top of page

Lucka 2
Lucka 2


Dagens lucka handlar om att vi blir mer medvetna om vår guidning genom vår intuition.


Intuition

Vi är alla intuitiva och har en stark intuition. Intuitionen talar till oss ständigt, men det är inte alltid vi lyssnar. Livet här på jorden inne- bär en mängd olika åtaganden och för att vi ska hinna med familj, arbete och allt annat så behöver vi vara effektiva och rationella. Många människor upplever också stress och man skulle kunna säga att många av oss lever snabbt och att vi har huvudet fullt av tankar. Om vi inte har en väldigt kraftfull intuition är det alltså svårt att skapa kontakt och höra budskap. Det är därför viktigt att ta sig tid att varva ner och tona in, gärna dagligen, så vi hör och känner vår intuition. Intuitionen ger oss viktig information om vi är villiga att lyssna. Du kanske har varit med om att något inte känts bra, men att du ändå övertalade dig själv om att det var bra och därmed gick emot din intuition? När det sedan inte blev så bra så kanske du minns att det inte kändes bra innan, men att du gjorde det ändå?

Det är intuition.

Intuition kan också visa sig som en plötslig, stark ingivelse, till exempel om att köra en annan väg för att undvika en olycka. Eller så följer du din intuition och tackar nej till ett nytt jobb som ser bra ut på papperet men inte i magen, och det senare visar sig att just det job- bet inte blev så bra och din intuition därmed hade rätt!

Din intuition är din kanalisering till dig själv. Den ger dig ständigt information.


Träna upp din intuition

Genom att bli mer medveten och att öva, så stärks din intuition.


Övning – Intuition:


Träna på att till exempel ...

... gissa vem som ringer innan du tittar vem det är. Försök känna känslan, är det en bekant energi, är det en främling?

... gissa vem som är nästa person som kommer att ringa eller skriva till dig

... gissa vilken som är nästa låt på radio ... gissa vad personen du pratar med kommer säga härnäst ... gissa vad personen före dig i kön på cafét kommer att beställa ... gissa vad det är för färg på nästa bil du möter ... gissa vad det blir för väder i morgon ... gissa vad det blir för resultat på fotbollen ... gissa vem som vinner ... gissa vad som helst och se om det stämmer.

Gör det till en vana att träna, du kommer bli förvånad över hur ofta du har rätt!


(Ur boken Lev i ljuset – Lär dig kanalisera, Helena-Magdalena Ivekrans-Nätt, 2022)


Ljus och kärlek, Helena-Magdalena


94 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page