top of page
  • Skribentens bildHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Vattumannen 2023
Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.

För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.

HOROSKOPET

Vattumannen 21 januari – 19 februari


Satsa på att skapa din drömbostad i år!


Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 3:e hus, vilket är huset för all sorts kommunikation och nätverk. Med denna placering fram till sommaren så passar det dig perfekt att satsa på kommunikation av olika slag; att skriva, föreläsa, undervisa och att sjunga. Fånga dina unika idéer och dela dom med andra genom olika nätverk, för människor kan öppna nya dörrar för dig nu.

I januari är Merkurius retrograd och det innebär att det är bra för dig att samla ihop lösa trådar i ditt 12:e hus, så börja året med att reflektera om vem du är innerst inne, vad du vill och vad du längtar efter.

Även Mars är retrograd när det nya året inleds och det sker i ditt 5:e hus. Så nu får du möjlighet att komma i kontakt med din kreativitet och vad som verkligen inspirerar dig. Om du fick göra vad du ville vad skulle du göra då är en bra fråga att ställa nu. Du hittar din inspiration och början av året passar även perfekt för nöjen och resor.

Uranus går direkt i ditt 4:e hus i slutet av januari efter att ha varit retrograd några månader, nu aktiveras energierna och det ger dig nya möjligheter att hitta det alternativa boende du söker, eller att i alla fall förändra ditt hem så det matchar din unika personlighet.


I mars sker det två stora förändringar först går Saturnus in i Fiskarna i ditt 2: a hus vilket är huset för din ekonomi och dina inre personliga talanger och resurser. Under några år kommer det vara väldigt gynnsamt för dig att utveckla dina inre talanger och att tjäna pengar på det. Likaså passar det dig att sätta långsiktiga mål för din ekonomi.


Därefter går går vidare in i ditt tecken Vattumannen och ditt 1: a hus, i slutet av mars. Det är en underbar transit som kommer att aktivera din längtan efter att förändras. Du kommer satsa på din personliga utveckling och även på din själsliga utveckling. Du får nu en försmak av vad Pluto kommer att bjuda på mellan 2024 och 2043, alltså närmare 20 år framåt i livet!


Vår

I april går Merkurius retrograd i Oxen vilket sker i ditt 4:e hus, huset för hem och familj. Det är perfekt för dig att fundera på hur du vill att ditt hem ska kännas och se ut. Det är också en tid när det kan uppstå missförstånd mellan familjemedlemmar, så var extra noga i din kommunikation och fundera på hur mottageran tar emot det du säger.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, det kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 3:e och 10:e hus.

Den börjar den 20/4 med nymåne total solförmörkelse 29* Väduren i ditt 3:e hus, vilket är huset för kommunikation. Detta ger dig en underbar möjlighet att kommunicera dina unika idéer med människor du möter och dessa kan i sin tur på olika sätt hjälpa dig att nå ut med det du önskar. Det är en perfekt tid för marknadsföring, att sprida inspiration och att skapa nya nätverk.

Nymånen följs därefter av en fullmåne med månförmörkelse den 5/5 i Skorpionen vilket sker i ditt 10:e hus. Det tionde huset styr din karriär och livsmål. Med denna fullmåne känner du nu vad du är klar med och vad du verkligen önskar. Det kan bidra till att du ändrar riktning och mål framåt för din karriär och dina livsplaner.


Den 16/5 går Jupiter in i ditt 4:e hus, huset för hem och familj och med denna transit kan din inre familj växa genom en ny sambo, bonusbarn, svärdöttrar och svärsöner och barnbarn. Du öppnar upp ditt härliga hem och låter familjen expandera och du inspireras av att omge dig med dina nära och kära.


Sommar


Pluto lämnar Vattumannen i juni och går åter in i ditt hus 12:e hus där han har varit i många år. Så återigen aktiveras din längtan efter att få mer tid för dig själv, för att reflektera över vem du är och vad du vill i livet.


Juli bjuder på en retrograd i Lejonet i ditt 7:e hus vilket innebär att en eventuell kärleksrelation når nya djup. Om du är singel kan en kärlek dyka upp, det kan vara någon från svunna tider. Kärleken ser väldigt spännande ut för dig och dina relationer växer sig starka och harmoniska.


I slutet av augusti och en bit in i september går Merkurius retrograd i Jungfrun i ditt 8:e hus. Det ger dig perfekta veckor att se över dina ekonomiska åtaganden, framför allt de du har tillsammans med andra som till exempel gemensamt ägande av fastighet och liknande. Du kan hitta bättre villkor och få en större ekonomisk frihet. Det är också en perfekt tid för dig att lyssna inåt och ta hand om ditt själsliga jag, healing och terapier passar perfekt för att du ska uppnå en inre balans.


Höst


I oktober är det ännu en eclipseperiod och den kommer att ske i dina hus 9:e och 4:e hus.


Förmörkelseperioden inleds den 14/10 med nymåne, med solförmörkelse i Vågen i ditt 9:e hus. Nymånen för med sig nya möjligheter för dig att satsa på utbildning och internationella kontakter. Det triggar i gång en längtan hos dig att se världen, att hitta din livsfilosofi och att få distans till vardagen så en resa till en fjärran plats med annan kultur kan inspirera dig, satsa på en temaresa.

Efter solförmörkelse är det dags för månförmörkelse den 28/10 då det är fullmåne 5 i Oxen i ditt 4:e hus, vilket är huset för hem och familj. Vid fullmåne fullbordas saker och ting som rör ditt hem, en renovering kan vara klar eller att du hittar din drömbostad. Det kan också vara en tid för fullbordan gällande din familj, någonting har mognat och nu är det dags att skörda frukterna.


I december går Jupiter direkt igen i Oxen i ditt 4:e hus, vilket bidrar med en energiboost för dig att skapa det hem du önskar. Denna transit kan också få din familj att expandera. Det kan handla om att du bli sambo och får bonusbarn, att du får nya svärsöner och döttrar eller att det kommer barnbarn eller att din familj expanderar på annat sätt. Det blir en härlig inledning inför 2024.

Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!

Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!

#årshoroskop2023 #helenamagdalenasårshoroskop #horoskop #såblirditt2023 #astrologi

#väduren #oxen #tvillingarna #kräftan #lejonet #jungfrun #vågen #skorpionen #skytten #stenbocken #vattumannen #fiskarna

Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto

Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)

September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter

December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

348 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page