top of page

Skytten 2023
Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.


Skytten 22 november – 20 decemberSatsa på din kreativitet i år!


Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 5:e hus, det härligaste huset av alla vad det gäller kreativitet, kärleksaffärer, nöjen och resor. Likaså är det en lysande tid för egenföretagande, så använd den kreativitet som strömmar mot dig nu. Om du har vuxna barn så utvecklas er relation på ett härligt sätt under våren.


I januari är Merkurius retrograd och det innebär att det är bra för dig att samla ihop lösa trådar i ditt 2: a hus, vilket är huset för din ekonomi och dina resurser. Se över din ekonomi så kan du hitta bra sätt att förstärka den. Fundera även på vilka inre resurser och talanger du har att utveckla framåt, för Jupiter ger dig härliga kreativa idéer i flera månader.


Mars är retrograd när året börjar i Tvillingarna i ditt 7:e hus och vittnar om hur du motiverar andra och hur du blir motiverad i dina relationer till andra. Detta är en underbar, passionerad kärleksaspekt och det passar dig bra att verkligen känna efter vad du vill i kärleken nu.


I januari kommer Uranus gå direkt i ditt 6:e hus, huset för ditt dagliga arbete och dina dagliga rutiner så var beredd på plötsliga förändringar nu. Uranus får dig att vakna upp och se vad du verkligen vill förändra, du får nya spännande idéer och dessa bidrar du med på arbetet.


I mars sker det två stora förändringar först går Saturnus in i Fiskarna i ditt 4:e hus, Saturnus bidrar med uthållighet och långsiktiga planer och också med utökat ansvar. Det kan motivera dig till att förändra ditt hem, att renovera eller att flytta. Under denna transit kan också ditt ansvar öka för att stötta och hjälpa någon i din familj, du har all den kraft du behöver och tar ett fint ansvar nu.


Därefter går Pluto vidare in Vattumannen och ditt 3:e hus vilket är huset för kommunikation så dina ord blir mer kraftfulla och det passar perfekt att använda dig av din verbala förmåga för att nå ut med dina tankar och idéer. Att undervisa och att undervisa bidrar till att du får den intellektuella stimulans du längtar efter. Det är en underbar tid för dig att sätta ord på dina känslor och använda din kreativitet till att föreläsa, skriva, podda, blogga, sjunga och att skapa.

Vår


I april går Merkurius retrograd i Oxen i ditt 6:e hus, vilket är huset för dina dagliga rutiner och arbetsuppgifter. Så var extra noga på arbetet nu så du inte missar viktiga detaljer. Undvik att skriva på avtal och kontrakt under denna tid. Skapa bra rutiner för din hälsa, kost och träning nu.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, det kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 5:e och 12:e hus.

Den börjar den 20/4 med nymåne total solförmörkelse i Väduren i ditt 5:e hus, huset för kreativitet, nöjen och resor. Så passa på att skriva ner dina kreativa mål, boka resor och planera in nöjen. Kärleken ser väldigt spännande ut och om du längtar efter att träffa en ny partner så har du underbara möjligheter nu.

Nymånen följs därefter av en fullmåne med månförmörkelse 5/5 i Skorpionen i ditt 12:e hus. Fullmånen i Skorpionen är stark, mäktig och ökar din intuition, att den dessutom sker i ditt 12:e hus, huset för ditt själsliga, inre jag vittnar om att denna fullmåne verkligen kommer påverka dig på ett djupare plan. Meditera och lyssna till din inre röst nu.


Den 16/5 går Jupiter in i ditt 6:e hus och du står inför en period när du kommer utvecklas mycket på arbetet och du kan också se fram emot nya spännande möjligheter i arbetslivet, såsom nya arbetsuppgifter eller ett nytt jobb. Detta är också en tid som passar dig bra att skapa nya, hälsosamma rutiner för att motverka eventuell stress på arbetet.

Sommar


I sommar lämnar Pluto Vattumannen och går åter in i Stenbocken och ditt 2: a hus där han har varit i många år. Detta ger dig fantastiska möjligheter att förändra din ekonomi för framtiden. Fundera på hur du kan öka dina inkomster och att få dina pengar att arbeta för dig. Pluto manar dig till att utveckla dina inre resurser och talanger och att dela dina gåvor med världen.


Juli bjuder på en retrograd i Lejonet i ditt 9:e hus, Skyttens hus, vilket förhöjer din längtan efter att förstå världen och Universum på ett högre plan. Denna transit höjer ditt intresse efter att få utforska världen och människorna i den. Att planera och genomföra längre resor till andra kulturer för att vidga ditt perspektiv och öka ditt högre medvetande passar perfekt nu. Du kan bli förälskad i en människa från ett annat land eller kultur nu.


I slutet av augusti och en bit in i september går Merkurius retrograd i Jungfrun i ditt 10:e hus. Fundera på vilka förändringar du vill göra på din karriärväg och på din livsväg. Kanske är det dags för dig att skapa en större frihet i arbetet? Sikta på ditt drömjobb nu.


Höst


I oktober är det ännu en eclipseperiod och den kommer att ske i dina 11:e och 6:e hus.


Den 14/10 är det nymåne med solförmörkelse i Vågen i ditt 11:e hus. Det 11:e huset står för din längtan efter att engagera dig i världsliga frågor och att hitta ditt engagemang tillsammans med andra människor, att hitta din soultribe och att få dela visionen om en bättre värld. Det 11:e huset styr också internet och denna nymåne kan ge dig möjligheter att kunna arbeta mer online och internationellt. Så sätt nya spännande mål nu.

Den 28/10 följs solförmörkelsen av en fullmåne med månförmörkelse i Oxen i ditt 6:e hus och nu får du verkligen möjlighet att skapa de förändringar du önskar på arbetet. Du känner klart och tydligt vad du är klar med och vill släppa taget om. Om du upplever att ditt arbete inte längre ger dig den tillfredsställelse du önskar så passar det dig bra att byta arbete under kommande månader.


I december går Jupiter direkt i Oxen i ditt 6:e hus och skapar underbara spännande möjligheter i arbetslivet. Satsa på ditt drömjobb! Likaså så passar det dig perfekt att sätta nya mål för din hälsa.


Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!
Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto


Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)


September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter


December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

211 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page