top of page

Vad har 2020 gett dig?Tack 2020!


Det är tidig morgon här på The Lighthouse Onsala, stormen viner utanför och havet kastar sig mot land i stora vågor. Jag har tänt ljus och tar en liten stund att reflektera medans de andra i huset sover.


Så här i sista veckan brukar jag alltid ta mig tid att reflektera över året som varit och sända tacksamhet till allt jag fått uppleva, erfara och lära mig. Jag ser med tacksamhet tillbaks på möten jag gjort, det som har inspirerat och förgyllt mina dagar och fyllt mig med än mer livserfarenhet.

Mitt 2020 började med att jag och min man reste till Florida och vidare ut på kryssning i Karibien, och vandrade en dag vid ett Mayatempel i Mexiko. Jag hade då enligt astrologin förutspått att det skulle kunna bli en orolig tid i världen så vi passade på att göra resan vi tänkte gjort i mars månad i januari istället. De sista dagarna tillbringade vi i Miami. En eftermiddag var vi på stranden, det hade blåst väldigt mycket så jag gick och tittade på alla vackra snäckor som kommit upp på stranden. Jag fick då syn på en korall, en större vacker kristall som såg ut som Livets träd. Jag satt med korallen i handen, blickade ut över det gröna havet och fick känslan av att världen stod inför stora förändringar, bara som en förnimmelse, utan några klara bilder. Men känslan fanns där...


Vi kom hem i slutet av januari och bara några veckor senare blev kryssningsfartyg satta i karantän ute i världen. Ett av dessa fick ligga kvar länge utanför Jamaica, där vi nyligen hade varit. Så märkligt det kändes.


2020 är sannerligen ett mycket annorlunda år och jag är fortfarande omskakad över att vi fick se, i stort sett hela världen stängas ned i mars. Flygplanen landade, båtarna la till i hamn och alla människor skulle hem till sina hemländer. Allt saktade ner och stod nästan helt stilla.

En tredjedel av världens befolkning har befunnit sig i lockdown. Det är ett år som går till historien på så många sätt.

Jag som har föreläst och haft med på mina kurser under många år att vi står inför ett stort uppvaknande är fortfarande förundrad över året som varit. Någonstans har jag nog förstått att allt inte kan pågå som vanligt om världen ska förändras men att det var så här det skulle gå till det hade jag inte en aning om!

Av hela mitt hjärta sänder jag en tanke till dig och till alla som på olika sätt drabbats hårt av konsekvenserna av år 2020. Många har förlorat en kär människa. Många har förlorat sina arbeten och många företagare, artister och andra har gått på knäna ekonomiskt. Vilket jag djupt beklagar. Vilket jag verkligen djupt beklagar.


2020 har för mig sett både vanligt och ovanligt ut. I mitt dagliga arbete har det inte varit någon skillnad då jag är van att arbeta hemifrån, i min ensamhet, i stort sett varje dag. Men alla mina kurser och resor på andra platser har ställts in. Det jag har saknat mest är mitt älskade grekiska liv, tillsammans med min bästa vän Sofia. Plötsligt blev vägen till Aten väldigt lång. Vi som alltid har sagt att det bara tar några timmar att ta sig ner till Aten.

Att kunna åka till mina föräldrar utan att riskera deras liv har också påverkat mig och jag tycker att det känns ledsamt.

Självklart saknar jag också det sociala livet; konserter, middagar, andra miljöer och jag saknar även vårt livade Göteborg med Liseberg och alla event som hålls i vår stad. Göteborg känns numer alltid som en måndagsförmiddag på något sätt.


Men, i vår pipeline låg det att vi skulle starta vårt spirituella center The Lighthouse Onsala 2020, vilket känns som en stor gåva för oss 2020. Med alla människor vi fått möjlighet att möta här hos oss. Så även om allt blev annorlunda 2020 så blev det också annorlunda på ett positivt sätt för oss. Så många människor som har besökt oss det senaste halvåret. Vi hann bara få ner det viktigaste och sen var verksamheten i full gång. Om ni kunde föreställa er hur många förtroliga samtal det har hållits här i vackra The Lighthouse, hur många häftiga spirituella upplevelser vi har fått uppleva. Så jag känner en oerhörd tacksamhet för att få möjligheten att bedriva denna underbara verksamhet i det vackra vita huset vid havet. Jag önskar av hela mitt hjärta att du har fått vara med om något 2020 som är till tacksamhet och glädje.

Jag är också så tacksam för alla skratt, all glädje, kärlek, visdom som 2020 gett. För varje sekund jag fått vara med mina nära och kära!


Men om vi går in på ett mer personligt plan. Vårt eget inre uppvaknande! Vi kan se 2020 som en möjlighet att verkligen få släppa det gamla och bara stanna upp i varandet. Jag skrev och pratade mycket om detta i våras då vi haft ”de stora planeterna” i elementen jord och vatten – The Divine Feminine. Att vi alla förhoppningsvis fått möjlighet att reflektera, att stanna upp och förstärka kontakten inåt och låta själen komma i kapp. Att verkligen få möjligheten att känna efter om vi sitter fast någonstans, om det är dags att släppa taget om det som inte längre gynnar oss.

Det är en fin tid nu att meditera och ställa sig frågan om vad det är dags att släppa taget om. Känn efter om du upplever att du sitter fast någonstans i ditt liv. Om något skaver och inte känns bra. För under 2021 kommer vi ha ett stort tema – I want to break free! Saturnus i Vattumannen och Uranus i Oxen kommer att ha en utmanande kvadratur till varandra och så som i makrokosmos så också i mikrokosmos, inom oss själva. Så bli medveten om du sitter fast i något som du behöver skapa förändring inom?


Det kan vara just 2020 som verkligen har påmint oss om våra sanna värderingar, vad är det som är värt något? Vad är det vi, i djupet inom oss själva saknar allra mest? Hur ser våra värderingar ut och har de förändrats?


De senaste åren har jag rest oerhört mycket, under långa tider har jag bara sovit hemma i min säng i högst 10 nätter i streck. Jag kände själv att allt gick alldeles för fort och till slut började kroppen säga i från. Så 2020 för mig blev en möjlighet att få stanna upp och gå igenom vad som verkligen är viktigt för mig i mitt liv. Jag har använt energierna under sommaren till att stärka kontakten och närvaron med mig själv och fått nya insikter som jag tar med mig in i min framtid. Hur har det sett ut för dig? Har dina värderingar förändrats? Har det du tidigare tagit för självklart påverkat hur du ser på din framtid? Har du känt efter var och hur du sitter fast?

2020 har bjudit på många livsläxor och jag är verkligen ledsen om 2020 har varit tufft för dig. För att transformera det svåra vi gått igenom så är det bra att försöka se vad vi kan ha lärt oss. att använda filosofin som terapi; att acceptera att allt är som det är och att ha tillit till att det finns en större mening någonstans.

2021 kommer att vara ett år med helt andra energier. Luftens element har kommit med på banan! För er som kan tarotkort så vet vi att luften är svärdens svit som handlar mycket om vårt mentala plan. En hel del av svärdssvitens kort är utmanande, vi kommer under 2021 få hålla ordning i vårt mentala rum annars kan tankarna stå i vägen för oss. Numerologiskt kommer 2021 vara ett 5 år, styrt av himlens budbärare Merkurius. Låt dig själv ta dig tid att centrera dig och hålla dig jordad, för i luftens energier är det lätt att dras med och huvudet kan plötligt kännas som en popcorn-hjärna! Så mindfulness och meditation kommer att hjälpa oss att få ordning på alla våra tankar.

Vilka erfarenheter har du fått 2020?

Vad är du mest tacksam för efter året som gått?

Vilka visdomar tar du med dig in i 2021?


Det kommer snart ett blogginlägg om att sätta sina intentioner för 2021.


Ljus och kärlek, Helena-Magdalena


275 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Wow vilken kristall ? På stranden ! Jag har en bostad på Cypern som jag nu inte kunnat besöka och bo i sedan ett år nu! (Var ju där på nyår )! Brukar resa flera ggr per år! Jag känner mig dock lugn, säker och trygg. Det börjar dock bli tråkigt nu med all nedslängd kultur . Jobba hemma har funkat sedan mars 2020... och det lär fortsätta ett tag till... men nu litar jag på att ljusare tider kommer med besked. <3

Like
bottom of page