top of page

Stenbocken 2023Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.


HOROSKOPET

Stenbocken 21 december – 20 januari


Satsa på att nå dina drömmar i år!


Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 4:e hus, vilket är huset för hem och familj. Med Jupiter i 4:e huset så passar det bra för dig att förändra ditt hem. Skapa mer luft och space genom att rensa, ändra inredning, renovera eller genom att flytta till ditt drömboende. Passa på under våren. Likaså kan din familj expandera under denna tid genom nya familjemedlemmar, det kan vittna om att du bli sambo. Det kan även komma in fler svärdöttrar och svärsöner, barn, barnbarn eller bonusbarn i din närmaste familj och du njuter av att välkomna dom i ditt vackra hem.


I januari är Merkurius retrograd i ditt tecken Stenbocken i ditt 1: a hus, huset för din personliga utveckling, dina drömmar, mål och planer. Så inled gärna året med att skriva ner vad du verkligen önskar förändra nu. Låt det ta lite tid och ta nya steg i slutet av januari.


Mars är retrograd i Tvillingarna i ditt 6:e hus så fundera på vad som verkligen motiverar dig i ditt arbetsliv nu och även i ditt dagliga liv. Var hittar du din dagliga motivation? När Mars vänder direkt så kommer du ha nya idéer och skapa de förändringar du önskar i arbetet.


Uranus går direkt i ditt 5: hus i slutet av januari och aktiverar din kreativitet och du får en underbar förmåga att tänka utanför boxen nu. Kärlekslivet ser superspännande ut och du kan möta någon med en helt annan bakgrund än du själv.


I mars sker det två stora förändringar först går Saturnus in i Fiskarna i ditt 3:e hus, huset för kommunikation vilket innebär att du nu får kraften att lära dig det du önskar, att satsa på din kommunikationsförmåga genom att exempelvis undervisa, nätverka, podda. Blogga, skriva eller sjunga. Det kan även innebära att du behöver pendla till och från jobbet under en period.


Därefter går Pluto vidare in i Vattumannen i ditt 2:e hus, huset för dina inre resurser och talanger och även din ekonomi. När Pluto nu besöker ditt 2: a hus under några månader så kommer du förändra ditt sätt att se på dina resurser och du kommer i kontakt med dina inre talanger och vilka gåvor du har att dela med världen. Denna transit kommer påverka ditt sätt att känna dig trygg. Du kan få viktiga insikter om vad pengar egentligen betyder för dig. Kanske är pengarna inte den trygghet du söker och tror på utan kanske är det helt enkelt att du har dina gåvor att dela med världen som egentligen är din trygghet? De kommande tjugo åren kommer ge dig svaren.


Vår

I april vänder Merkurius retrograd i Oxen i ditt 5:e hus. Din längtan efter att resa gör sig påmind, så var extra noga med alla eventuella resebokningar nu, kolla alla detaljer en extra gång. Samla ihop lösa trådar som rör dina kreativa tankar och projekt.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, det kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 4:e och 11:e hus.

Den börjar den 20/4 med nymåne med solförmörkelse i Väduren i ditt 4:e hus, huset för hem och familj och för dina nära och kära. Det ger dig möjligheten att förändra ditt hem, genom inredning eller genom att du hittar ett nytt boende. Det kan bli tal om samboskap eller ett alternativt boende på något sätt.

Därefter följs solförmörkelsen av en månförmörkelse vid fullmånen den 5/5 i Skorpionen, vilket sker i ditt 10:e hus, huset för karriär och livsmål, som dessutom är Stenbockens hus. Så förändringar kan ske snabbt nu och du kan avancera i karriären och få en ny tjänst för att du helt enkelt är klar med den gamla. Du kan också känna att du ändrar inriktning för dina livsmål, att du tänker om och öppnar upp för nya möjligheter.


Den 16/5 går Jupiter in i Oxen i ditt 5:e hus och din kreativitet och dina idéer får en underbar energiboost. Det kan vara drömmar du hade för några år sen som åter aktiveras. Följ din kreativa längtan om förändring nu. Var en risktaker och sikta mot stjärnorna. Kärlekslivet ser oerhört spännande ut för dig. Likaså så kommer du vilja ägna dig mer åt nöjen och resor under året.

Sommar


Pluto lämnar Vattumannen och går åter in i ditt 1: a hus där han har befunnit sig i många år, vilket har bidragit till den stora personliga utveckling du har genomgått. Nu fortsätter du att transformera dig själv och din väg framåt i livet. Du blir mer medveten om dina inre personliga önskningar och du bryr dig mindre om vad andra kommer tycka och tänka om dig.


Juli bjuder på en retrograd i Lejonet i ditt 8:e hus vilket går hand i hand med Plutos återinträde i ditt 1: a hus. Sök svaren djupt inom dig och ägna dig åt de intressen som blommar upp inom dig. Tiden fram till början av september lämpar sig väldigt bra för självreflektion och terapi för du längtar efter en större frihet i ditt liv.


I slutet av augusti och en bit in i september går Merkurius retrograd i Jungfrun i ditt 9:e hus vilket också hänger ihop med din utveckling. Din längtan efter att förstå dig själv och världen ur ett högre perspektiv kan få dig att vilja studera spännande ämnen för att öka din förståelse; astrologi, psykologi, filosofi och religion kan ge dig svar på dina frågor. Du samlar ihop lösa trådar inom dig själv och kanske längtar du efter att resa i väg på en spännande resa till ett fjärran land. Om du bokar så var noga med alla detaljer under Merkurius retrograd.


Höst


I oktober är det ännu en eclipseperiod och den kommer att ske i dina 10:e och 5:e hus.


Förmörkelseperioden inleds med en 14/10 nymåne med solförmörkelse i Vågen i ditt 10:e hus. Detta ger dig nya insikter och möjligheter för din karriär och dina livsmål.

Därefter följs nymånen av månförmörkelse den 28/10 då det är fullmåne i Oxen i ditt 5:e hus. Här visar din kreativa längtan vad du vill ägna dig mer åt och vad du vill släppa taget om. Kärleksaffärer kan komma och gå och allt är i en perfekt ordning, låt det bli som det ska bli nu.


I december går Jupiter direkt i Oxen i ditt 5:e hus och inspirerar dig till att ha roligt, se nya platser och det ger en härlig boost i ditt kärleksliv!


Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!
Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto


Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)


September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter


December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

244 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page