top of page
  • Skribentens bildHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Vågen 2023Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.Vågen 23 september – 22 oktober


Satsa på din inre utveckling i år!


Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 7:e hus, huset för relationer. Jupiter befann sig i ditt 7:e hus under sommarhalvåret 2022 och nu befinner sig Jupiter i ditt relationshus igen. Detta ger dig spännande möjligheter att träffa nya människor, skapa nya samarbeten och kärleken ser strålande ut under kommande månader. Passa på att träffa dina vänner och väx och utvecklas tillsammans.

När januari börjar är Merkurius retrograd i ditt 4:e hus, huset för hem och familj. Så det passar dig perfekt att skapa de förändringar du önskar på hemmaplan. Rensa, sortera och gör fint. Om du funderar på att flytta så var extra noga nu med det finstilta och undvik att skriva kontrakt till slutet av januari.


Mars är även han retrograd i ditt 9: e hus och han hjälper dig att hitta din motivation djupt inom dig. 9:e huset står för längre resor till fjärran kontinenter och denna transit kan bidra till en internationell karriär och med tankar på att flytta utomlands för nu längtar du efter att vidga ditt liv. Mars bidrar även med en stark motivation gällande studier och även att hitta din livsfilosofi. Med nyfikenhet som en intresserad student ska du nu se det som att världen väntar på dig.

Uranus går direkt i ditt 8:e hus i slutet av januari. Uranus står för plötsliga förändringar och 8:e huset står för ditt inre jag och de djupa förändringar som sker inom dig. Genom olika sorters terapier och healing så kommer du närmare dina känslor och blir mer klar över vem du är och vad du vill. Det är din inre rebell som manar dig till utveckling nu.


I mars sker det två stora förändringar först går Saturnus in i Fiskarna i ditt 6:e hus. Med Saturnus, karmaplaneten i ditt 6:e hus så kommer de kommande åren bidra till att du kommer ta mer hand om dig själv och din hälsa. Du kommer arbeta mycket och du kommer lyckas bra, med den uthållighet som Saturnus bidrar med, men kom ihåg att inte pressa dig för hårt.


Dessutom går Pluto vidare in Vattumannen i ditt 5:e hus där han stannar några månader, vilket verkligen kommer boosta din kreativitet. Du blir mer passionerad och kärleken ser spännande ut! Det passar dig bra att fundera på vad som roar dig, ger dig spänning och hur du njuter av livet. Ditt intresse för att resa ökar, så fyll din kalender med det du tycker om att göra.


Vår

I april går Merkurius retrograd i Oxen i ditt 8:e hus. Under denna retrograd passar det dig perfekt med terapier, med healing och att få tid för att bearbeta känslor som kommer upp till ytan. 8:e huset är också huset för delade resurser, så var extra noga med allt som har med ekonomi att göra. Undvik gärna att skriva på avtal dessa veckor, det är lätt att det blir missförstånd och att saker och ting behöver göras om. Eventuella utbetalningar kan bli några veckor försenade nu.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, det kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 7:e och 2: a hus.

Den börjar den 20/4 med nymåne, med solförmörkelse i Väduren i ditt 7:e hus, huset för relationer. Det ser väldigt spännande ut nu, och nya människor kommer in i ditt liv. Nya vänner och även kärleken kan dyka upp nu, plötsligt och oväntat.

Nymånen följs därefter av en fullmåne i Skorpionen den 5/5 detta sker i ditt 2: a hus, huset för din ekonomi och dina inre personliga resurser. Så det passar dig perfekt att se över din ekonomi lite extra nu, att göra de förbättringar du önskar och du får nya ekonomiska möjligheter.


Den 16/5 går Jupiter in i ditt 8:e hus och det bidrar med en längtan för dig att utvecklas på ett djupare plan, att släppa taget om det som inte längre gynnar dig och att hela och läkas i ditt inre. Du kan nå personligt växande genom olika terapier, healing och genom detox. Detta hus styr även över gemensamma finanser vilket gynnar investeringar, delägarskap och även din partners ekonomi vilken kan öka nu.

Sommar


Pluto lämnar Vattumannen och går åter in i ditt hus 4:e hus där han varit under många år. Din längtan efter att förstå dina rötter förstärks, släktforskning kan vara väldigt givande. Då Pluto står för hemligheter så kan du hitta intressanta livsöden i ditt släktträd. Denna transit passar också perfekt för att förändra ditt hem så den passar din personlighet bättre.


Juli bjuder på en retrograd i Lejonet i ditt 11:e hus vilket innebär att du kan känna en stark längtan efter att engagera dig i olika nätverk eller föreningar för att kämpa för rättvisa och rättigheter för olika ämnen i världen.


I augusti 23/8 Merkurius retrograd i Jungfrun i ditt 12.e hus. Försök att få lite extra tid för dig själv under kommande veckor, för reflektion och bearbetning så du känner att du kommer i kapp dig själv på ett inre plan.


Höst


I oktober är det ännu en eclipseperiod och den kommer att ske i dina 1: a och 8:e hus.


Den 14/10 är det en vacker nymåne med solförmörkelse i Vågen i ditt 1: a hus, huset för dig själv och din personliga utveckling. Det är en pånyttfödelse som sker och du kan få fina insikter nu om vem du är och vem du vill vara. Sätt nya personliga mål för dig själv nu.

Den 28/10 är det fullmåne med månförmörkelse i Oxen i ditt 8:e hus för inre transformationer. Så denna fullmåne visar på vad det är dags att släppa taget om nu. Lyssna till din intuition, den visar dig vägen mot ditt framtida jag. Du skapar även större ekonomisk frihet nu och det är dags att avsluta olika ekonomiska åtaganden.I december går Jupiter direkt i Oxen i ditt 5:e hus igen, vilket ger dig en underbar kreativ boost framåt!


Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!
Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto


Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)


September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter


December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

266 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page