top of page

FLER ASTROLOGISKA TANKAR OM 2021
Det är kväll, mörkret har sänkt sig sen flera timmar utanför fönstren där jag sitter. Det är kallt, snöblandat regn och vinter. Det ger fina möjligheter att ta till vara på de långa kvällarna. Jag brukar gå ut en stund och lyssna på havet, men det är bara vinden som talar till mig nu. För havet är fruset, stilla och tyst.

Legenden säger att om vi vandrar i olivlundarna så viskar Zeus budskap till oss. Zeus är i den grekiska mytologin, Gudarnas Gud. Han är gurun, vår guide, vår andliga lärare. Så, i ljudet av vindarna så brukar jag lyssna efter den där inre, kraftfulla rösten i från min egen guru, min guide. Det känns fint att ställa frågor och lyssna på svar, om det kommer några. I bland är min känsla av att ju större behov vi har att få budskap och tecken så kan vi skapa en blockering så jag har tränat på att bara vara, i neutralt läge och lyssna en stund. Tacksam om det viskas några budskap men också tacksam om det är tyst. För är det tyst så brukar jag tänka att: - Så bra då behöver jag inget budskap i dag.


I alla fall, i dag har jag reflekterat över astrologin, som alltid. Saturnus och Uranus bildar en utmanande kvadratur i stort sett under hela 2021. Saturnus är den stränga fadern, vår karmalärare och Uranus är den genialiske rebellen! Dom utmanar varandra rejält i år. Saturnus, som vill sätta gränser, ge ansvar och skapa restriktioner befinner sig i Vattumannen som vill ha frihet, få gå sin egen väg och tänka utanför boxen. Vattumannen styrs av Uranus, som befinner sig i Oxen, där Uranus som är rebellen manar till att vi vaknar upp! Uranus är planeten som står för det rebelliska, revolutioner och att tänka nya tankar och hitta nya lösningar! Så, under 2021 får jag en känsla av att vi kan förvänta oss en hel del demonstrationer och upplopp runt om i världen. Uranus står för att vi kämpar för vår egen fria vilja, vi vill ha luft och slippa alla gränser, som Saturnus kämpar för. Uranus befinner sig, som jag skrev innan i Oxen och Oxen står för våra värderingar, våra finanser och hur vi utnyttjar jordens resurser. Så, i år får vi alla fortsätta det uppvaknande som startade 2020. Vi får alla fundera över våra värderingar och vad som skapar trygghet för oss på ett inre plan. Vi kommer se alternativa finanser och valutor och andra sätt att tjäna sina pengar på.

I år är det dessutom Vattumannens år då Jupiter befinner sig där. Vattumannen är trendsättare och ser framtiden och visionen om framtiden! Så vi kommer i år även vilja hitta vår soultribe, hitta de som är liktänkande med oss själva. Så, det som är bra frågor att ställa sig nu är bland annat:

Inom vilket område i ditt liv vill du vara rebellen och skapa större frihet? Var är det dags för dig att sätta ner foten? Känn efter var ditt liv skaver, för där det skaver kan det absolut vara så att du sätter ner foten och säger: - Tack, jag har fått nog nu! Inom vilket område av ditt liv önskar du större frihet? Var i ditt liv känner du att du vill ha space och mer luft under vingarna? Det är bra frågor att vara medveten om i detta också väldigt speciella år.

Likaså kan du ställa dig frågor som vilka människor du längtar efter att träffa, vad vill du engagera dig i? Var finns din soultribe? För 2021 bjuder in till att vi vill mötas i grupper av gemenskap tillsammans med människor som delar samma tankar och syn som oss.

Vattumannen styr Internet vilket skapar fina möjligheter att vi ”möts” på ett annat sätt, via nätet. Vi möts online tills vi kan mötas i verkligheten. En sak till som jag vill skriva om den här tiden och det här året är att vi är i en tid med många utmanande kvadraturer på planethimlen och det innebär att det skapas motsättningar. Vi märker av känslan av att vara olika läger, känslan av rätt och fel, känslan av vi och dom. Det skapas en polaritet som inte är gynnsam för oss människor, för det skapar en splittring.

Själv försöker jag även här hålla mig neutral och jag låter information komma och gå, utan att jag går in så mycket i olika åsikter eller känslor. Vi lever i en extrem tid just nu och någonstans får vi ändå tro på en bättre framtid (som Vattumannens energier bidrar med) men vi kanske inte kan känna så stor balans under 2021, utan det kan vi mer förvänta oss under 2022. Då har vi talet 222 som är ett känslomässigt änglatal, som om vi adderar siffrorna ger oss talet 6, som är talet som är förknippat med Venus! Venus är kärlekens planet som står för de sköna konsterna och även för balans, kärlek och harmoni. Jupiter kommer under nästa år vara i Fiskarnas tecken stora delar av året och ökar vår känslighet och andlighet. Medans 2021 skapar siffran 5 som är Merkurius, himlens budbärare, så vi kan förvänta oss mycket nyheter och kommunikation under år 2021. Merkurius är nyfken som en journalist och ställer frågor och kräver svar, precis som vi kan se på alla presskonferenser som avlöser varandra. Merkurius är också en trickster och det kan givetvis innebära att allt vi hör inte är sant. Orden kommer för snabbt och lätt i många lägen under året så försök att ställa dig frågan: Vad handlar detta om egentligen!


Pluto är makt och kraft och han styr även virus, jag skrev mycket om Pluto i samband med pandemin under 2020, det som jag känner är värt att nämna är att även i år går Pluto retrograd och det gör han under tiden 28/4 till 7/10. Under denna tid får jag känslan av att viruset backar undan igen, precis som under Plutos retrograd 2020 mellan 25/4 till 4/10. Så, våren och sommaren känns lugnare gällande pandemin. Under 2020 skrev jag om att det var troligt med en andra våg från början av oktober och framåt och så blev det. Tyvärr kan det bli så även i år, men jag tror att effekten är mildare under detta år. Pluto står för liv och död, förknippad med den grekiska mytologins Hades, härskaren över dödsriket. Med betoning på liv skulle jag vilja säga också! Jag hade önskat att vi fick se siffror på tillfrisknande efter Covid-19 istället för att bara ha fokus på det motsatta!

Så, vi får se fram emot sommaren och att vi säkert kan uppleva en ljusare framtid! Nu är flera av planeterna på väg in i Vattumannens tecken! Tiden runt den 11/2 kommer vi ha ett stellium i Vattumannen, det vill säga flera planeter på rad. Så, nu förstärks The Age of Aquarius – Vattumannens tidsålder rejält!

Vi är i ett gigantiskt skifte och vi ska igenom denna tuffa prövotid för att den gamla världen ska förändras och en ny bättre värld ska kunna födas!

Så, möt din soultribe och sätt fokus och intentioner på att i gemenskap skapa denna nya värld! I år är det de fasta tecknen som påverkas mycket av kvadraturer! De fasta tecknen är Oxen, Lejonet, Skorpionen och Vattumannen. De fasta tecknens energi är som fyra väggar i ett rum och med kraften av det som nu sker så ska dessa väggar rivas, så det är som att alla våra system skakas sönder i sina fogar, murarna faller och sen är det som energin av fågeln Phoenix, vi ska lyfta upp ur askan och skapa det nya! Ja, det vara lite tankar jag har hade i dag om den tuffa men också spännande tid vi lever i just nu! This too shall pass... Föreställ dig hur du vill att ditt liv ska vara, föreställ dig all den glädje som kommer spridas över världen när denna pandemi slutligen är över! Föreställ dig den underbara känslan av tacksamhet när vi kan leva som vi gjorde tidigare och njuta av att återskapa allt vi önskar ha i våra liv! Föreställ dig att du är rebellen i ditt liv och att det nu är dags att sätta ner foten och säga i från i det som du inte längre vill bära med dig in i ditt nya liv! För allt du kan föreställa dig kan du också skapa! Om du inte riktigt hittar svaren så gå ut och lyssna på Zeus i vindarna så kanske han viskande påminner dig! Ljus och kärlek, Helena-Magdalena538 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page