top of page

Jungfrun 2023Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.

Jungfrun 23 augusti – 22 septemberSatsa på att hitta din livsfilosofi i år!


Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 8:e hus igen, där han även befann sig under sommarhalvåret. Detta ökar ditt intresse för att transformeras och utvecklas på ett djupare plan. Genom healing, detox och olika sorters terapier så kan du göra en storstädning inom dig själv och förstå dig själv på ett djupare plan. Det 8:e huset styr också gemensamma finanser och denna transit ger dig fina möjligheter i olika ekonomiska samarbeten av olika slag. Det kan även vara din partners ekonomi som ser strålande ut nu.

I januari är Merkurius retrograd i ditt 5:e hus, huset för kreativitet, nöjen, resor och kärleksaffärer. Så med Merkurius retrograd så samla ihop dina tankar runt dina kreativa projekt. Du har som Jungfru alltid väldigt bra koll på detaljer, men var ändå lite extra noga vid eventuella bokningar och kontraktsskrivande de första veckorna i januari.


Året böjar även med att Mars är retrograd och det sker i ditt 10:e hus, vilket är ditt karriärhus. Så även om du känner dig mer omotiverad när året startar så kommer din motivation tillbaka med full kraft när Mars vänder direkt igen i mitten av januari. Under tiden så hitta ditt ”vad är det som verkligen motiverar mig i min karriär”.


Uranus börjar även han retrograd och när han går direkt i ditt 9:e hus så aktiveras åter din längtan att få resa ut i världen och se dig omkring, att möta människor från andra kulturer än din egen och du längtar även efter att hitta din livsfilosofi. Uranus dras till det som är annorlunda och du fascineras nu av andra människor.


I mars sker det två stora förändringar först går Saturnus in i Fiskarna i ditt 7:e hus, huset för relationer vilket innebär att dina relationer kommer ha stor betydelse för dig under några år. Du blir mer känslig för vad dina relationer ger dig och vad de tar av dig. Vissa relationer kommer du kanske att avsluta, lyssna till dina känslor så vet du svaret.


I mars förflyttar sig även Pluto och han går vidare in i Vattumannen i ditt 6: hus. Det 6:e huset står för din hälsa, för ditt vardagliga liv och för det arbete du utför på dagarna. Detta påbörjar en förändringsprocess hos dig. Du kommer känna att det du ägnar dig åt på dagarna behöver kännas rätt för dig och att du brinner för det du gör. Likaså kommer du ägna din hälsa mer omsorg framåt, du kan också vilja bygga upp din fysik så den blir bättre.

Vår


I april går Merkurius retrograd i Oxen, detta sker i ditt 9:e hus, huset för studier och längre resor. Så var extra vaksam om du bokar eller ger dig ut på en resa. Ha koll så det blir rätt dag och plats. Likaså så var extra noga om du ska skriva kontakt, ansöka om en utbildning eller liknande, det blir lätt fel nu.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, det kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 8:e och 3:e hus.

Den börjar den 20/4 med nymåne med solförmörkelse i Väduren i ditt 8:e hus vilket kan ge dig en känsla av att du vet precis vem du är innerst inne och vilka förändringar du önskar göra på ett djupare plan.

Solförmörkelsen följs därefter av en fullmåne, med förmörkelse i Skorpionen i ditt 3:e hus. Du kan nu få fantastiska idéer som handlar om att skriva, olika sätt att kommunicera och att på andra sätt nu ut. Att blogga, podda, fota, sjunga eller något som du verkligen tycker är kul ger dig och andra härlig inspiration.


Den 16/5 går Jupiter in i ditt 9:e hus, vilket är Skyttens hus så Jupiter är på hemmaplan här. I 9:e huset väcker Jupiter din längtan efter att hitta din livsfilosofi och få en större förståelse för livet. Studier av olika slag passar perfekt under Jupiters transit i genom detta hus, likaså att bli mer internationell genom arbetet eller genom att du reser ut i världen och ser dig omkring.

Sommar


Pluto lämnar Vattumannen under sommaren och går åter in i ditt hus 5:e hus där han har varit under många år. Det aktiverar återigen din kreativitet och din lust att skapa på olika sätt. Detta är också en härlig transit för kärleksaffärer, så det är mycket möjligt att den rätta dyker upp under 2023.


Juli bjuder på en retrograd i Lejonet i ditt 12:e hus, i ditt själsliga jag. Lyssna extra till din intuition fram till september, för med Venus retrograd så får du fina insikter om vem du är och vad du vill. Venus är kärlekens och harmonins planet, vad längtar du efter innerst inne? Blir du älskad så på ditt bästa sätt? Din inre feminina kraft växer sig stark under denna tid så du blir mer klar över vad du önskar.


I slutet av augusti och en bit in i september går Merkurius retrograd i Jungfrun i ditt 1: a hus. Det ger dig en möjlighet att reflektera över vilka förändringar du önskar göra. Vem vill du vara? Du kan känna dig splittrad så ta lite extra tid för reflektion så klarnar det när Merkurius vänder direkt igen.


Höst


I oktober är det ännu en eclipseperiod och den kommer att ske i dina 2: a och 9:e hus.


Den 14/10 är det nymåne, med solförmörkelse i Vågen i ditt 2: a hus. Det ger dig nya fina ekonomiska möjligheter, det passar perfekt med ett lönesamtal nu. Visa framfötterna och låt dina talanger blomstra så ökar du ditt ekonomiska flöde. Vilket ger dig den större frihet som du längtar efter.

Nästa förmörkelse är månförmörkelsen den 28/10 då det är fullmåne i Oxen i ditt 9:e hus. Det 9:e huset står för högre studier så att läsa någon extra kurs för att höja din lön är ett bra tips. Under denna tid kan även ditt intresse för att förstå livet på ett högre plan, att hitta din livsfilosofi och att se världen ur ett större perspektiv öka.


I december går Jupiter direkt i Oxen i ditt 6:e hus igen. Då är det en perfekt tid för att expandera på arbetet och att satsa på att bygga upp en bra hälsa inför året som kommer.


Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!
Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto


Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)


September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter


December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

200 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page