top of page

Lucka 1

Lucka 1


Andas! Nu står december för dörren och många upplever att juleljusens tid även är en stressig tid. Så det är perfekt att lägga in andningsövningar och mindfulness i ditt dagliga liv. Även meditation givetvis, men låt oss börja med andning och meditation.


Andningen är det viktigaste vi har; det första vi gör när vi startar vår resa här på jorden är att ta ett djupt andetag och det sista vi gör innan vi lämnar detta liv är att andas ut.

När vi andas in så gasar vi och när vi andas ut så bromsar vi. När vi blir stressade så andas vi in mer än vi andas ut, så det är värdefullt för oss att reglera andningen några gånger varje dag. Så fokusera på att andas långa djupa andetag.

Du kan börja med att andas in och räkna till fem och andas ut och räkna till fem, därefter andas du in och räknar till sju och andas ut och räknar till sju. Låt andningen hitta sin egen långsamma takt. Denna övning är perfekt att göra inför mindfulness och meditation. Dessutom är denna andningsövning perfekt att göra när du ska somna.


Mindfulness


Bli medveten om rummet du befinner dig, oavsett om det är ute eller inne. Börja fokusera på detaljerna omkring dig. Fokusera på dina sinnen. Fokusera på detaljer.

Vad ser du? Vad hör du? Vad känner du? Är det varmt eller kallt omkring dig?

Doftar det något speciellt?


Försök att bli helt medveten och fokusera på att vara bara här och nu en liten stund.


Ljus och kärlek,

Helena-Magdalena!
126 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

תגובות


bottom of page