top of page

Till sist hittade vi Isis templet i Korint!
Isistemplet i Korint


Korint 2019


För flera år sedan, innan pandemin, hade Sofia Magdalena och jag en av våra kurser på plats i Aten. Det var en varm september och vi hade rest runt till olika platser i antikens fotspår, tillsammans med våra underbara kursdeltagare.


Vi hade då för första och hittills enda gången, tillsammans med vår härliga grupp, en dagsutflykt till vackra Korint som ligger några mil från Aten, ute på Peloponnesos.


Jag och Sofia hade tillsammans besökt Korint några månader tidigare, då vi också hade varit upp på Akrokorint där det tydligen ska finnas ett Afrodite tempel. Nu var vi där tillsammans med hela härliga gruppen.

Vi var ett tappert gäng som vandrade upp för bergets hala marmorgångar för att hitta Afrodites tempel, men en efter en kom ner från berget utan att ha fått syn på det. Det var över +30 grader varmt och stekande sol. Vi gick motsvarande 30 trappor upp på berget och sökte efter det, men vi fick ge upp till slut. Jag blir fortfarande så fnissig då jag googlar över tempel i Korint och det första som kommer upp är Afrodites tempel.


När vi kände oss klara uppe i Akrokorint körde vår chaufför ner oss till den stora tempelplatsen i Korint. Där Apollons tempel sträcker sig vackert mot himlen. Det var helt vindstilla och mycket varmt när vi gick runt på tempelplatsen. Vi gick lite utspritt på tempelplatsen och vi gick även till det vackra muséet med alla lämningar av bysterna av de mäktiga Amazonas kvinnor som finns kvar.


(Bild 1 Apollons tempel i Korint, Bild 2 Här är vi på tempelplatsen med Akrokorint i bakgrunden, Bild 3 Isistemplet)


Vid något tillfälle hade jag fått till mig att det skulle finnas ett Isis tempel någonstans i Korint. Jag hade precis frågat om de som arbetade på muséet kände till det. Kvinnan vi frågade gick och frågade sina kollegor men kom snart tillbaka till oss och sa att ingen kände till det.


Tillsammans började vi gå mot utgången, jag och Sofia Magdalena. Våra härliga kursdeltagare hade en efter en lämnat det vackra muséet med alla dess vackra statyer från antiken.

Då dök en grekisk man upp bakom oss och ropade något till Sofia Magdalena på grekiska. Han såg upprörd ut och jag förstod inte vad han sa, men han pekade på mig flera gånger. Sofia ömsom nickade och skakade på huvudet. Hon tittade på mig och sa: - Det är bäst att du följer med honom, jag går ut så länge. Sofia Magdalena gick ut i solskenet och jag vände åter in i det svala muséet och följde efter mannen. Han pratade inte ett ord engelska så mina frågor om vad han ville föll platt. Nåväl tänkte jag, jag går efter så får vi se vad han vill. Han verkade upprörd och jag blev orolig att jag gjort något fel.


Vi gick genom en större sal inne på muséet och vek av in bakom en vägg. Där på väggen hängde en tv-skärm med bilder som rullade. Han visade att jag skulle titta och jag såg bilder på muséet, på Akrokorint och på Apollons tempel. Plötsligt dök det upp ett tempel som låg på en strand och fortsatte ut i vattnet. Mannen tittade på mig och log och sa: - Isis!

Jag kände en våg av glädje inom mig, vi hade hittat Isis tempel på strandkanten i Korint! Jag lät bilderna rulla förbi en gång till och stod beredd med mobilen så jag kunde fota skärmen när bilden kom upp! Så vackert!


(Bild: skärmen på museét)
Glad och upprymd lämnade jag muséet och kom i kapp Sofia Magdalena ute på tempelplatsen. Det kändes som att ha hittat en skatt! Vi bestämde redan där och då att vi skulle lägga till Isis-templet i våra kurser i Grekland.


(Bild: Korintkanalen, Grekland)


Efter att ha passerat den vackra Korintkanalen i kvällningen återvände vi till stranden i Aten där vi under flera timmar satt på stranden och såg solen gå ner. Vi gjorde en mycket stark Månmeditation och knöt i hop en underbar vecka.


(Bild 4, vår underbara grupp vid Månmeditation på stranden i Aten efter Korintdagen)


Pandemin kom emellan och det blev ett uppehåll på några år. När pandemin föll undan så har vi haft fullt upp att bygga upp våra kurser igen, med nya hotell och busschaufförer för att få allt att fungera.


Nu är vi i gång igen med våra resor i Grekland och under förra året la vi till en ny kurs/ resa i vårt koncept.

Då bor vi ute på den pittoreska ön Agistri och gör båtutflykter till Peleponessos. I somras åkte vi för första gången till Epidavros och snorklade över Argolidas Lost Atlantis. Epidavros var platsen för helande och läkande i antikens Grekland och betyder ”att fylla auran med helande energier”. Det var en underbar upplevelse att snorkla över ruinerna över den gamla stan Argolida. (Denna kurs kommer att hållas av Anna-Lena Vikström vecka 27, den kommer snart upp för anmälan)


(Bilder från höstens utflykt till Epidavros)


Det är Christos från Agistri som är vår utflyktsledare och tar med oss i sin båt över Egeiska havet.


I somras fick vi också möjlighet att prata med honom om att vi vill åka med båten till Korint; till tempelplatsen, Korintkanalen och att äntligen få åka till Isistemplet på stranden i Korint. Han tyckte det skulle vara jättekul att få göra den dagen tillsammans med oss, så i september går drömmen om att få bada på stranden vid Isis tempel i Kenchreai, i Korint.


Under 2024 har vi fyra kurser på plats i Aten:


Juni/ juli

Det finns platser kvar.

Vecka 26 har vi våran mycket uppskattade Atenvecka. Då vi bor i Glyfada och gör dagsutflykter. Vi börjar med initiering på The Ancient Mysteryschool i Elusis. Vi besöker mäktiga Akropolis och även Akropolismuséet. Vi har en heldag ute på vackra ön Aegina, där vi besöker Agios Nectarios, katedralen för mirakel och dess kloster. Vi åker vidare till Palliachora, den mystiska spökstaden på väg upp till det mäktiga och vackra Aphaia tempel högst upp på ön. Vi avrundar veckan med att resa upp till Delfi och besöka tempelplatsen, Athinas tempel och Kostas spännande butik. Vi rekommenderar detta som en första kurs i Grekland med oss.


Agsitri och Epidavros med Anna-Lena Vikström

Det finns platser kvar, anmälan öppnar snart!

Vecka 27 håller Anna-Lena Vikström kurs ute på vackra Agistri, med healing, medial utveckling och meditationer. Det blir en underbar dagsutflykt till Epidavros med Christos för att besöka antikens helande plats. Att snorkla över The Lost Atlantis och färdas över vackra Egeiska havet blir veckans höjdpunkt. Denna resa kommer upp för anmälan inom kort.


September

Vecka 38 - fåtal platser kvar

Välkomna till denna kurs "The Divine Feminine" på Agistri och i Korint

Här är vår nya kurs där vi samlas i Aten och åker ut för att bo på Agistri.

Vi gör båtutflykt till Korint, Korintkanalen och Isis templet.

The Divine Feminie är namnet för denna kurs då den handlar om att hitta kraften djupt inom oss själva och i de fantastiska energier som finns kvar vid templen. Agistri ligger i närheten av Epidavros och är en ö som hjälper dig att helas och läkas i djupet av dig själv.


Vecka 39 - fullbokad

gör vi vår mycket populära rundresa i Grekland. Då vi reser upp i centrala Grekland för att besöka spirituella Delfi där oraklen fanns i 1200 år. Vi besöker deras hemliga grotta vid höstdagjämningen för att sjunga och offra blommor till våra förmödrar. Därefter reser vi vidare till mäktiga, magiska och oerhört vackra Meteora. Vi besöker även vackra Cape Sounion där Poseidons tempel tronar uppe på sin klippa högt över Egeiska havet.

Rundresan är fullbokad för i år. Det går att ställa sig på reserv. De som rest med oss i Grekland har alltid förtur till anmälan, så rundresan är ofta fullbokad innan den kommer ut. Vi ska se om vi eventuellt kan öppna några fler platser i höst.Jag önskar dig en fin dag! Ljus och kärlek, Helena-Magdalena242 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Opmerkingen


bottom of page