top of page
  • Skribentens bildHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Såsom i himlen så ock på jorden!

2020 förändrades världen!


Som astrolog är det alltid väldigt intressant att följa planeternas transiter på himlen. Såsom i himlen så ock på jorden, skulle man kunna säga. Under vecka 40 har vi två stora planethändelser på himlavalvet, Saturnus och Pluto går från retrograd till direkt rörelse. (Vad som mer händer på planethimlen kan du läsa på min sida på Tidningen Nära – klicka här: https://www.tidningennara.se/artiklar/astroguidning/


Under förra hösten väntade vi spänt på vad som skulle hända när Saturnus och Pluto skulle mötas i januari 2020. När Saturnus och Pluto mötts genom historien så har det alltid varit förknippat med krig som har bidragit till att världens gränser har förändrats. Dessutom kom Jupiter in och mötte upp och fick allt att expandera. Vi kunde förvänta oss en stor förändring för hela världen.


I januari i år möttes Saturnus (som styr karma, gränser och strukturer i samhället) och Pluto (som styr världsekonomi, förändring, transformation och även virus) och Jupiter (som står för att få allt att expandera) mötte upp och förstorade effekterna av det tuffa planetmötet och hela världen förändrades på kort tid. En pandemi spreds från land till land och vi hade väl aldrig kunnat ana vad som väntade oss.


Under sommaren har Jupiter, Saturnus och Pluto varit retrograda, dvs avtagit i sina energier. Nu sätter planeterna full fart framåt igen, den ena efter den andra. Jupiter den 13/9, Saturnus den 29/9 och Pluto den 4/10. Jag uttalade mig tidigare i år om att det då kan komma en andra våg av Coronapandemin, dessvärre är det också det vi nu kan bevittna över världen. När planeterna nu sätter fart framåt så tilltar deras energier i styrka.


Vi får alla hjälpas åt att ta ansvar och vara rädda om oss själva och varandra.


I december kommer både Jupiter och Saturnus vandra vidare till Vattumannens tecken så energierna kommer sakta men säkert klinga av och vi kan lämna ett tufft, karmiskt och ett väldigt historiskt år bakom oss och blicka framåt med erfarenheter och se nya lösningar och en ny tid träda fram, en förstärkning av Vattumannens tidsålder! Så vi kommer ha lärt oss väldigt mycket under 2020, bland annat att leva mer distanserat och att kunna arbeta hemifrån via Internet. Detta med att arbeta via internet har jag okså tipsat om inför 2021 (innan vi kände till Coronapandeomin) för Jupiter och Saturnus går in i Vattumannens tecken och Vattumannen är förknippat med Internet. Så fundera redan nu på hur du skulle kunna använda dig av de gynnsamma energier som kommer skapas 2021.

Jag kommer skriva mer om 2021 längre fram i höst, men detta var lite för nu.

Varje vecka skriver jag om vad som händer på planethimlen på Tidningen Nära, du kan följa de inläggen här: https://www.tidningennara.se/artiklar/astroguidning/


Jag önskar dig en fin vecka!

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena


18 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page