top of page

Skorpionen 2023
Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.


HOROSKOPET

Skorpionen 23 oktober – 21 novemberSatsa på dina relationer i år!


Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 6:e hus, vilket är huset för ditt dagliga liv och så även ditt arbete. Jupiter står expansion och växande så denna transit ger dig underbara möjligheter i arbetet. Under denna tid passar det dig perfekt att se över din hälsa och skapa bra rutiner för träning, bra kost och avslappning för nu kommer du ha mycket att göra framåt.

I januari är Merkurius retrograd och det innebär att det är bra för dig att samla ihop lösa trådar i ditt 3:e hus, Merkurius eget hus, som står för allt som har med kommunikation att göra. Så var extra noga med alla papper och avtal nu. Det är en perfekt tid för dig att samla ihop dig själv och dina tankar. Om du ska ut och resa så kolla alla detaljer extra noga nu.


Mars är även han retrograd när året startar, han bidrar till att du hittar din motivation djupt inom dig själv då han befinner sig i ditt 8:e hus. Var lyhörd för var som hindrar dig i din utveckling framåt, hitta din inre drivkraft och motivation så kommer du ta nya härliga steg i mitten av januari när Mars går direkt igen.


Uranus går direkt i ditt 7:e hus, huset för dina relationer, i slutet av januari. Med Uranus i relationshuset så förändras dina relationer, du kan dras till och dra till dig människor med en annan bakgrund än vad du själv har, för du dras till det som känns annorlunda nu.


I mars sker det två stora förändringar först går Saturnus in i Fiskarna i ditt 5:e hus, vilket är huset för kreativitet, nöjen, resor och kärleksaffärer och också huset för eget företagande och för vuxna barn som har flyttat hemifrån. Som du hör så är det många områden som sorterar under 5:e huset och när Saturnus nu kommer in i ett hus så star han för utökat ansvar och bidrar med en seriösare sida. Så nu när han kommer befinna sig här under några år så intar du en mer seriös inställning även till nöjen och resor, du vill att de ska ge dig personlig utveckling. Om du har vuxna barn så kan du behöva ge lite mer hjälp i livet. Om du har eller funderar på att starta eget företag så kommer du lyckas galant.


I mars förflyttar sig även Pluto och han går nu vidare in i ditt 4:e hus, huset för hem och familj. Denna transit ökar ditt intresse för dina rötter, släktforskning kan vara väldigt givande. Du förändrar ditt hem så det speglar din djupa personlighet och bär din prägel.

Vår


I april går Merkurius retrograd i Oxen i ditt 7:e hus så var extra vaksam i dina relationer det uppstår lätt missförstånd, så försök att vara tydlig i vad du säger och hur du agerar nu.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, det kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 6:e och 1: a hus.

Den börjar den 20/4 med nymåne total solförmörkelse i Väduren i ditt 6:e hus vilket ger dig fantastiska möjligheter på arbetet. Det kan vara ett nytt arbete under uppsegling eller att du får nya, spännande arbetsuppgifter.

Nymånen följ därefter av en fullmåne med månförmörkelse den 5/5 i ditt eget tecken Skorpionen i ditt 1: a hus! Det är som en tid av pånyttfödelse för dig! Det passar perfekt för dig att sätta upp nya, personliga mål nu. Satsa på att utveckla dina inre resurser och att förstärka din ekonomi.


Den 16/5 går Jupiter in i ditt 7:e hus, relationernas hus. Detta är en underbar transit och du älskar att umgås med dina vänner kommande år. Det kommer även in nya härliga och spännande människor i ditt liv. Du kan få nya spännande möjligheter till samarbete och kärleken ser oerhört spännande ut! Du är attraktiv som få och din kärlek blomstrar, oavsett om du är i en relation eller om du är singel.

Sommar


I sommar lämnar Pluto Vattumannen och går åter in i Stenbocken och ditt 3:e hus för att stanna där resten av året. Pluto i tredje huset aktiverar din kommunikationsförmåga och det ligger mycket kraft i dina ord. Det passar perfekt för dig att föreläsa, undervisa, skriva, sjunga, podda eller blogga resten av året. Sätt ord på dina härliga idéer och känslor nu.

Juli bjuder på en retrograd i Lejonet i ditt 10:e hus vilket är ditt karriärshus och huset för dina livsmål. Venus retrograd hjälper dig att hitta en större harmoni och balans i din karriär och ger dig möjlighet att släppa fram dina mjukare sidor, du vinner mycket på att visa vem du är innerst inne för när Venus går direkt igen i september så kan du ta kvantsprång i karriären och lyftas framåt.


I augusti och en bit in i september går Merkurius retrograd i Jungfrun i ditt 11:e hus. Det ger dig fina möjligheter att samla ihop lösa trådar i ditt liv, i dina visioner för framtiden och vilka engagemang du känner att du brinner för under dessa veckor. Så har du nått en större klarhet när Merkurius vänder direkt igen.


Höst


I oktober är det ännu en eclipseperiod och den kommer att ske i dina 12:e och 7:e hus.


Förmörkelseperioden inleds den 14/10 nymåne med solförmörkelse i Vågen i ditt 12:e hus, vilket ger dig en stark intuition om vem du verkligen är och vad du verkligen längtar efter på ett djupare plan. Lyssna till din känslomässiga kompass för att göra de förändringar du önskar.

Den 28/10 är det fullmåne med månförmörkelse i Oxen i ditt 7:e hus för relationer, så nu genomsyrar dina inre känslor dina relationer och du känner nu med lätthet vilka relationer du behöver förändra i ditt liv och vad du önskar. Kärleksvibbarna är starka för dig nu och kärleken kan nå nya höjder.


I december går Jupiter direkt i Oxen i ditt 7:e hus vilket ger dig en härlig energiboost i relationshuset igen. Nya människor och underbar kärlek väntar dig.


Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!
Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto


Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)


September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter


December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

210 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page