top of page

Lejonet 2023
Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.


Lejonet 22 juli – 22 augusti


Satsa på din karriär i år!


Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 9:e hus, vilket verkligen ger dig luft under vingarna. Under våren kommer din rastlöshet öka och du kan känna en stark längtan efter att få se dig omkring i världen. Att hitta din livsåskådning och att inspireras av andra kulturer och platser präglar starten av 2023 för dig.

I januari är Merkurius retrograd i ditt 6:e hus och det ger dig fina möjligheter att skapa härliga rutiner inom ditt arbete, så du får mer gjort. Likaså passar det perfekt att skapa bra rutiner för träning, hälsa och kost.


Även Mars är retrograd när året börjar, och han är i ditt 11:e hus och du hittar din motivation djupt inom dig, när du funderar på vad du verkligen brinner för i livet. När Mars sätter fart under januari så dras du till människor med samma brinnande intressen som du har. Hitta din grupp av människor, din soultribe, som du kan växa tillsammans med på olika sätt.


Uranus är även han retrograd när året börjar, i slutet av januari går han direkt i ditt 10:e hus och det vittnar om förändringar i karriären för dig. Uranus har befunnit sig i ditt karriärhus under några år, så det är ytterligare förändringar att vänta nu. Uranus energi får dig att vakna upp och komma närmare vad du verkligen vill satsa på framåt.I mars sker det två stora förändringar, först går Saturnus in i Fiskarna i ditt 8:e hus vilket innebär att du på allvar kommer vilja förändras på ett djupare plan i livet. Under de kommande åren så är det värdefullt med terapi, healing och att på olika sätt rensa i ditt känslomässiga bagage så kommer du förändras framåt. Saturnus är karmaplaneten och denna placering kan också ge dig insikter om tidigare liv. Med Saturnus i 8:e huset så kan du få ett större ansvar vad det gäller delat ägande och delade finanser, det kan till exempel röra sig om ett arv eller liknande.


Därefter, i slutet av mars, går Pluto vidare in i ditt 7:e hus, där han kommer vara i några månader innan han backar tillbaka till ditt 6:e hus. Pluto i 7:e huset påverkar dig och dina relationer. Dina innersta känslor är kraftfulla och du ser dina relationer i en tydlig klarhet. Vissa relationer fördjupas och andra är det möjligt att du släpper taget om nu. Denna transit ser väldigt spännande ut för ditt kärleksliv, du har nu möjlighet att komma en annan människa väldigt nära.

Vår


I april går Merkurius retrograd i Oxen i ditt 10:e hus, vilket är ditt karriärshus. Det ger dig möjlighet att se vad du vill förändra och hur du vill göra i stället. Denna transit visar på att missförstånd kan uppstå, så var väldigt noga med allt som har med kommunikation att göra.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, det kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 9:e och 4:e hus.

Den börjar den 20/4 med nymåne med solförmörkelse i Väduren i ditt 9:e hus. Detta ger en underbar längtan för dig att expandera ditt liv, att hitta din livsfilosofi och det kan även innebära att du längtar efter att vara ute i världen för att hitta din inspiration.


Nymånen följs sedan av en fullmåne, med månförmörkelse i Skorpionen, det sker i ditt 4:e hus, vilket är huset för hem och familj. Denna månes kraft är som en motpol till nymånen i 9:e vilket kan göra att du känner dig klar med att vara så mycket på hemmaplan. Din längtan efter inspiration och äventyr öppnar nya dörrar och vägar för dig nu.


Den 16/5 går Jupiter in i ditt 10:e hus och det ger dig fantastiska möjligheter i karriären och i ditt sociala liv. Sikta på det du verkligen önskar nu och nya dörrar kommer öppnas för dig.

Din självkänsla är på topp och du rör dig snabbt mot dina drömmar. Med ödmjukhet och anpassningsförmåga så kommer du långt.


Sommar


I sommar går Pluto retrograd och lämnar Vattumannen och går åter in i ditt hus 6:e hus. Det gör att du blir än mer medveten om vilka förändringar du önskar i ditt vardagsliv. Nu känner du tydligt vad du vill förändra i ditt arbetsliv, med din hälsa och hur du vill leva varje dag. Så det passar perfekt att sätta nya mål för det.

Juli bjuder på en retrograd i Lejonet i ditt 1: a hus, det är huset för din personliga utveckling. Wow, kära Lejon kommande veckor gör dig mer attraktiv och det passar dig perfekt att förändra din självbild, din image och hur du vill visa upp dig själv för världen.


I slutet av augusti och en bit i september går Merkurius retrograd i Jungfrun i ditt 2: a hus. Så parallellt med att Venus bidrar till din personliga förändring så passar det också bra att du funderar på vilka inre resurser och talanger du har att dela med världen. Dessa veckor är också bra för dig att se över din ekonomi och hur du kan förbättra den.


Höst


I oktober är det ännu en eclipseperiod och den kommer att ske i dina 3:e och 10:e hus.


Den 14/10 är det nymåne med solförmörkelse i Vågen vilket sker i ditt 3:e hus, huset för kommunikation. Så efter Venus och Merkurius retrograder så bjuder denna nymåne på nya möjligheter att nå ut med dina idéer till nya människor. Det är en perfekt tid för dig att sätta ord på dina mål och önskningar för andra människor hjälper dig på vägen. Satsa på att nätverka.

Den 28/10 följs nymånen av en fullmåne med månförmörkelse i Oxen i ditt 10:e hus vilket kan skapa ett härligt genombrott för dig i karriären. Det är dags att ta nästa steg och det kan ske snabbt nu.


I december går Jupiter direkt i Oxen i ditt 10:e hus efter att ha gått retrograd så du får en underbar energiboost till i ditt karriärhus.Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!
Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto


Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)


September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter


December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

319 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page