top of page

Tack 2019 – hur säger du tack och hejdå?Precis just nu har jag avslutat mitt samtal med detta årets allra sista kund. Så nu kan jag ägna mig åt att reflektera resten av kvällen. Jag är ganska sentimental och älskar att blicka bakåt emellanåt. Själv tycker jag att de långa, mörka kvällarna är underbara för att reflektera över året so har gått. Vi lämnar även 2010 talet så vi lämnar inte bara ett år, vi lämnar en dekad och går in i en ny.

Brukar du göra sammanfattningar vad du är tacksam för och vilka läxor du har lärt dig? Jag brukar gå igenom månad för månad och sammanfatta det jag lärt mig. Den visdom jag tillägnat mig och allt jag har att vara tacksam för. Ibland gör jag det i mer meditativt tillstånd men oftast så skriver jag i min dagbok. Jo, jag har faktiskt dagbok och har skrivit sen jag var 10 år. Inte varje dag utan mer kanske någon gång i månaden. Det är ren terapi för mig och jag bearbetar saker och ting lättare när jag får ”skriva av mig”. Jag är extremt högkänslig och bär mycket känslor inom mig som jag skriver av mig.


Här är en övning för dig att sammanfatta året och åren som gått:


Vilka är dina största läxor som du lärt dig 2019? Vad vill du släppa taget om och lämna kvar i 2019?

Vissa människor har lärt dig läxor och andra har berikat ditt liv på olika sätt, skriv gärna ner vem som har bidragit med vad och med vilka människor du vill dela 2020 och framåt.

Inom vilka områden har du utvecklats? På vilket sätt? Är det något du önskar du kunnat göra annorlunda? I så fall kan du agera på annat sätt nästa gång.

Vilka händelser har du varit mest tacksam för under året som gått?


Skriv en härlig tacksamhetslista för året som gått och tiden som är nu. För det som är du och det som finns i ditt liv. Vilka händelser har du varit mest tacksam för under de olika åren på 2010-talet?

Skriv gärna en tacksamhetslista för varje år. Det är fint att minnas tillbaks och ”plocka russinen ur kakan”.

Tacka för året/ åren som gått och för allt det har gett dig!

Lägg gärna till egna punkter till din egen reflektionsstund, de ovan är enbart exempel.


I morgon kommer jag blogga om hur vi skapar det allra bästa 2020!


Njut av kvällen!

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena


309 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page