top of page

Tvillingarna 2023
Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.


Tvillingarna 22 maj – 20 juni


Satsa på din själsliga utveckling i år!


Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 11:e hus, vilket verkligen ger dig luft under vingarna igen. Du träffar nya människor med samma intressen som du har. Det är en perfekt tid för dig att hitta din soultribe.

I januari är det bra för dig att samla ihop dina tankar och känslor när Merkurius är retrograd i ditt 8:e hus. Det är en perfekt tid för detox, healing och terapi av olika slag så du blir mer klar över dina känslor och tankar.


Mars befinner sig i ditt tecken, Tvillingarna när 2023 börjar. Han är retrograd och det hjälper dig att hitta motivationen djupt inom dig. Vem är du? Vem vill du vara? Vad motiverar dig i djupet av din själv. När Mars sätter fart framåt i januari så sker det i ditt 1: a hus, huset som styr dig själv och din utveckling, så nu är det full fart framåt. Din självkänsla och ditt mod är på topp och du tar nu snabbt nya steg i livet.


Uranus vänder direkt i ditt 12:e hus i slutet av januari och de förändringar som skett djupt inom dig innebär att du ser dig själv i ett nytt ljus. Din mediala guidning är stark och du följer din själsliga röst framåt.Vår


I mars sker det två stora förändringar först går Saturnus in i Fiskarna i ditt 10:e hus vilket är karriärhuset och huset för din livsväg framåt. Du tar nu ett större ansvar i din karriär och har fina möjligheter att klättra på karriärstegen under några år framåt.


Pluto går vidare in i ditt 9:e hus i mars. Det 9:e huset handlar om studier, publikationer, långa resor för att möta andra kulturer. Så din längtan efter att hitta din livsfilosofi är stark. Pluto kommer befinna sig i detta hus under 20 år framåt. Under den tiden kommer din längtan efter att förstå meningen med livet göra att du vill resa ut i världen och förstå livet och Universum på ett högre plan.


Under april går Merkurius retrograd i Oxen, vilket sker i ditt 12:e hus. Det 12:e huset är ditt själsliga hus, ditt innersta jag. Lyssna till din intuition extra mycket under dessa veckor, du får värdefulla ledtrådar om vem du är och vad ditt själsliga kall är.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt.

Årets första eclipseperiod sker mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, vilken du kan läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 11: e och 6:e hus

Den börjar den 20/4 med nymåne total solförmörkelse 29* i Väduren i ditt 11:e hus, vilket ger dig klara visioner om hur du vill omge dig med människor som är likasinnade med dig. Det är en perfekt tid att engagera dig i det som verkligen betyder något för dig, gör det tillsammans med andra. Du hittar själsfränder nu som blir värdefulla kontakter för dig, vilket kan ske i det verkliga livet eller via internet. Denna energi ger dig också möjligheter att leva friare genom att du använder datorn och kan arbeta och studera online.


Solförmörkelsen följs därefter av en fullmåne med förmörkelse den 5/5 på i Skorpionen, vilket sker i ditt 6: e hus. Huset som står för ditt dagliga arbete, dina vardagliga rutiner och din hälsa. Det är dags för dig att skapa den förändring du önskar nu. Om du upplever att ditt arbete är stressigt så skapar det bra möjligheter för att söka nytt arbete. Du ser över din hälsa och förändrar ditt sätt att leva.


Den 16/5 går Jupiter in i ditt 12:e hus för att stanna där resten av året. Ditt tolfte hus är ditt innersta rum, ditt själsliga jag. Det 12:e huset står också för en längtan efter att få mer tid för dig själv vilket ger dig fina möjligheter att växa på ett inre plan.

Sommar


Pluto lämnar Vattumannen i juli och backar åter in i ditt 8:e hus, som står för healing, transformation och delade resurser. Pluto har varit i ditt 8:e hus i många år och det har förändrat dig på djupet och det har varit år med mycket känslor och tankar. Resten av året passar perfekt för terapi, healing och att lära dig mer om ockulta ämnen. Det 8:e huset står också för gemensamma resurser och det är en bra tid för dig att själv ta en större makt över din ekonomi nu.Mellan juli och september går Venus retrograd i Lejonet i ditt 3:e hus, kommunikationens hus. Detta ger väldigt fina möjligheter för att skapa, skriva, sjunga, blogga och podda och att på andra sätt nå ut med dina budskap. Venus styr de sköna konsterna och det är väldigt gynnsamt för dig med skapande av olika slag under denna tid. Dina ord och din konst flödar med lätthet när Venus vänder direkt igen i början av september.


I slutet av augusti till mitten av september gör Merkurius ännu en retrograd, nu i Jungfrun i ditt 4:e hus, huset för hem och familj. Så under denna tid kan du passa på att röja och rensa på hemmaplan, samla ihop lösa trådar och göra klart det du inte har hunnit med. Det är bra för dig att fundera på vad du vill förändra runt din bostad. Det är också en bra tid för dig att ta kontakt med dina nära och kära.


Höst


I oktober är det ännu en eclipseperiod och den kommer att ske i dina 5:e och 12:e hus


14/10 nymåne med solförmörkelse i Vågen i ditt 5:e hus. Nu får du en härlig energiboost som ökar din kreativitet! Du är charmig, rolig och lekfull och det passar perfekt för dig att roa dig och göra en resa nu. Likaså passar det perfekt att starta nya kreativa projekt.

28/10 fullmåne med månförmörkelse i Oxen i ditt 12:e hus, så återigen aktiveras ditt 12:e hus och du får fina insikter om vem du är innerst inne och hur du vill leva ditt liv och använda dig av dina inre resurser.


I december går Jupiter direkt i Oxen i ditt 12:e hus och ännu en gång får ditt inre jag en härlig energiboost. Ur djupet av din själ så satsar du på ditt inre kall och du utvecklar dina fina, djupa inre sidor.Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!
Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto

Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)


September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter


December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

223 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page