top of page
  • Skribentens bildHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Lucka 14Lucka 14


I dagens lucka befinner jag mig på den magiska kraftplatsen Fjärås Bräcka i Fjärås utanför Kungsbacka. Här kan du läsa mer om kraftplatser och hur du kan göra för att känna in kraften från olika platser. Texten är hämtad ur min bok Lev i ljuset - lär dig kanalisera. Den finns på de flesta ställen där böcker säljs, bland annat här på Vattumannen.

Alla platser har energiminnen och vi kan tona in på platsen och känna in det som kommer till oss.


Att känna in naturen och olika platser

Vi har också förmågan att kunna känna in naturen och olika platser. Det är en underbar känsla att sätta sig ner någonstans i naturen och tona in i ljuset och känna in platsens energier. När du tonar in med naturens själ så öppnar den också upp sig för dig och du kan känna att färgerna blir klarare, de vilda djuren kommer närmare och

du kan förnimma naturens väsen.

När du tonar in på en plats så får du tillgång till de energiminnen

som finns där. Det är enkelt att tona in på en viss plats och läsa av dess energier, och det ger en spännande upplevelse som gör att vi kan få information om svunna tider och händelser.


Exempel:

För två år sedan öppnade vi ett spiritualistiskt center, The Lighthouse Onsala, utanför Kungsbacka på västkusten.

Efter några dagar skulle jag hålla meditation på en av mina Lev i ljuset-kvällar, mina mediala cirklar. Totalt bestod gruppen av fem–sex personer varav några var medium precis som jag. Efter att vi samlats gick vi ner mot havet och svängde av åt vänster. En bit bort hittade vi platsen vi ville meditera på. Platsen heter Kyrkans Ängar och är ängs- mark som gränsar mot en vacker stenstrand och havet.

Vi satte oss tillsammans ner i cirkel Det var en underbar sommar- kväll och ett vackert rosa och ljusblått skymningsljus omgav oss

Vi tonade in och sjöng mantrasånger tillsammans.

Jag kände snabbt att det stod många, mäktiga män bakom mig. Jag satt med ansiktet mot havet och ryggen mot Kyrkans Ängar. Först tänkte jag att det var kyrkans män från dåtiden. Men jag fick en annan känsla. Männen, omkring 30 stycken, radade upp sig bakom mig och gled sedan långsamt uppåt i backen. Sedan upplevde jag hästar som sprang omkring oss i full fart. Hästarna hade bråttom och de rusade in mot Kungsbacka till.

När vi hade mediterat klart och öppnade våra ögon vände jag mig om och tittade över axeln. Då såg jag att bland annat Ulrika och Cilla,två duktiga medium som var på besök, också tittade upp mot backen ovanför. Deltagarna i gruppen märkte det också och allas energier rik- tades mot männen där uppe i backen. Vi släppte dock händelsen och mediterade vidare.

När cirkeln var avslutad och jag kommit hem så googlade jag på Onsala, för jag ville veta mer om platsen. Då hittade jag namnets ursprung, Odens salar. Därav namnet Onsala! Det visade sig att vid Onsala kyrka hade det funnits en offerplats för Oden. Jag förstod då att det inte var kyrkans män som hade radat upp sig bakom oss, utan vikingar, och att vi hade guidats till en kraftplats.


Övning – Känn in en plats

När du kommer till en plats du vill tona in dig på så sätt dig bekvämt och tona in i det vita ljuset en stund. Känn hurplatsen och naturen omkring dig öppnar upp sig för dig.

Fånga det som kommer till dig i form av känslor, bilder eller upplevelser.


Kraftplatser


Alla platser är spännande att tona in sig på, eftersom alla platser har en historia. Sedan finns det platser med väldigt starka energier och med en särdeles spännande historia. Dessa platser kallas kraftplatser. Några exempel på kraftplatser här i Sverige är:

• Fjärås Bräcka, Kungsbacka

• Berget Omberg, västra Östergötland, längs Vätterns östra strand

• Ale Stenar i Kåseberga på Österlen

• Anundshög, Västerås

• Rösaring, Upplands-Bro.


Om du har möjlighet så besök gärna en kraftplats och känn in platsens minnen!

När jag besöker kraftplatser så vill jag veta så lite om dem som möjligt, eftersom jag hellre vill få den information som min guidning ger mig.

När du ska känna in en kraftplats gör du samma övning som jag beskrev gällande att känna in naturen och platser.Ljus och kärlek, Helena-Magdalena


45 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentários


bottom of page