top of page
  • Skribentens bildHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Oxen 2023Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.


Oxen 21 april – 21 maj


Satsa på din personliga utveckling i år!Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 12:e hus.

Det 12:e huset är ditt själsliga rum, det är din inre röst och djupet av din själ. Jupiter står för expansion och växande och de första månaderna av året så passar dig perfekt att lyssna inåt, att hitta dig själv och lyssna till din intuition. Det är ett inre växande som sker. Dina mediala gåvor förstärks och du kan få förnimmelser och visioner om din framtid och ditt kall.


Året inleds med en Merkurius retrograd i ditt 9:e hus.

När Merkurius är retrograd så passar det perfekt för förändring, att låta saker och ting få falla på plats. Att gräva där man står snarare än att rusa framåt. När det 9:e huset aktiveras så är det frågor om livsfilosofier, visdom och studier som fångar ditt intresse. 9:e huset står också för längre resor, till andra kulturer. Det kan ge dig mycket inspiration att resa på en längre temaresa eller att läsa, se på serier eller filmer om andra länder och deras kulturer.


Även Mars är retrograd när året inleds, det innebär att din motivation och drivkraft laddas upp rejält och den energin gör att du sätter fart framåt när Mars vänder direkt i mitten av januari. Detta sker i ditt 2: a hus, huset för dina resurser. Så fundera på vilka inre resurser du längtar efter att utveckla. Vilka gåvor har du att dela med världen? Det 2: a huset styr också över pengar så det är gynnsamt för dig att fundera på vad som motiverar dig att tjäna pengar. Gör du det du brinner för? Eller vill du förändra dina inkomster? När Mars sätter fart framåt så skapas det nya möjligheter för dig.


Uranus har befunnit sig i Oxen i flera år nu och du har säkert vant dig vid hans sätt att bjuda på plötsliga förändringar i ditt liv och i ditt inre. Han stannar i ditt stjärntecken även 2023 och året inleds med att han går retrograd i ditt 1: a hus till slutet av januari. När Uranus vänder direkt så aktiveras din inre rebell och du fortsätter att skapa en större frihet för dig själv i ditt liv. Du blir mer och mer fri som människa när Uranus fortsätter inspirera dig till att skaka av dig ditt gamla jag och skapa ditt nya jag.


Vår


I mars sker det två stora förändringar Saturnus, läromästaren och karmaplaneten lämnar nu ditt karriärshus och går in i Fiskarna i ditt 11:e hus. Så de kommande åren så kan du på allvar vilja hitta din soultribe och att ni tillsammans brinner för att göra världen till en bättre plats. Det elfte huset styr också över internet så du kan förverkliga drömmar om att arbeta mer online, kanske ett liv som digital nomad lockar dig nu.


I Mars byter även Pluto tecken och går vidare in i ditt 10:e hus, ditt karriärshus. Han kommer befinna sig här i några månader och sedan åter backa in i ditt nionde hus för att i januari 2024 träda in i ditt karriärshus för att stanna i närmare tjugo år. Pluto är planeten som står för transformation och förändringar så du kan känna att du vill ta en ny riktning framåt i livet. Du kan förvänta dig förändringar i karriären och under kommande år kan du känna vad du önskar.


I april går Merkurius retrograd i Oxen i ditt 1: a hus. Passa på att samla ihop dig själv under dessa veckor, du kan känna dig splittrad och kanske har du för många val och möjligheter som du behöver fundera på nu. Bestäm vem du är och vad du vill, så kommer du kunna sätta fart när Merkurius vänder direkt igen.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod på våren mellan 20/4 och 5/5 och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, den kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 12:e och 7:e hus

Den börjar den 20/4 med nymåne med solförmörkelse i Väduren i ditt 12:e hus, huset för ditt själsliga intuitiva jag, vilket kan ge dig starka intuitiva budskap om vem du är innerst inne är och vad du vill.

Eclipseperioden följs därefter av en fullmåne med förmörkelse den 5/5 i Skorpionen, i ditt 7:e hus, huset för relationer. Det ger dig fina insikter om vilka människor du vill ha i ditt liv och vilka du känner att du är färdig med. Lyssna till din intuition och se fram emot att nya människor kommer in i ditt liv. Kärleken ser strålande ut!

I maj kommer lyckor planeten Jupiter in i Oxens tecken, den 16/5 går Jupiter in i ditt tecken och ditt 1: a hus!

Jupiter är planeten som står för lycka, god tur, expansion och kärlek och nu är det din tur att njuta av Jupiters närvaro ett helt år. Vilket också innebär att du startar en ny 12 årscykel i år. Så nya drömmar, visioner, en rejäl energiboost, lycka och kärlek präglas detta år av!

Sommar


I juli lämnar Pluto Vattumannen och går åter in i ditt 9:e hus för att stanna där resten av året. Den här placeringen ger dig en längtan efter att hitta din livsfilosofi och du kan dras till olika kulturer och spännande ämnen nu. Likaså så kan du längta efter att resa i väg på en resa till fjärran länder för att lära dig mer om andra livsåskådningar resten av året.Juli bjuder på en retrograd i Lejonet i ditt 4:e hus vilket innebär att ditt hem och din familj kommer i fokus. Du strör kärlek och omtanke över dina nära och kära. Det är en perfekt tid för dig att förändra och försköna på hemmaplan, en flytt kan bli aktuell. När Venus går direkt igen i början av september så vet du precis vad du vill. Det kan även bli tal om samboskap nu.


I augusti går Merkurius retrograd i Jungfrun i ditt 5:e hus, så det passar dig bra att ha lite extra koll igen, framför allt på dina kreativa projekt. Samla ihop dina lösa trådar. Ha lite extra koll vid bokningar av olika slag, det blir lätt missförstånd. Det kan uppstå missförstånd i kärleksrelationer nu, det kommer reda ut sig i september.


Höst


I oktober är det årets andra eclipseperiod vilka sker i dina 6:e och 1: a hus.


Eclipseperioden inled den 14/10 nymåne i Vågen i ditt 6:e hus. Vilket skapar nya spännande möjligheter för dig på arbetet. Det kan handla om nya arbetsuppgifter eller en helt ny tjänst. Det är också en perfekt tid för dig att skapa nya hälsosamma rutiner.

Två veckor senare den 28/10 är det fullmåne i Oxen i ditt 1: a hus. Det 1: a huset styr dig och din personliga utveckling och denna eclipse blir som en pånyttfödelse för dig. Det är dags att släppa taget om den du har varit och fullt ut bli ditt nya jag.I december går Jupiter, som har varit retrograd, direkt i Oxen och ditt 1: a hus så nu tar du med lätthet nya steg i livet och du får en underbar boost framåt och du utstrålar optimism och livslust. Så sikta mot stjärnorna även inför 2024!


Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!
Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto


Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)


September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter


December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

553 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page