top of page

Fiskarna 2023Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.


Fiskarna 20 februari – 20 mars


Satsa på dina kreativa talanger i år!


Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 2: a hus. Det ger dig härligt flyt och god tur vad det gäller din ekonomi, ditt pengaflöde ökar nu. Likaså är det en perfekt tid för dig att låta dina inre resurser och talanger utvecklas kreativt. Om du har haft drömmar om att kunna tjäna pengar på dina färdigheter så passa på nu.

När januari börjar är Merkurius retrograd i ditt 11:e hus och det ger dig en perfekt möjlighet att fundera på vad du vill lära dig mer om i livet, att hitta din livsfilosofi kan locka dig framåt. Likaså att försöka bli publicerad om du är en skrivande person, samla ihop dina tankar och idéer och färdigställ ditt material. En resa till ett främmande land med en annorlunda kultur kan locka dig, en spännande temaresa. Om du bokar eller ska i väg på en resa i första halvan av januari så var extra noga med alla detaljer.


Även Mars är i retrograd när året börjar, det sker i Tvillingarna i ditt 6:e hus. Det ger dig viktiga ledtrådar om vad som verkligen motiverar och inspirerar dig i ditt dagliga liv. Får du utlopp för din drivkraft på arbetet eller är det dags att söka ett nytt jobb? Passa i så fall på i början av året. Denna placering gör också att det är viktigt för dig med träning, du kan bli rastlös och frustrerad om du inte får möjlighet att röra på dig ordentligt. Lägg grunden nu til bra rutiner.


Uranus går direkt i Oxen i ditt 3:e hus i slutet av januari, vilket ger dig många spännande idéer och det är väldigt givande för dig att nå ut med dina tankar och idéer genom att nätverka eller genom att blogga, podda eller att på annat sätt nå ut nu.


I mars sker det två stora förändringar först går Saturnus in i ditt eget tecken Fiskarna och ditt 1.a hus där han kommer stanna under några år. Det innebär att du tar dig själv och din personliga utveckling på större allvar nu, du blir mer seriös och mer medveten om hur andra uppfattar dig. Kom ihåg att boosta din självkänsla emellanåt för denna transit kan göra att du tvivlar på dig själv i emellanåt, men å andra sidan så kommer du genomgå positiva förändringar och lyckas nå de mål du sätter upp för din personliga utveckling.


I mars går Pluto vidare in i Vattumannen under några månader, det sker i ditt eget 12:e hus vilket är Fiskarnas hus. Under kommande månader så kommer du utvecklas mycket även på ett inre plan. Din intuition är superstark och du genomgår transformationer djupt inom dig.


Vår

I april går Merkurius retrograd i Oxen i ditt 3:e hus, huset för kommunikation av alla slag som dessutom är ett av Merkurius egna hus. Det är en perfekt tid för dig att samla ihop dina tankar och idéer som du vill nå ut med nu. Förändra och gör klart dina planer nu. Undvik helst att skriva avtal och kontrakt när Merkurius är retrograd, det blir lätt missförstånd och behöver göras om. Likaså om du söker en kurs eller bokar en resa, var supernoga med alla detaljer.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, det kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 2: a och 9:e hus.

Den börjar den 20/4 med nymåne total solförmörkelse i Väduren i ditt 2: a hus: det ger dig spännande ekonomiska möjligheter och en nystart vad det gäller din ekonomi. Likaså kan dina inre resurser och talanger visa sig vara inkomstbringande, satsa på att utveckla det du älskar att göra och det du brinner för.

Solförmörkelsen följs därefter av en fullmåne med förmörkelse den 5/5 Skorpionen i ditt 9:e hus, huset för högre studier och livsfilosofier. Du kan nu avsluta studier som du påbörjat tidigare och även känna att du hittat din livsfilosofi och din längtan ut i världen är stark så det passar dig perfekt att fundera på en längre resa eller att arbeta som digital nomad så du kan känna dig fri i själen.


Den 16/5 går Jupiter in i ditt 3:e hus, kommunikationens hus och det skapar ett underbart flow inom allt som har med kommunikation att göra. Passa på att skriva, tala, föreläsa och sjunga, sätt ord på de vackra känslor du har inom dig, dela dom med världen så inspirerar du andra. Dina tankar och idéer är lysande nu så dela med dig till andra som kan öppna nya dörrar för dig nu.


Sommar


Under sommaren lämnar Pluto Vattumannen, han backar åter in i Stenbocken går åter in i ditt hus 11:e hus. Där han återigen aktiverar din längtan efter din soultribe och att i gemenskap med likasinnade verka för att förändra världen.


Juli bjuder på en retrograd i Lejonet i ditt 6:e hus vilket bidrar till att du eftersträvar att känna mer harmoni och balans i ditt arbete. Din känsla för rättvisa och rent spel är stark och om du inte känner att det genomsyrar din arbetsplats så kommer du på olika sätt försöka bidra med det när Venus vänder direkt i september. Venus styr även över de sköna konsterna och kan få dig att vilja arbeta mer kreativt och skapande.


I slutet av augusti och en bit in i september går Merkurius retrograd i Jungfrun i ditt 7:e hus, huset för relationer. Var extra noga med det du säger under denna tid, för det uppstår lätt missförstånd i dina relationer nu. Eventuella fnurror på tråden kan redas ut och allt blir bra igen när Merkurius går direkt.


Höst


I oktober är det ännu en eclipseperiod och den kommer att ske i dina 8:e och 3:e hus.


Perioden inleds den 14/10 med nymåne med solförmörkelse i Vågen i ditt 8:e hus. Denna måne ger dig stark intuition och du blir mer medveten om vem du är innerst inne. Månen skapar också möjligheter för nya ekonomiska samarbeten som kan bära frukt lite längre fram.

Den 28/10 är det fullmåne med månförmörkelse i Oxen i ditt 3:e hus. Så återigen aktiveras ditt hus för kommunikation och du kan nu nå de mål du har satt upp tidigare. Reflektera gärna över hur långt du har kommit med dina olika projekt.


I december går Jupiter återigen direkt i Oxen i ditt 3:e hus och det ger dig en härlig energiboost inom huset för kommunikation, skriv, tala sjung och nå ut med dina budskap till världen!


Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!
Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto


Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)


September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter


December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

307 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commenti


bottom of page