top of page

Lucka 13Lucka 13


I dagens lucka gör vi en lite kortare Ljusmeditation. Passa på denna vackra dag att göra en lite längre meditation.

Här kan du läsa om hur du kan göra en ljusmeditation. Den kommer från min bok Lev i ljuset - lär dig kanalisera. Du kan läsa in den själv på ljudmemo i din telefon och lyssna eller helt enkelt läsa den först och sen bara blunda och skapa den.

Övning – Meditation för att möta en ljusvarelse


Föreställ dig att du står i en tunnel av vitt ljus. Tunneln sträcker sig inifrån Moder Jord och ut till Universum. Det vita

ljuset färdas upp och ner och du är omgiven av det vita ljuset.

Föreställ dig att ditt kronchakra öppnar upp sig som en lotusblomma och att det vita ljuset strömmar in genom dig, in

i varje cell i din kropp. Känn hur du fylls med det vita ljuset och hur du blir lättare och friare. Känn hur alla spänningar i kroppen släpper och att du blir ett med Universums vita ljus.

Föreställ dig att du ser en stor vit vacker port med guldbeslag framför dig. Du öppnar porten och kommer ut i en vacker trädgård. Du står barfota på den mjuka gräsmattan och känner jordens energi under dina fotsulor. I trädgården finns träd och buskar i olika gröna

nyanser och blommor i olika färger växer omkring dina fötter.

Du ser fjärilar som flyger omkring tillsammans med färgglada fåglar.

Framför dig på stigen ser du en vacker gång av vita släta stenar och du följer den med blicken och ser mjuka gröna kullar och en blå himmel framför dig. Solen skiner och du känner dig lätt och lycklig.

Du börjar vandra fram på den stenbeklädda gången.

En liten bit längre fram ser du en kulle. På kullen finns ett runt, vackert vitt lusthus. På trappan står en ljusvarelse

och väntar på dig. Det kan vara din andliga ledare, en guide eller en ängel. Synen av såväl lusthuset som varelsen gör dig lycklig, och du börjar gå uppför kullens mjuka sluttning.


Du och ljusvarelsen kramar om varandra och du fylls av en känsla av att du är hemma.

Tillsammans går ni in i lusthuset och sätter er bredvid varandra på varsin stol.

Du kan nu via telepati fråga ljusvarelsen som är med dig det du vill veta, exempelvis vad som är ditt nästa steg i livet, eller på din mediala resa. Du kan fråga om det som känns viktigt för dig

i livet just nu men även be din ljusvarelse om hjälp med något du behöver. Om du inte vet vad du ska fråga kan du be om ett budskap som är värdefullt för dig där du befinner dig just nu.

Du och ljusvarelsen sitter tillsammans en stund, och när tiden är inne kramar ni varandra och säger hej då.

Du vänder om och går sakta tillbaka mot porten i trädgården.

Snart befinner du dig åter igen i den vita tunneln av ljus och börjar därifrån sakta återvända till platsen där du sitter.

Rör nu lite på dina fingrar och tår och känn hur du åter blir medveten om rummet omkring dig.


Denna meditation kan du göra så ofta du vill. Du kan utgå från den vita tunneln och den vita porten, sedan kan du själv föreställa dig en miljö som du trivs i och vill skapa.

Du kan föreställa dig att du kommer ut på en bildskön strand och att din ljusvarelse kommer i en vacker vit båt och tar med dig till en ö med en kristallgrotta för samtal och healing.

Du kan föreställa dig att du kommer till en skog med en lägereld där dina bortgångna nära och kära väntar på dig för samtal och budskap.


Du kan föreställa dig att du blir hämtad i en helikopter och hur du och din ljusvarelse flyger upp och att du ser dig själv och ditt liv ur ett större perspektiv.

Du kan föreställa dig att du tillsammans med din ljusvarelse vand- rar till en pyramid, eller till ett tempel.

Du kan också föreställa dig att den vita porten leder till en av dina favoritplatser – en strand, en stad, en skog, en stuga eller var du nu vill meditera någonstans.

Det är underbart att i meditation kunna förflytta sig och resa dit man vill.

Du kan också prova att sätta dig ner och sätta på din favoritmedi- tationslåt, andas och bara sväva i väg. Då kommer din själ att resa i väg ut i spännande dimensioner och till intressanta platser.Ljus och kärlek, Helena-Magdalena58 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page