top of page

Att skriva avtal!Livet! ”Betalt samarbete med Enklaavtal.se ”

Genom livet har jag lärt mig oerhört mycket, vilket vi alla har såklart. Vissa lärdomar får vi av att livet flyter på i olika riktningar och bjuder på sina bästa sidor. Men, så kan vi ju hamna i situationer som på olika sätt ställer oss i situationer som känns lite mer utmanande. Det kan vi kanske inte undvika men vi kan underlätta för oss själva genom att göra det som vi kanske tycker är lite tråkigt. En sådan sak är vikten av att skriva avtal. Att skriva ner vad som gäller. Oftast kanske vi skjuter på det där, för det är juridiskt och vi kanske känner oss okunniga och obekväma. Tro mig, genom livet har jag mött många både vänner och kunder som verkligen hade önskat att de hade skrivit det där avtalet. Livet hade blivit så mycket lättare och mer rättvist då.

Det jag mest har erfarenhet av är olika avtal kopplat till min business; såsom författaravtal, skribentavtal, hyresavtal och annat. Men, vi har också andra avtal som kan vara viktiga såsom samboavtal, bodelningsavtal, äktenskapsförord och testamente.

I och med att jag arbetar med vägledning så möter jag ofta människor som kommer till mig för att livet är utmanande på olika sätt eller att man står inför olika vägskäl. Det kan vara att flytta i hop, att gifta sig och lyckan lyser, men det kan också vara att kärleken precis tagit slut och då handlar det mer om bodelning och äktenskapsförord. Mina kunder kommer också och ställer frågor om arvstvister och testamenten. Så mycket lidande det kan bli om inte alla papper är i sin ordning. Så uppslitande och så sårbar man blir om man inte har skrivit ner det man har kommit överens om. När lyckan, livet och kärleken ler mot en så kanske man inte ens vill tänka på att förändringar kan ske och att saker och ting kan ta slut. Men, det är verkligen då man ska tänka på det och ta tag i det direkt för att inte hamna i svåra situationer senare i livet. Så om du till exempel ska bli sambo, så är det så enkelt att skriva ett relevant samboavtal mellan er direkt, så slipper ni en massa onödiga problem om det uppstår diskussioner senare i livet.


Så jag vill med detta blogginlägg verkligen få er att tänka till innan. Hur ser det ut för dig? Jag har hittat en sida för ett företag som arbetar med detta, Enkla avtal! Det är riktigt bra för här får du riktigt bra information om de olika avtalen. Sidan länkar dig också vidare så kan du själv köpa och ladda ner avtal som är juridiskt korrekta. Sen är det bara att skriva sitt avtal! Så himla bra.


I bland är det verkligen av vikt att tänka efter före. Ljus och kärlek, Helena-Magdalena
66 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page