top of page

Astrologi maj - en skakig tid men med hopp om fred!

Uppdaterat: 1 maj 2022

Vad händer på planethimlen? Jag får frågor nästan varje dag om vad jag kan se om det säkerhetspolitiska läget i Sverige, Finland och världen. Därför väljer jag att skriva lite om utvecklingen nu i maj. Att ställa horoskop är tidskrävande och jag får därför välja att bara ta med det viktigaste här.


Det är flera stora astrologiska händelser under maj, så det är en svajig tid nu. Min känsla är att vi ska vara medvetna om att saker och ting har förändrats och det kommer fortsätta göra det, egentligen i flera år till då de yttre planeterna; Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus och Pluto alla byter tecken de kommande åren. Tänk då att Jupiter byter tecken varje år, Saturnus med ungefär 2,5 års mellanrum, Uranus vart sjunde år, Neptunus och Pluto vart 15 – 20 år så kan man förstå att mycket kommer att ske!

När jag ändå nämnde det så skriver jag ner de viktiga datumen här:

Jupiter in i

Oxen 2023

Tvillingarna 2024

Kräftan 2025


Saturnus går in i

Fiskarna 8/3 2023

Väduren 25/5 2025


Uranus går in i

Tvillingarna 7/7 2025


Neptunus går in i

Väduren 31/3 2025 efter att ha varit i Fiskarna sen 2011

(senast han var i Fiskarna var i mitten av 1800-talet och senast han var i Väduren var 1861)


Pluto går in i Vattumannen 24/3 2023

(sist han var i Vattumannen var 1777)


I år den 22/2 2022 har USA en Pluto-return och det är en otroligt stor händelse för USA. Vilket innebär en enorm transformation för USA, som givetvis påverkar hela världen! Plutos cykel sluts och återvänder till den positionen i USA:s horoskop där han var 1777. Tiden runt 1777 präglades av amerikanska revolutionen så vi kan förvänta oss stora förändringar för USA under detta och kommande år.


Så ser vi på de närmaste åren så kommer det ske mycket bland de yttre planeterna och det som kännetecknar det är kollektiva stora förändringar som påverkar världen.


2023 byter Jupiter, Saturnus och Pluto tecken!

2024 byter Jupiter tecken.

2025 byter Jupiter, Saturnus, Uranus och Neptunus tecken

Så vi har flera år framför oss med stora förändringar i världshoroskopet; makt, politik, miljö, ekonomi kommer alla att behövas transformeras. Jag kan varmt rekommendera den som är intresserad att följa, lyssna på och läsa en av mina vänner Bracha Goldsmith https://www.youtube.com/c/BrachaGoldsmith

och även

https://www.jessicaadams.com/astrology/


Men nu återgår jag till maj 2022.


Eclipser i Oxen och Skorpionen


I dag 30/4 har vi nymåne i Oxen med delvis solförmörkelse. Detta är inledningen på eclipsetiden, där vi först har en solförmörkelse vid nymånen i Oxen och som efterföljs av fullmåne med total månförmörkelse i Skorpionen den 16/5.


Dessa förmörkelser sker i Oxen och Skorpionens tecken. De tecknen som styr över våra resurser, både inre och yttre och alltså vår ekonomi. Precis inför denna nymåne med förmörkelse så försvinner pengarna mystiskt från flera av våra banker.


I förmörkelserna sker det saker och ting i det fördolda och saker och ting sker väldigt snabbt, som att vi får en knuff i ryggen av Universum. Vi kan förvänta oss att det sker en hel del under kommande veckor.


Tittar vi på Sveriges horoskop, Tvillingarna med ascendenten i Jungfrun, så ser vi att nymånen och fullmånen aktiverar 3:e och 9:e huset. 3:e huset är tvillingarnas hus och styr över kommunikation på alla plan och även bland annat att ha kontakt med våra grannar. Så här kan man se de samtal och det samarbete som nu sker mellan Sverige och Finland.

I 9:e huset så handlar det om internationella kontakter, juridik och avtal som skrivs. Så här kan man föreställa sig att det handlar om olika internationella samarbeten för vår del. Så, ja medlemsskap i Nato kan möjligtvis vara ett av de avtal som tecknas nu.

Så nymånen i Oxen aktiverar internationella kontakter och juridik. Men också vilken livsfilosofi följer vi nu. Hur vill vi se på vår delaktighet i världen. Fullmånen i Skorpionen fullbordar det som har med grannar och kommunikation att göra.Man kan föreställa sig att det kan handla om de samtal som nu sker mellan Sverige och grannen Finland.

Finland är för övrigt ett Skytt land, med ascendenten i Vattumannen och Sveriges och Finlands solar ligger precis mittemot varandra i zodiaken i en opposition.

Oppositioner bidrar med starka band till varandra och här kan man förvänta sig att Sverige och Finland följs åt i de beslut man behöver fatta nu. Jag läste någonstans att Sverige och Finland har hållit i hop och hjälpt varandra i 900 år! Vilken grannsämja!Även Finland har sina förmörkelser i 3:e och 9:e huset så det är samma frågor som är aktuella och som påskyndas under förmörkelsetiden.


Mycket sker i sjunde huset för Sverige

De transiter som jag skriver om nedan är transiter i sjunde huset för Sverige. Sjunde huset är huset för relationer, nya samarbeten och nya partners.


I Finlands horoskop sker dessa transiter i första huset. Vilket står för att Finland är starka och går framåt nu, med eller utan Sverige. Finland tycks inte backa utan snarare gå framåt och visa framfötterna.Jupiter och Neptunus konjunktion (april)


Den 12/4 möttes Jupiter och Neptunus i Fiskarna och sist det skedde var 1856. Strax efter deras möte 1856 skrevs Parisfördraget som bidrog till fred på Krimkriget.

Det var alltså krig vid Svarta havet även då efter att Ryssland hade attackerat länderna runt Svarta Havet. Jupiters och Neptunus möte den 17/3 1856 har alltså således påverkat att Parisfördraget skrevs den 30/3 samma år.


Jupiter sextil Pluto


Redan den 4/5 har vi ett intressant planetmöte då Jupiter och Pluto möts i en sextil – det är en av årets stora astrologiska händelser! Jupiter är himlens guru, planeten som bidrar med expansion och flow. Nu möter han Pluto som står för liv och död, transformation och makt. Så redan här kan vi förvänta oss att saker och ting förändras på olika sätt. Det starka krafter i omlopp nu och förändringar sker i djupet och påverkar världen framåt.

Tittar vi vidare på det som sker i maj så har vi Merkurius som inleder en retrograd den 10/5 i Tvillingarna, han vänder direkt igen den 3/6 i Oxen. Under retrograder så handlar det om att skapa om och förändra och det är viktigt att ha koll på alla detaljer, så missförstånd kan uppstå.Jupiter går in i Väduren!


Den 11/5 går Jupiter in i Väduren. Med anledning av att det förväntas komma olika besked om världsläget den 9/5 och att Jupiters inträde i Väduren sker nästan precis samtidigt så kan vi förvänta oss att något händer.

Jupiter är himlens guru och det han framför allt gör är att expandera det som redan är i gång. Så beroende på hur världsläget ser ut den 11/5 så kan vi förvänta oss en expansion. Såsom jag skrev om innan pandemin. Att Saturnus och Pluto skulle mötas i Stenbocken och att världen skulle kunna komma att förändras rejält. Det som skedde då var att även Jupiter kom in med full kraft och expanderade energierna och en världsomspännande pandemi var ett faktum.

Vi får hoppas att Ryssland drar sig tillbaks från Ukraina och att det blir fred den 9/5 då kommer Jupiter att bidra med en känsla av lycka och glädje för oss alla. Men allt beror på hur läget ser ut då för Jupiter expanderar det som är.

11/5 med Jupiters inträde i Väduren skiftar spelplanen. Vi får verkligen hoppas att läget är på väg åt rätt håll, för Jupiter härskar över ett eldtecken, Skytten, och nu när han kommer in i eldiga ledartecknet Väduren så skiftar energierna rejält. Nu vill det till att alla politiska ledare tar tid på sig att fatta beslut och att ingen agerar i affekt. Mars går in i Väduren!


Den 25/5 går även Mars in i Väduren. Mars är Vädurens egen planet och han är förknippad med mytologins Ares, krigsguden. I sitt eget tecken blir han kraftfull, men i Väduren möter han lyckoplaneten Jupiter och även Venus; kärlekens och fredens Gudinna, så vi får hoppas att Venus och Jupiter bidrar med fred, kärlek, hopp och flöde och att Mars inte längre har något att kriga för vid den tiden.


Låt oss hoppas på fred!


Ljus och kärlek, Helena-Magdalena


3 562 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page