top of page
  • Skribentens bildHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Lucka 10
Lucka 10


Visionboard (önsketavla) Den här övningen är en härlig och bra fortsättning till övningen om att skapa en Livsvision i lucka 7.


För en visionboard är ett underbart hjälpmedel för att vi ska minnas vad vi ska tänka på. Det påminner oss om vad vi önskar skapa och håller oss på rätt frekvens.


Det är helt enkelt en tavla där du sätter upp bilder, budskap och ord som påminner dig om det liv du drömmer om.


När du har skrivit din livsvision så vet du vilket liv du önskar. Då kan du klippa ut bilder ur tidningar, skriva ut från internet eller hitta någon annanstans. Så fyller du din tavla med det som motsvarar det du drömmer om.

Detta gör att din hjärna minns dina drömmar så fort du ser bilderna och du påminns om att fortsätta lägga energi på att förverkliga ditt drömliv.

Jag brukar använda en vanlig glasram med clips. Jag klipper ut många bilder och lägger dom på plats, utan att klistra, sen sätter jag emot glaset och tavlan är klar. Tack vare att jag inte klistrat fast mina bilder så kan jag enkelt byta plats på bilderna eller byta ut dom så att min hjärna reagerar på att det är nytt på tavlan.

Våra hjärnor lär sig snabbt att känna igen och då ser vi inte längre tavlan, men om vi flyttar runt lite bland bilderna så blir det som nytt igen.


Det går bra att göra olika visionboards för olika delar i livet. Man kan göra en för olika rum som man vill förändra. Man kan göra en inför det man önskar ska hända i sommar. Använd din fantasi, det finns inget rätt och fel.


(Texten är hämtad ur min bok Lev din dröm - lär dig bemästra attraktionslagen som jag skrev 2014. Boken är slut på förlag, jag har några exemplar kvar. Den finns också som ljudbok om du hellre vill lyssna. Planen är att boken ska ges ut igen under nästa år)


Ljus och kärlek, Helena-Magdalena
67 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comentarios


bottom of page