top of page
Skribentens bildHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Mystik, filosofi och kraftplatser

Min mediala barndom har gjort mig till en sökare genom livet. Att vandra i historiens vingslag och i olika dimensioner har varit och är min livsuppgift. Då jag alltid känt att det finns något mer ”där bortom” och att jag började prata med stjärnorna redan som barn har påverkat hela mitt liv. Att följa mystikens värld och försöka hitta svaren genom filosofi, astrologi, esoterisk visdom, religion och mystik och integrera det i min vardag är min livsväg.  När jag var knappt arton år flyttade jag, min storasyster Annelie och mina vänner till Israel. Det kom att förändra våra liv på många olika sätt.


Jag levde som judinna i min värdfamilj och mamman Tova, som var lärare och jag hade väldigt många intressanta samtal. Den tiden lärde mig oerhört mycket. När jag senare kom hem till Sverige igen så hade jag flera år som jag sökte svar genom litteraturen. Jag läste religion, historia, esoterisk visdom, mystik, mytologi och jag blev då även astrolog. Allt för att hitta svar på livets stora frågor. Jag sökte i Kabbala, gnosticismen, den esoteriska kunskapen och jag följde mitt kall efter att söka svar på Universums fungerande.

Så redan i 25-års åldern hade jag mitt första företag och arbetade som sierska och astrolog. Tillsammans med min mamma och några kvinnor till skapade vi Växthuset – för inre växande. Vi anordnade event och bjöd in medium och andra spännande personer till vårt Växthus för att föreläsa och ge readings.


Min längtan att lära mer gjorde att jag sökte till Linnéuniversitet i Växjö och läste Social omsorgsexamen. Med ämnen som sociologi, psykologi och psykiatri fördjupade jag mig än mer. Mitt intresse för människor, eller egentligen om oss på ett själsligt plan gjorde att jag fördjupade mig i gåtan autism. Jag läste även Psykologi icke verbalt beteende på Universitet, för att stärka mitt sätt att ta in information på andra plan än via den muntliga kommunikationen.

Ju mer jag läste och lärde desto mer öppnades min värld och desto mer frågor snurrade runt inom mig. Jag har alltid följt min intuitiva väg och gått mer på känsla och intuition än på det mentala kunnandet.


Under hela mitt liv har jag gjort själsresor och fått se väldigt speciella platser. Men jag har också kallats till historiska platser, både i Sverige och utomlands. Pyramiderna i Egypten och nu senast i vintras till Mexico med besök på en Mayapyramid.

När vi kallas till olika platser och följer vår guidning så Men framförallt kallades jag till Grekland, till alla underbara tempelplatser byggda åt de Grekiska Gudarna och Gudinnorna. Min guidning i Grekland har varit total, som om nästan varenda taxichaufför har talat om för mig och Sofia vart vi ska nästa gång. Eller som den gången när jag fick sitta bredvid en professor i arkeologi på planet till Aten! Hon lärde mig så mycket och hon talade också om för mig att det fanns en Mysterieskola i Eleusis (nuvarande Eleusina)! – Sofia, det finns en mysterieskola i Eleusis, vi måste åka dit, sa jag när jag kom fram till Aten! – Absolut, svarade Sofia, min underbara, älskade vän som bor i Aten sen många år. När vi kom till Aten andra gången i mitt liv 2015 fick jag till mig en initiering/aktivering som jag skulle utföra för de människor som reser med oss i Grekland. Jag förstod att platsen för initieringen/aktiveringen helst skulle utföras i Plutos/ Hades grotta Plutonium på Mysterieskolan, vilket också har skett ett antal gånger genom åren.

När vi kom till Delfi så var det som att jag på riktigt klev in i en annan tid. Älskade Delfi, högt uppe på Mount Parnassos bergsida med sin vackra tempelplats och Apollons och Athenas tempel. När jag kom dit så kom jag hem på något sätt och enligt Anders B Johansson, känd astrolog så nådde jag även mitt dharma, dvs min högsta utveckling i detta liv. I Delfi mötte vi Kostas! Vi hade, på den rundresan, med oss en fin vän som heter Carina. Hon skulle fylla år och vi skulle fira henne på stranden en av dagarna på vår vecka. Jag hade fått till mig att vi skulle köpa en symbol i present. Dagarna gick snabbt och till slut hade vi bara möjligheten att köpa symbolen i Delfi. Jag och Sofia lyckades smita i väg för att ge oss på jakt efter symbolen, vi gick i affär efter affär, men vi hittade den inte! Till slut tittade vi uppför backen på bygatan och sa att vi får fortsätta upp, fast allt såg stängt ut. En liten bit upp i backen var en affär öppen, men när vi kom fram kom det en man och satte fram en skylt med ”Closed för 10 min”. Vi hade inget annat val än att stanna kvar och titta i skyltfönstret och där – precis framför oss – fanns symbolen! – Titta Sofia, sa jag, där är symbolen. Mannen kom ut och log mot oss och sa: – Jag har väntat på er hela dan, för jag fick till mig i morse att det skulle komma två ljusarbetare på jakt efter symbolen. – Jag heter Kostas, sa mannen, välkomna in! Jag och Sofia tittade på varandra och gick efter. Väl inne i butiken fick vi veta allt om symbolen, Epsilon, som en gång suttit ovanför portarna på Apollons tempel och varit förbunden med Venus och Sirius. Det blev ett magiskt möte! När vi skulle gå sa Kostas: – Du har en viktig uppgift att ta med dig spirituella människor hit till Delfi och mitt uppdrag är att hjälpa dig! – Uppe i bergen finns Corycian Cave, den grotta som oraklen i Delfi satt i i flera hundra år innan de flyttade ner och satt i Apollons Tempel. – Nästa år ska jag ta med er dit, sa Kostas. Vilket han också gjorde, men inte han personligen utan han anlitade en guide, Lukas, som är en spirituell guide och inte en arkeologisk guide. Det var en helt magisk upplevelse att besöka Coryian Cave!


När vi kommer till kraftplatser så är det så mycket energier i området som vi integreras med.

Som grekerna säger, gå barfota och ta in energierna genom fötterna! Grekerna är helt på det klara med energierna på platserna. Mysterieskolan är så fylld av dessa energier och själar så platsen är upplyst nattetid för att det händer så mycket. Corycian Cave är en helt magisk plats, fylld av energier från människor som varit där men också av alla djuren som lever och har levt uppe i bergen. Att stå uppe på berget och blicka ut över skogarna, Medelhavet och skidbackarna gav mig för alltid en annan syn på Grekland! Likaså när vi har rest uppe i de magiska bergen i Meteora, där väntar man bara på att få se drakarna!


När jag lämnade Delfi och Meteora bakom mig förra året så var det med sorg i hjärtat. Det var med en känsla av att det lär dröja innan vi är tillbaks igen. Jag sa till och med till Sofia att det kanske inte blir något Grekland nästa år, vi kanske ska ha uppehåll? Men, vi fattade ett intellektuellt beslut om att vi skulle ha resor i Grekland även 2020, då det var vårat 5-årsjubileum. Men, det blev inga resor i år, precis som vi ändå kände in. Corona kom och allt förändrades.


Under förra året pratade och skrev jag om Saturnus, Pluto och Jupiter och jag förstod att världen skulle förändras i januari 2020, men aldrig hade jag kunnat föreställa mig att det skulle bli så här!

Men livet går vidare och Universum har alltid en plan!


När Corona skapade total lockdown i stora delar av världen så gav det en möjlighet att stanna upp, jorda sig och stanna kvar! Det är verkligen jordens element som härskar nu! Tack vare det så har jag stannat kvar i Sverige, även om en del av min själ för alltid är hos Sofia och i Grekland.

Universums plan var att 2020 ge oss möjligheten att skapa och starta The Lighthouse. Som ligger i en sluttning med havet nedanför, på Onsalahalvön utanför Kungsbacka. Ett holistiskt center låg i vår pipeline och det har varit en underbar sommar på många plan. Jag reflekterade under min resa i Grekland i september förra året att vi besökte ovanligt många Apollon Tempel – Apollon är ljusets Gud. Jag läste nyligen i Christer Claus underbara bok Den ockulta vägen att Apollons sas vara Guden från Skandinavien, ljuset från norr. ” Grekerna hävdar att han kom från hyperboréernas land där solen aldrig går ner; i e Skandinavien


Nu är jag på en ny plats med helt magiska energier!

Jag kände inte så väl till Onsala innan jag flyttade hit, då jag tidigare bott på Särö som ligger ett par mil högre upp på Västkusten. Väl på plats så startade jag med mina Lev i ljuset-kvällar och vi gick ner till Kyrkans Ängar för att ha meditation. Vi var en liten grupp på sex personer, två till av deltagarna, Ulrika och Cilla  är också medium. När vi tonade in för meditation såg vi dom! De mäktiga männen som tornade upp bakom oss, på en rak linje. Det var kanske ett 20-tal mäktiga och högresta män. Min första tanke var att det var kyrkans män. Men sen kom hästarna rusande och jag hörde hovslagen och fick ducka! Efter en stund lugnade det ner sig och jag ”såg” att männen flyttat upp på åsen och betraktade oss på avstånd. Var är detta, tänkte jag. Jag gick hem och sökte på Onsala och såg att det betyder Odens sal och att vi har flyttat rakt in i Vikingamarkerna! Jag kände till Li´s gravfält, som är ett gravfält sen vikingatiden, men jag visste inte att vi bor granne med en offerlund (där man senare byggde Onsala kyrka), men jag blev snabbt varse Vikingarnas mäktiga energier här på platsen!


De mytologiska berättelserna och legenderna har stora likheter och för länge sen läste jag den Fornnordiska mytologin men sen fastnade jag mer för den grekiska mytologin. Men nu är jag tillbaks i den Fornnordiska och läser om Vikingarnas asagudar. Jag ser bland annat likheter mellan Oden och Zeus, den högsta av Gudarna.

Universum har alltid en plan och nu blir det inte en september i Grekland, Delfi och Meteora genom templen från de Grekiska Gudarna och Gudinnorna utan det blir en september här på Onsala med de Fornordiska Gudarna och Gudinnorna och det finns säkert en mening med det med.

Jag förstår nu varför jag köpte en trumma och en klangskål i vintras, min tanke då var att det skulle vara svårt att ta med dom till Grekland, men det var Universums plan att de skulle användas här på dessa speciella platser där människor levt ända sen stenåldern. Där Vikingaskeppen reste ut på sina långa resor och där Vikingarna levde.

När vi kommer till en kraftplats är det bara att sätta sig i stillhet, tona in och känna in så får du en mängd information.

Som när jag och mina döttrar var i Jerusalem. Jag och min yngsta dotter Jessica gick fram till Klagomuren och la våra händer på den varma väggen, tillsammans med många andra människor och tårarna vällde upp ur våra ögon direkt, vi kände in människors sorg, oro och rädsla. Vi kan träna upp vår förmåga att vara mottagliga och vi kan få så mycket information om platserna vi befinner oss på.


Det som också finns här på Onsala är Rosenkorsordern, ett orderns sällskap fyllt med visdom och mystik. Jag har i flera år blivit tillfrågad att komma med i ordenssällskapet, kanske är det dags nu? Jag får känna in om det. När jag nu inte kan vara i krafterna av filosoferna i Grekland och de sju vise männen i Delfi så får jag möjlighet att hitta det på annat håll.

Livet är en spännande resa, i många olika dimensioner och på många plan!

Jag önskar dig en underbar vecka!

Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena



91 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page