• Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt

ÅRSHOROSKOP 2021

Uppdaterat: 5 jan. 2021

Här följer årets horoskop för alla stjärntecken! Gott Nytt År!
ÅRSHOROSKOP 2021 FÖR ALLA TECKEN


Väduren 2021


Hitta meningen med livet!


De senaste årens stress och restriktioner, där du har stångat dig igenom olika situationer, framförallt i arbetet kan du nu lämna bakom dig. Jupiter och Saturnus har gått vidare in i Vattumannen, ditt 11:e hus och du får äntligen luft under vingarna. Väduren är ett handlingskraftigt ledartecken och du kan uppleva att du slagit huvudet i taket i flera år nu. Så under 2021 så eftersträvar du frihet! Du vill gå nya vägar och möta nya grupper av människor, kanske till och med på andra platser av världen och hitta meningen med livet! Din frihetslängtan är mycket stark och du vill vara lite av en pionjär och inte längre ledas av någon annan. Du är som en vildhäst som vill skaka på mannen och springa över fria vidder. Mellan 15/5 och 28/7 går Jupiter vidare in i Fiskarna, där han möter Neptunus och det sker i ditt 12:e hus huset för avskildhet, spiritualitet och drömmar. Under 2021 så upplever du även att du utvecklas spirituellt. Ditt högre medvetande och din andlighet aktiveras av både Jupiter och Neptunus så ditt inre sökande ökar och också din längtan efter att se världen!


Saturnus och Uranus skapar en utmanande kvadratur. Detta sker i ditt 2: a hus och i ditt 11:e hus. Om du har planer på att starta eget så kan tiden du alltid väntat på vara inne nu! För 2021 ger dig många fina möjligheter att lära dig nytt! Du är nyfiken och vetgirig och du är intresserad av att utveckla dina olika talanger, du har många slumrande talanger inom dig. Just under 2021 så är det gynnsamt för dig att lära dig mer om kommunikation och internet. Att gå skrivkurser, att lära dig mer om hur du själv håller online-kurser med mera. För 2021 handlar framförallt om att skriva, tala, lära sig, undervisa och sjunga. Kanske blir den där boken du längtat efter skriven nu, eller att du startar en intressant blogg. Att tala är också i fokus så en poddcast eller Youtubekanal för att nå ut via internet är perfekt.

Årets eclipseperioder är i början av sommaren och i slutet av hösten. Under ecplipseperioderna så sker saker och ting väldigt snabbt och vi kan känna att vi knuffas fram i en radda av händelser. Den 26/5 är det total månförmörkelse vid fullmånen i Skytten i ditt 9:e hus. Vilket aktiverar din längtan efter att hitta en större mening med livet och att vara fri att resa vart du vill och inspireras av andra kulturer, människor och miljöer. Vid nymånen, med delvis solförmörkelse i Tvillingarna den 10/6 aktiveras ditt kommunikationshus, det 3:e huset. Satsa på att gå på kurser, lära dig, undervisa och att nå ut på olika sätt.

Under hösten sker den andra eclipseperioden med start den 19/11 med fullmåne och delvis månförmörkelse i Oxen i ditt 2: hus, huset för talanger, värderingar och ekonomi. Det skapar perfekta möjligheter att öka dina inkomster. Den 4/12 är det nymåne i Skytten, med total solförmörkelse i ditt 9:e hus, återigen. Vilket än en gång förstärker din längtan efter att utbilda dig, resa ut i världen och söka meningen med livet.

Så du är i centrum i ditt liv 2021, ta nya initiativ, hitta din livsväg och följ den!


Oxen 2021


Satsa på din karriär i år!


Under de senaste tre åren har jordens (ditt element) härskat över världen med flera av de yttre planeterna i jordtecken. Under 2020 såg vi hela världen förändras och under året som varit har du haft den expansiva planeten Jupiter, tillsammans med restriktiva Saturnus och intensiva kraftfulla Pluto i Stenbocken! Vi har även rebellen Uranus i ditt eget tecken kära Oxe i flera år till. Så jordens element har verkligen härskat och gett oss alla en stark känsla av att sitta fast! Men nu är det ett nytt år och nu är det dags för dig att fortsätta utvecklas på ditt alldeles eget sätt! Nu är det dags för dig att utmana dig själv och fortsätta framåt. Du är i en underbar utveckling och med Uranus i Oxen och ditt första hus så väljer du nya vägar. Du förändras och förändras igen. Du vill inte längre sitta fast i gamla mönster i ditt liv.

Jupiter och Saturnus har nu trätt in i ditt tionde hus, ditt karriärshus. Så hela 2021 kommer vara väldigt gynnsamt för dig i karriären.


Jupiter befinner sig i ditt tionde hus under stora delar av året, vilket ger dig väldigt fina möjligheter i din karriär. Men som sagt känn efter var du känner att du sitter fast och skapa de förändringar du önskar! Även Saturnus befinner sig i ditt 10:e hus och du kan uppleva ett större ansvar i din karriär och också inse att du absolut har allt som krävs för att klara av det! I mitten av juni kan du få nya spännande möjligheter! Jupiter kommer befinna sig (tillsammans med Neptunus) i ditt 11:e hus under tiden 15/5 – 28/7 och det ger dig en längtan efter att möta nya människor, din soultribe, människor med samma spirituella intressen och på samma höga frekvens som du! 11:e huset styr även över Internet så du kan möta andra, spännande grupper av människor via online-kurser, webbinars, grupper på sociala medier och liknande. Det är en underbar känsla för dig att öppna nya dörrar och möta nya, härliga, spännande människor!

Med Saturnus och Uranus i en spänd kvadratur i ditt första och tionde hus så kan du nu göra insikter om att du vill förändra din karriärsväg. Du kommer att vara lite av en rebell de kommande åren och du har många möjligheter att skapa förändringar i ditt liv. De upplopp som sker ute i världen sker också inom dig själv, ställ dig frågan vem du är och vad du vill!


Eclipseperioderna infaller i början av sommaren och i slutet av hösten. De kommer alltid i par med ett par veckors mellanrum och det är ofta en tid då allt forceras väldigt snabbt. Den första perioden inleds 26/5 med fullmåne, med total månförmörkelse i Skytten. Detta sker i ditt 8:e hus! Det skapar fina möjligheter för helande och läkande för dig. Det skapas även fina ekonomiska möjligheter för dig. Vid nymånen, med delvis solförmörkelse i Tvillingarna den 10/6 aktiveras ditt andra hus för din ekonomi. Det kan innebära nystarter ekonomiskt för dig. Det är en fin tid för dig at utveckla dina talanger och göra nya ekonomiska satsningar. Årets andra eclipseperiod startar den 19/11 med fullmåne, med delvis månförmörkelse i ditt eget tecken Oxen. Det är en perfekt tid för dig att sätta nya, spännande mål för din utveckling. Den 4/12 är det nymåne med total solförmörkelse i Skytten och återigen aktiveras ditt 8:e hus. Vilket är väldigt gynnsamt för olika ekonomiska samarbeten. Utveckla dig själv i djupet av dig själv. Du söker större närhet och intimitet.


Njut av dina framgångar i år!


Tvillingarna 2021


Frihet, utbildning, kärlek och resor!


Nu äntligen får du mer luft att andas, då vi har både Jupiter och Saturnus i Vattumannen som är ett lufttecken. Både Jupiter och Saturnus befinner sig nu i ditt 9:e hus. Så efter ett mastigt 2020 så blir 2021 mer levande, spännande och intressant även om vi fortfarande kan leva i sviterna av 2020. Med både Jupiter och Saturnus i lufttecknet Vattumannen så ger det rymd och luft åt dina tankar, drömmar, visioner och det sker i ditt nionde hus så du verkligen längtar efter att lära dig nya ämnen, se nya platser och upptäcka livet! Som Tvilling är du nyfiken och din frihet är väldigt viktig och under detta år är det väldigt gynnsamt för dig med studier och att resa. Kanske funderar du på att resa i väg och studera utomlands, eller resa ut i världen som volontär eller helt enkelt att besöka andra kulturer för att ge lite näring åt din nyfikenhet. I början av sommaren så känner du dig pånyttfödd och din livskraft är stark, låt det lägga grunden för resterande av år 2021.

Mellan den 15/5 till den 28/7 går Jupiter vidare in i ditt 10:e hus, ditt karriärhus. Så sommaren kommer med fina erbjudanden gällande din karriär, visa framfötterna och ta sikte på drömjobbet!

Under de senaste åren har du lärt känna dig själv i djupet och är klarare över vem du är. Kanske har du gått i terapi för att få hjälp att hela och läka sår från det förflutna? Under detta år är du mer hel och du fortsätter ditt sökande inåt, men med en helt annan drivkraft. Hur kan du ge ton åt ditt inre? Du är en sökare och du kan vältra dig i spännande ämnen som astrologi, psykologi, healing och annat men också ge utlopp för dina gåvor och talanger! Skriv, måla, skapa, designa, sjung och ge kraft åt ditt själsliga jag!

Vilka gåvor har du att dela med världen? Fundera även på vilka talanger du har och drömmar du kanske haft tidigare. Hur ser din drömkarriär ut? Forma en klar bild över det!

Saturnus och Uranus möts i en utmanande kvadratur under hela 2021. För dig aktiveras energierna av detta i ditt 9:e och 12:e hus. Det ger en längtan efter att känna frihet och att du har valmöjligheter. Du söker också din grupp av människor, dina likasinnade som du kan ha underbara diskussioner tillsammans med. Det kan vara i olika grupper via Internet eller fysiskt, i Sverige eller utomlands. Men du, det finns fler som är som du. Möt dom människorna så får ditt liv ett större innehåll!


2021 är också ett år då dina relationer kommer i fokus. Du kan känna att du är färdig med vissa relationer i ditt liv och du välkomnar in nya människor. Kärleken förändras för dig framförallt under andra halvan av året. Om du lever i en relation kan du känna att det är dags att gå vidare. Du kan längta efter att vara själv en period eller så kan du helt enkelt träffa en ny kärlek. Kärleken ser spännande ut för dig 2021!


Under året har vi två eclipsepeperioder, en i början av sommaren och en i slutet av hösten. Under dessa perioder sker saker och ting väldigt snabbt och det är som att Universum ger oss en ordentlig skjuts, vilket kan göra att vi känner oss överrumplade och inte riktigt förberedda. Den första perioden startar vid fullmånen, med total månförmörkelse i Skytten den 26/5 i ditt sjunde hus för relationer. Energierna av det aktiverar dina relationer. Du kan plötsligt möta någon eller komma fram till att du vill bryta upp i en redan existerande relation. Den 10/6 är det nymåne, med delvis solförmörkelse i ditt eget tecken Tvillingarna. Det är kraftfulla energier och du utvecklas snabbt under denna tid och visar fram ett nytt du. Äntligen har du fått klarhet i vem du är och vad du vill.

Under hösten kommer nästa eclipseperiod som inleds den 19/11 vid fullmånen i Oxen, med delvis förmörkelse. Den sker i ditt 12:e hus. I ditt innersta rum och fullbordar din inre, personliga utveckling som har varit kraftfull de senaste åren. Den 4/12 är det total solförmörkelse vid nymånen i Skytten, i ditt 7:e hus för relationer. Återigen skapas fantastiska möjligheter för dig att träffa kärleken eller fördjupa och förstärka en redan existerande relation.


Kräftan 2021


Hitta din soultribe!


Jupiter och Saturnus har precis trätt in i ditt 8:e hus, det är Skorpionens hus och det är väldigt gynnsamma energier för dig som Kräfta. Du har ett stort hjärta och vill hjälpa alla människor med din, ofta moderliga, kärlek. Det 8:e huset är terapeut-huset så din längtan att hjälpa andra människor blomstrar. Du är väldigt intuitiv och känner med andra människor. Under denna period är det även gynnsamt för dig att gå i egen terapi, det kan vara av mer traditionell art eller mer alternativa metoder. Det 8:e huset skapar också fina ekonomiska möjligheter. Det kan vara din partners ekonomi som blomstrar eller att du själv får fina ekonomiska möjligheter i form av delägarskap, arv, försäkringar och liknande.

Under detta år söker du också djupt inom dig, du kan uppskatta terapi, healing och att få helas och läkas från det förflutna. Du söker dina rötter, ännu mer än vanligt, och genom att du utvecklas spirituellt så finns det många spännande ämnen som kan ge dig en större förståelse om vem du själv är; astrologi, psykologi, släktforskning kan ge dig de ledtrådar du söker.


Från mitten av maj till slutet av juli går Jupiter vidare in i ditt nionde hus, där även Neptunus befinner sig. Jupiter är vår Guru och står för expansion, högre medvetande och ideologier, Neptunus står för vår andlighet, våra drömmar och vår längtan att se världen genom rosa glasögon. När dessa båda möts i nionde huset (Skyttens hus) som står för växande, lärande och resande så bidrar det till en frihetslängtan för dig. Du vill lära dig nya spännande ämnen, studera, resa och möta olika kulturer och samtidigt söka din soultribe. Så sommaren är oerhört gynnsam för att resa i väg på en längre resa eller om inte annat läsa, se på serier eller annat som kan vidga dina vyer. Under denna tid kan du också möta kärleken i form av en person med annan nationalitet. Därefter backar Jupiter åter in i ditt 8:e hus och då aktiveras återigen din längtan att förstå dig själv, människor och världen omkring dig. Under detta år passar det dig verkligen att komma tillsammans med andra människor, blicka mot en ny värld och känna dig friare. Du är en ledare, med hjärtat på rätta stället, och det är ett underbart år för dig att arbeta tillsammans med andra människor. Att arbeta med team, med gruppdynamik och med personlig utveckling och att nå ut med dina gåvor.


Saturnus och Uranus bildar en utmanande kvadratur under hela 2021 så var medveten om vilka ekonomiska åtaganden du vill avsluta. Känn efter var du längtar efter frihet. Under 2021 kan du vilja göra dig fri från ekonomiska åtaganden av olika slag. Har någon annan människa kontroll över dig genom ekonomi? Gör i så fall en plan för att skapa en större frihet för dig själv. Uranus befinner sig i ditt elfte hus; Vattumannens hus och allt som har med digitala produkter, webbinars och internet att göra är fantastiska hjälpmedel för dig att kunna nå ut! Det är underbart att möta andra människor i det verkliga livet men ibland kan de människor som är våra likasinnade finnas på andra platser och då kan vi nå varandra genom olika grupper via internet.


Under året har vi även två eclipseperioder. Dessa perioder innehåller sol- och månförmörkelse med ett par veckors mellanrum och under denna tid sker saker och ting väldigt snabbt, du kan uppleva att allt forceras i snabb takt och att du inte riktigt känner dig beredd. Men allt har en mening och utveckling är alltid gynnsamt. Den första infaller den 26/5 med fullmåne och total månförmörkelse i ditt 6:e hus för arbete och dagliga rutiner. Den 10/6 är det nymåne med delvis solförmörkelse i Tvillingarna i ditt 11:e hus. Så under sommaren är det en bra tid för dig att skapa dig egentid och att hitta en bra balans mellan din inre värld och din yttre värld. Det är också en bra tid för dig att se över din hälsa och skapa bra rutiner. Här kan det också bli aktuellt för dig att söka ett nytt arbete, som ger dig större tillfredsställelse. Sök gärna ett arbete där du verkligen känner att du hjälper andra människor och kom i håg att du är en ledare så sök gärna ett arbeta där du får leda och driva arbetet framåt.

I slutet av hösten är det nästa eclipseperiod som inleds med fullmåne, med delvis månförmörkelse i Oxen den 19/11. Den infaller i ditt 10:e hus. Sedan är det total solförmörkelse vid nymånen i Skytten den 4/12 i ditt 5:e hus för nöjen och kreativitet. Så i slutet av året så är det en underbar tid för nystarter både vad det gäller nytt jobb och nya vänner. Sök din soultribe under detta år så kommer du känna en större trygghet i den gemenskap du får uppleva där.


Lejonet 2021


Du har ett spännande år framför dig, med många nya möjligheter och nystarter!

Jupiter och Saturnus har precis trätt in i ditt 7:e hus, huset för relationer. Under detta år ska du verkligen ställa dig frågan var du känner att du sitter fast, vad som håller dig tillbaks och hur du kan skapa större frihet. Du är underbart kreativ och levande och det är viktigt för dig att du verkligen får utlopp för dina härliga energier. Under 2020 så kan du ha upplevt att du fått lära dig en del läxor inom det området just i relationer. Ditt eget växande kan ha fått stå tillbaks på grund av olika restriktioner i dina relationer. Eller att det finns beteendemönster som gör att du håller dig tillbaks. Under detta året så känner du ett starkt behov av att bryta dig loss och få skapa större frihet. Känner du att du får möjlighet att växa och utvecklas eller känner du att du ständigt hålls tillbaks?

Mellan den 15/5 till den 28/7 går Jupiter vidare in i ditt 8:e hus. Det kan skapas underbara ekonomiska möjligheter för dig, i form av delägarskap, investeringar, arv och lån. Det ger också en fin möjlighet att du lär känna dig själv på ett djupare plan. Det är gynnsamt för dig att satsa på inre utveckling, antingen på egen hand eller med hjälp av en terapeut.

I slutet av sommaren förflyttar sig Jupiter tillbaks till det 7:e huset och nu kan det bli tal om bröllop och att ta sin kärleksrelation till en högre nivå.

Saturnus och Uranus möts i en utmanande kvadratur under, i stort sett hela 2021. Så det är viktigt för dig att bli klar över vem du är och vad du verkligen vill och skapa möjligheter för att skapa det liv du drömmer om. Detta gäller även i din karriär, för 2020 är fyllt av härliga möjligheter för dig, på många olika plan. Men, då är det såklart viktigt att du själv bidrar till att skapa en större frihet för dig i ditt liv, i din karriär och i dina relationer. Fundera på vad som verkligen betyder något för dig och hur du vill att ditt framtida liv ska se ut!

Under 2021 så har du underbara karriärmöjligheter, du strålar och kan verkligen ta dig fram på din karriärväg. Så sikta högt! Under året bildas två eclipseperioder, en i början av sommaren och en i slutet av hösten. Under dessa perioder är det som att saker och ting forceras snabbt framåt, och det är bara att hänga på.

Den första eclipseperioden startar den 26/5 då det är fullmåne i Skytten med total månförmörkelse. Den infaller i ditt 5:e så det är en underbar tid för nöjen, resor och att omge dig med underbara människor. Många Lejon är artister så använd din kreativa förmåga till att skapa, ställ dig på scen, eller anordna en underbar fest för de härliga människor du önskar omge dig med. Denna tid är fylld av möjligheter för dig! Den 10/6 är det nymåne i Skytten, med delvis solförmörkelse. Den infaller i ditt 11:e hus. Vilket skapar fina möjligheter för att träffa nya vänner, att du möter likasinnade som brinner för samma ämnen som du gör.

Under hösten infaller nästa eclipseperiod som startar med en fullmåne med delvis månförmörkelse i Oxen, i ditt 10:e hus. Det är ditt hus för karriär och det kan skapa nya möjligheter för dig, visa vem du är och vad du vill! Satsa på dig själv och din kreativitet och dröm stort. Den 4/12 är det nymåne i Skytten, med total solförmörkelse, det sker återigen i ditt 5:e hus. Det är en underbar tid för nöjen, resor och för dina kreativa projekt. Romantiken blomstrar!

Även under hösten uppenbarar sig många möjligheter för dig! November och december är perfekta månader för nystart av olika slag; ny karriär, nya vänner och kanske en ny kärlek.
Jungfrun 2021


I år skapas underbara möjligheter på arbetsfronten!


Jupiter och Saturnus har precis kommit in i ditt 6:e hus. Du satsar mycket på arbete under året som kommer och du är beredd att visa framfötterna och ta nya kliv. Det är dock viktigt för dig att vara klar över hur mycket ansvar du ska ta på dig så det inte blir för mycket. Du är alltid flitig som en myra och väldigt tjänstvillig, men du kommer under 2021 behöva vara väldigt tydlig i att sätta gränser för dig själv, så du inte pressar dig själv för hårt. Ställ dig ärligt frågan vad du längtar efter att göra för du kan uppleva en längtan efter större frihet nu. Du kan börja känna att du, även i arbetet, vill känna en större mening. Om du arbetar med det som känns som ditt kall så har du kanske hittat det du brinner för. Om du inte gör det så kan det vara en central fråga för dig under 2021. Så, ta bara på dig det som känns rätt inom dig under 2021.


Den 15/5 går Jupiter in i ditt 7:e hus för relationer, där även den spirituella Neptunus befinner sig, vilket ger oerhörda möjligheter för relationer! Du kan möta underbara människor, människor från din egen själsfamilj som du kan känna en väldigt stark samhörighet med. Det finns också en stor möjlighet att du möter kärleken med stort K, det kan vara din tvillingsjäl och när ni möts så får du känslan av att ni redan känner varandra. Du känner en stor trygghet tillsammans med denna person.


Saturnus och Uranus möts i en utmanande kvadratur under hela 2021 vilket innebär att du kan längta efter att bryta dig loss från ditt vanliga arbetsliv och satsa på studier, resor och att upptäcka andra kulturer och länder. Ställ dig själv ärligt frågan vad du längtar efter på ett djupare plan. 2021 är väldigt gynnsamt för studier så det kan bli året då du sadlar om, utbildar dig och satsar på en ny karriär. Det kan vara ditt sätt att bryta dig fri.

Du ska tro på dig själv och inte vara så kritisk, satsa på det du verkligen längtar efter! Ha fokus på möjligheter och våga gå nya vägar.


I början av sommaren så sker eclipserna i dels ditt 4:e och dels i ditt 10:e

Den 26/5 är det fullmåne med total förmörkelse i Skytten, ditt fjärde hus. I fjärde huset kan det innebära att du förändrar din familje- och boendesituation. Du kan vilja förändra ditt hem och du kan också känna en längtan efter att flytta. Den 10/6 är det nymåne med delvis solförmörkelse i Tvillingarna i ditt 10:e hus, karriärshuset. Så du kan även, snabbt ta nya kliv i din karriär under denna tid. Så snabbt så du inte hinner tveka, vilket kan vara bra för dig, din självkänsla hinner inte hindra dig denna gång.

Höstens eclipseperiod startar med en total månförmörkelse vid fullmånen i Skytten i ditt nionde hus den 19/11 och du kan få en putt framåt på din andliga väg. Men också genom att bli antagen och utgiven om du satsar på ditt skrivande. Eller att du plötsligt ger dig i väg på en långresa tillsammans med likasinnade, i sökandet efter svaren på vem du egentligen är.

Den 4/12 är det åter igen en solförmörkelse i ditt 4:e hus vilket återigen sätter fokus på hem och familj, om du inte flyttade eller förändrade din boendesituation i somras så kan det nu åter komma på tapeten.Vågen 2021


Ett härligt kreativt år står för dörren!


Med härliga Jupiter i Vattumannen så bildas det, äntligen, en känsla av flow för dig. Då luftens element är i fokus 2021. Även Saturnus kommer befinna sig i Vattumannen under ett par år, så med Jupiters flöde skapas även en möjlighet för dig att få struktur och ordning och reda i det härliga flöde som skapas. Men Saturnus står också för utökat ansvar och både Jupiter och Saturnus befinner sig i ditt femte hus. Så du kan känna ett utökat ansvar för dina barn under denna tid. Du är kreativ och har verkligen möjlighet att utvecklas mycket inom det kreativa området under kommande år. Ställ dig frågan vad du vill utveckla och vad du vill lära dig? 2021 är väldigt gynnsamt för studier, lärande och undervisande för dig då det intellektuella gynnas av luftens energi. Det är även en härlig tid för resor detta år.

Kärleksaffärer gynnas av Jupiter och Saturnus i ditt 5:e hus. Så det är ett år med härlig energi på många sätt. Under sommaren den 15/5 – 28/7 går Jupiter vidare in i ditt 6:e hus. Det är huset för de dagliga rutinerna, arbete, hälsa och renlevnad. Satsa på din hälsa och hitta en ny härlig livsstil.


Saturnus i 5:e huset och Uranus i ditt 8:e hus kan verkligen få dig att vilja bryta dig loss och förändras i djupet av din själ. Terapi är också väldigt gynnsamt för dig under 2021, lär känna dig själv i djupet och släpp det som inte längre gynnar dig. Gör dig av med tankar och uppfattningar som begränsar dig. Satsa på att använda dig av tankens kraft och mindfulness så din intellektuella förmåga gynnar dig istället för att hindra dig. Känn efter om du känner att du sitter fast inom något område, lokalisera det och frigör dig. Låt dig smittas av Vattumannens rebelliska förmåga och sätt ner foten. Du är alltid väldigt diplomatisk och har lätt att se den andra sidan av myntet, men i år ska du sätta dig själv i första rummet. Hitta din djupare mening med livet och utveckla den. Gör det du alltid har längtat efter att göra och framförallt pressa inte dig själv för hårt.Ecplipseperioderna infaller i början av sommaren och i slutet av hösten. De kommer alltid i par med ett par veckors mellanrum och det är ofta en tid då allt forceras väldigt snabbt. I ditt fall så sker den första eclipsen, som är en total månförmörkelse i Skytten den 26/5 i ditt 3:e hus. Det gör att du plötsligt kan längta efter att söka meningen med livet och att vilja gå på olika kurser, utvecklas inom det kommunikativa området. Den 10/6 är det delvis solförmörkelse i Tvillingarna i ditt 9:e hus. Det kan skapa en längtan och var