financial Express.

Men vad händer nu då? Jo, Jupiter, Saturnus och Pluto har alla befunnit sig i Stenbocken under 2020. Strax innan vintersolståndet den 21/12 vandrar Jupiter och Saturnus vidare in i Vattumannen och lämnar Pluto bakom sig. Det bidrar till en förändrad energi, det sikte som många har väntat på under lång tid. Många av oss har hört om detta skifte i över 30 år, att den gamla världen ska falla. Så många gånger jag funderat på hur det skulle gå till. Nu vet vi. Den 11/3 är mitt datum för den gamla tiden.

I alla fall. Nu går Saturnus och Jupiter vidare in i Vattumannen, du vet ”the age of Aquarius”. Det stora astrologiska året Vattumannen som kommer att vara på jorden i 2000 år. Tidigare har det varit Fiskarnas tid sen 2000 år tillbaks. Någon gång runt 1970 har jag hört att Vattumannens tidsålder skulle starta och att vi nu, i detta skifte får en rejäl förstärkning i och med att både Jupiter och Vattumannen går in i Vattumannen. Vattumannen är ett lufftecken som står för att tänka i nya banor, genialitet, gemenskap och att värna om att göra gott för stora grupper av människor. Vattumannen styr även Internet och vi ser nu verkligen att vi blir allt fler som arbetar via Internet och digitala produkter. För mer än ett år sen började jag tipsa människor om att 2021 kommer att få ett oerhört uppsving i att vi arbetar via Internet. Nu under 2020 är det många som har börjat arbeta hemifrån genom internet, allt har en mening på något sätt.

De senaste åren har präglats av jordtecknen, med Jupiter, Saturnus och Pluto i Stenbocken, Uranus i Oxen och därtill har vi haft Neptunus i Fiskarna som är ett vattentecken.

Nu får vi mer ”luft” då Jupiter och Saturnus går in i Vattumannen. Vi vill alla ha luft, frihet och öppna gränser!

Under 2021 kommer vi ha en kvadratur mellan Saturnus i Vattumannen (Saturnus styr jordtecknet Stenbocken och befinner sig i ett lufttecken Vattumannen) och Uranus i Oxen (Uranus styr Lufttecknet Vattumannen och befinner sig i jordtecknet Oxen) Så ingen av planeterna trivs där de befinner sig! Saturnus vill begränsa och ge restriktioner och Vattumannen och Uranus vill ha frihet! Uranus är känd för att ge rebelliska tendenser och vi kan förvänta oss att se fortsatta demonstrationer! Människor kommer kämpa för sin frihet. Nu stängs land efter land ner i lock-down igen och som en motreaktion kan man förvänta sig ännu mer demonstrationer och att människor kämpar för sin frihet.

Uranus befinner sig i Oxen som styr ekonomi, våra värderingar och våra resurser! Uranus är förknippat med kaos, chock och förvirring och i samarbete med Pluto som också styr ekonomi så skakas världens ekonomi i sina grundvalar. Men också våra värderingar. Den gamla världen har fallit och våra värderingar har förändrats i grunden, likaså vår ekonomi och arbetslösheten skjuter i höjden. Det är verkligen ett stort, omskakande wake-up call för mänskligheten!

Så, 2021 kommer kantas av plötsliga händelser, kaos, förvirring och att människor kämpar för sin frihet! Min känsla är att det kan vara just det vi får uppleva att man eftersträvar att världen ska kunna var öppen men att vi får vara beredda på att det snabbt kan förändras igen. Så som i himlen så ock på jorden. Det som sker ute i världen sker också inom oss, var och en av oss! Vi har också en känsla av ”I want to break free”. Var vill du bryta dig loss? Var sitter du fast?

I våras pratade jag mycket om att vi alla behövde nå vår egen nollpunkt! Elementet jorden saktade upp allt 2020 så att allt nästan stod helt stilla, gjorde du det med? För, denna tid ger oss alla en enorm möjlighet att stanna upp och nollställa oss, släppa det som inte längre gynnar oss och starta på nytt. Hitta nya vägar, tänka i nya banor och bidra till att skapa en ny, bättre värld!

2021 känns som ett år som är bättre än 2020 på många sätt, vi har ödmjukt lärt oss att leva med en pandemi, vi börjar kunna det nu och vi förhåller oss. 2021 känns mer hoppfullt och vi kan alla utvecklas mycket under denna mörka tid. Mörker är desinformation och ljus är information och mycket kommer att klarna för oss alla.

2022 kommer Jupiter – himlens Guru att passera i det spirituella, ödmjuka tecknet Fiskarna och det känns som att vi då kan lämna mycket av kaoset bakom oss.

Det var mina tankar för i kväll! Tack att du tog dig tid att läsa <3 Du kan följa min astroguidning varje vecka på Tidningen Nära: https://www.tidningennara.se/artiklar/astroguidning/2 135 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page