top of page

Lucka 11
Lucka 11


I dagens lucka får du lite inspiration till att använda dig av positiva affirmationer. Lägg till dom i din vardag och påminn dig under morgonen, dagen och kvällen att säga (eller tänka) de positiva affirmationer du känner att du behöver just nu.

Affirmationer


Affirmera, visualisera och attrahera mera!

Helena-Magdalena


Vi tänker ca 65 000 tankar varje dag och de flesta av dom tänker vi för att vi alltid har tänkt dom. Genom att börja tänka andra tankar så kommer det att förändra vår verklighet. Affirmationer är korta meningar som vi planterar in i vår hjärna, så konsekvent så vi kommer att skapa nya tankemönster. En tro är en tanke tänkt tillräckligt många gånger. Det du tänker är det som finns i ditt undermedvetna och det styr dina handlingar. Så om du använder dig av affirmationer så talar du om för dig själv vad du ska tro. När du tänker en tanke tillräckligt många gånger så skapar du något nytt att tro på.

Affirmationer är korta, positiva påståenden till dig själv. Du tänker dom, säger dom högt eller skriver ner dom. Det viktigaste är att vi är konsekventa, att vi fortsätter upprepa dessa affirmationer tills vi tror på dom. Ibland går det fort och ibland tar det längre tid. Ibland kan man även känna motstånd mot sina affirmationer och det beror på att vi har svårt tro på det nya. Men om vi fortsätter och tala om för oss själva så som vi vill att det ska vara så kommer de nya tankarna komma mer i vårt undermedvetna och då kommer vi agera på andra sätt än v gjort tidigare.

Så istället för att tänka negativa tankar om oss själva så kan vi, med hjälp av affirmationer byta ut gamla tankar till nya.


Dels kan man använda sig av positiva affirmationer:

Jag är frisk

Jag är lycklig

Jag är framgångsrik

Jag är älskad

Jag är trygg

Jag är omtyckt

Allt jag gör blir lyckat

Jag ar bra ideér

Jag är bra på att hantera pengar

Jag är bra på att ha relationer

Jag är snygg

Jag är vacker

Jag är en fantastisk vän

Jag är bra på matlagning

Jag lever det liv jag önskar leva

Allt jag gör blir lyckat

Stora summor pengar strömmar nu emot mig

All lycka manifesteras nu för mig

All kärlek kommer till mig

Mitt liv blir bara bättre och bättre

Allt jag tar mig för blir lyckat

Jag är en omtyckt vän

Jag är en bra mamma

Jag är en bra pappa

Jag är ekonomiskt trygg

Jag är ekonomiskt oberoende

Jag lever i överflöd

Jag njuter till fullo av mitt liv


Dessa affirmationer kan du använda dig av, eller så kan du göra egna. Affirmationer används för att vi ska börja tänka och känna på ett nytt sätt. När vi använder oss av affirmationer, konsekvent flera gånger per dag så kommer vi att tro på att det är så som vi säger. I början när vi börjar med en ny affirmation så kan vi känna att det inte stämmer med vår verklighet då ska vi vara medvetna om att när vi använt en affirmation under några dagar så kommer det att nå vårt undermedvetna och när det nåt vårt undermedvetna så kommer det att bli en ny tro. När vi nått ner i vårt undermedvetna så kommer vi ha skapat ett nytt sätt att tänka.

Det är så vi förändrar den programmering vi har. Steg för steg så kommer vi att förändra det vi tror. När vi förändrar det vi tror så kommer vi att skapa en annan verklighet.

När vi blir medvetna om att det vi tänker och känner ständigt skapar våra liv så blir vi också medvetna om att vi har ett val. Om vi fortsätter att tänka och känna det vi gör så kommer vi återskapa det liv vi redan lever, men om vi väljer att tänka på ett nytt sätt så kommer vi att skapa förändring.

Vi kan använda oss av affirmationer när vi märker att vi fastnat i vissa tankemönster. Om vi ständigt tänker vissa tankar så kommer vi ständigt att skapa det vi gör. Så bli medveten om hur du tänker och förändra de tankar som du behöver förändra.


Till exempel: Om du upplever att du har ont om tid hela tiden och att du stressar. Hur mycket du än stressar så kommer du aldrig i kapp och du känner att tiden aldrig räcker till. Då skapar du ständigt utifrån brist på tid. Du sänder hela tiden ut att du har brist på tid. Attraktionslagen ger dig hela tiden det du sänder ut att du är eller har, vilket innebär att du skapar tidsbrist om och om igen. Om du då försöker förändra ditt tankesätt genom att använda dig av en affirmation till exempel: Jag har gott om tid att hinna med allt jag ska göra! Så kommer du uppleva att du får mer tid. Det låter kanske helt overkligt för dig, men prova får du se.

Detsamma om du ständigt sänder ut att du har brist på pengar, då skapas det om och om igen brist på pengar tills du byter sätt att tänka på.

Jag har provat detta gång på gång på olika sätt och jag förundras verkligen över hur jag själv skapar brister på det jag inte vill ha brist på.

Så bli medveten om hur du tänker och byt ut tanke för tanke tills den motsvarar hur du vill att det ska vara.


Här följer några exempel. Gör gärna egna. Det är viktigt att tänka på att affirmationer ska vara positiva, inte innehålla ordet inte och de ska vara klara och lätta att förstå.


Jag är så klumpig – jag är vig

Jag är fattig – jag lever i ekonomiskt överflöd

Jag är olycklig – jag är lycklig

Jag är orolig – jag är trygg

Jag lever i kaos – jag lever i ordning och struktur

Jag har svårt att somna – det är lätt att somna

Jag har ont om tid – jag har gott om tid

Jag är ensam – jag är omgiven av människor som älskar mig

Jag är slarvig – jag är noga

Jag är värdelös – jag är bra

Jag är tjock – jag är smal

Mina barn är slarviga – mina barn har ordning

Min partner respekterar mig inte – min partner respekterar mig

Tänk på att en affirmation sätter ord på hur du vill att det ska vara, inte på hur det är. Genom att du talar om för dig själv och för Universum hur du vill att det ska vara så kommer det att skapas för dig.

Kom ihåg det du tror är bara en tanke tänkt tillräckligt många gånger!


Varje dag är en ny möjlighet –

det som har varit kan vi inte påverka

men det som ska komma kan vi vara med att skapa!

Be så ska du få – ge så ska du få!

Helena-Magdalena


Ur boken Lev din dröm – lär dig bemästra attraktionslagen, Helena-Magdalena Ivekrans, 2014)


Ljus och kärlek, Helena-Magdalena


68 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla

1 Comment


Erica Barrdahl
Erica Barrdahl
Dec 12, 2022

Det roliga är att vi har bara 5% nya tankar varje ny dag. 95% är samma som igår 🙂

Like
bottom of page