top of page

Mystiska delfi!

Upplevelserna jag och Sofia varit med om i vårt skapande av våra resor i Grekland har varit många och magiska. Vi har rest runt i templen, på mysterieskolan, över havet, över öarna, uppe i bergen i de höga energierna gång på gång, tillsammans med underbara deltagare.

Jag har egentligen så mycket att dela med mig av, men jag får ta en bit i taget.

För två år sen hade vi en underbar grupp som vi besökte många häftiga platser tillsammans med. En av våra deltagare, fina Carina, från Kristall & Healingboden var med. Hon skulle fylla 60 år och jag fick till mig att vi skulle köpa en symbol till henne. Vi hade ont om tid på dagarna så jag och Sofia förstod att vi skulle hitta symbolen i Delfi. Jag och Sofia hade då varit i Delfi några månader tidigare, men inte hunnit bekanta oss med staden. Nu var vi på plats med en hel grupp, varav en var födelsedagsbarnet. Efter att ha varit på tempelplatsen lyckades vi smita från gruppen och bege oss iväg. Vi besökte de närliggande affärerna men vi hittade ingen symbol. -Kom, sa jag till Sofia, det måste finnas någon mer butik högre upp på gatan. Vi fortsatte gatan upp, fast det såg ut som allt var stängt. Vi kom fram till en affär och mannen i affären satte upp en skylt framför oss – stängt i 10 minuter. Snopna fick vi vänta, så vi gick till skyltfönstret och det första jag såg var just den symbol jag fått till mig att vi skulle köpa. -Titta, utbrast jag till Sofia, där är symbolen. Mannen tittade på oss och log och bjöd in oss i affären. Då berättade han att han hade fått till sig att det skulle komma två ljusarbetare för att köpa en symbol. Han hade väntat hela dagen och när han såg oss i backen förstod han att det var vi. Han stängde affären för att de torkat golven och han ville att vi skulle titta i skyltfönstret först. För han visste att då skulle vi se symbolen.

Symbolen heter Epsilon och är förknippad med Delfi då den satt högst upp på Apollos tempel i Delfi. Mannen presenterade sig som Kostas. Han är några år yngre än oss och vi har förstått på våra fortsatta möten att han är med i spirituella sammanhang i och runt Delfi. Han är lite som spindeln i nätet och har kontakt med många spännande människor; astrologer, numerologer och spirituella människor av olika slag.

Vi berättade vad vi gjorde i Delfi och att vi anordnar kurser med meditation och tempelbesök. Då, sa Kostas, måste ni åka till Corycian Cave. Det var i den grottan oraklen i Delfi satt innan de flyttade ner till Apollos tempel i Delfi. Wow, kände jag, dit måste vi åka! Kostas berättade för oss att man ska vara i Delfi vis höst- och vårdagsjämning för då är stargaten mot Sirius öppen.

Långt senare slog det mig att Susanne Swantesson, duktigt medium hade talat om för mig att det var en man i Grekland som väntade på mig, att vi har ett andligt uppdrag tillsammans.

Vi har varit i Delfi och träffat Kostas flera gånger efter detta och han delar med sig av så oerhört mycket visdom och mytologi. Han är verkligen en fantastisk människa.

Delfi är en underbar plats. Beläget högt upp i Mount Parnassos i Grekland. För ca 2500 år sen såg man Delfi som Universums mittplats och det finns mycket mytologi och mystik kopplat till Delfi.

Varje gång jag kommer till Delfi är det som att jag träder in i en annan dimension, i en annan tid. Som att jag, där och då, inte kan nå nutiden i Sverige.

Vid ett av tillfällena vi var där satt vi några stycken precis vis Apollos tempel, det var 34 grader varmt och vi bara satt och dåsade i solen. Jag satte på lite meditationsmusik på min högtalare och människor från olika delar av världen satte sig runt oss, spontant och mediterade. Det var en magisk stund. När jag strax efter gick nerför ”the sacred way of Delfi” kände jag att något djupt inom mig kom att förändras för alltid. Jag älskar att vara i Aten och jag älskar verkligen att vara i Delfi, det är som mitt hem. För något år sen hade jag en sittning med Anders B Johansson, en mycket duktig vedisk astrolog. Han tittade på mig och sa: - Jag har följt dina resor i Grekland och jag förstod att när du skulle hitta Delfi skulle du hitta hem, för du har ditt Dharma i Delfi. (Dharma är att hitta sitt livs högsta syfte).

Delfi har kommit att betyda oerhört mycket för mig, för Sofia och för de kursdeltagare som rest med oss till Delfi.

Vid ett tillfälle tittade Kostas på mig, djupt i ögonen och sa: - Det är ditt högsta syfte att ta med dig människor till Delfi och det är mitt högsta syfte att möjliggöra det för dig! Starka ord och jag rös och såg rakt in i hans själ.

Nu samarbetar vi med Kostas och det har verkligen kommit att ge våra resor ett helt annat djup!Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena

95 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page