top of page

Väduren 2023Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa exakta datum och grader för de viktigaste transiterna under 2023.


Väduren 21 mars – 20 april


Satsa på dig själv och dina drömmar i år!


Väduren, året börjar med att lyckoplaneten Jupiter åter har kommit in i ditt tecken! Vilket ger dig en underbar eneergiboost! Så nu aktiveras den härliga energi som du säkert kände av under sommarhalvåret 2022. Du startar en ny 12-årscykel i år och kan fundera på vilka positiva förändringar som skedde i ditt liv runt 2011. Det kan ge dig viktiga ledtrådar om vilka förändringar som är på gång för dig nu. Framför allt så är tiden fram till maj en underbar tid för dig själv och din personliga utveckling.


Vinter


I början av året går Merkurius retrograd i ditt 10:e hus. Det ger dig en perfekt möjlighet att samla ihop lösa trådar och tänka igenom saker och ting som har med din karriär och dina livsmål att göra. När Merkurius vänder direkt igen i mitten av januari så kan det bli den förväntade ketchupeffekten så många förändringar sker på en och samma gång.


Din egen planet Mars är även han retrograd när året börjar och bidrar till att du hittar din motivation och vad du verkligen brinner för nu. Mars är retrograd i ditt 3:e hus. Det innebär att du motiveras tillsammans med andra och genom att lära dig nya saker.

Det är också gynnsamt för dig att undervisa, podda, blogga och allt som har med kommunikation att göra. Genom möten med andra så får dina idéer vingar. Så passa på under kommande veckor att mingla och nätverka.


Uranus, som också är retrograd går direkt i ditt 2: a hus i slutet av januari. Det är huset för dina inre resurser och talanger och det är också ditt pengahus. Uranus är geniet och också den inre rebellen så året börjar med underbara tankar och idéer om vad du kan utveckla inom dig själv och hur du dessutom kan tjäna pengar på att göra det du brinner för. Du söker också ekonomisk frihet. Tänk utanför boxen nu och gör slag i saken.


I mars sker det två stora förändringar, den 7/3 lämnar Saturnus ditt elfte hus och går vidare in i Fiskarna i ditt tolfte hus. Med Saturnus i ditt tolfte hus så kommer de kommande åren ge dig möjligheter att verkligen utvecklas inombords.

Genom att lyssna inåt och förstå dig själv på ett djupare plan så kan du nu börja göra de förändringar i ditt liv som du längtar efter. Lyssna till din intuition och förändra ditt liv så att det passar dina inre behov bättre.


Pluto har befunnit sig i ditt tionde hus för karriär i många år. Nu går han vidare in i ditt 11:e hus. Pluto är transformatören som går på djupet med saker och ting, som är mäktig och kraftfull.

I ditt 11:e hus så kommer du känna en längtan efter att hitta din soultribe och att tillsammans med dom göra världen till en bättre plats. Pluto i Vattumannen tänder lågan för mer makt åt folket. Du kan känna en stark längtan efter att bidra på olika sätt till att skapa en större frihet för dig själv och andra.


Vår

I april går Merkurius retrograd i Oxen, det sker i ditt 2: a hus, huset för dina resurser. Detta är en perfekt tid för dig att gå igenom din ekonomi, att göra en bra budget framåt och se hur du kan stärka din ekonomi på olika sätt. Fundera också på vilka inre resurser du har till ditt förfogande och hur du vill utveckla dom, de kan ge dig extra klirr i kassan.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, det kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i ditt 1: a och 8:e hus!

Den börjar den 20/4 med nymåne med total solförmörkelse 29* Väduren, det är verkligen som en pånyttfödelse och den ger dig fantastiska möjligheter att ta nya steg i livet! Satsa på dig själv och det du verkligen drömmer om. Bli den person som du längtar efter att vara och visa ditt nya jag för världen nu.


Den 5/5 är det fullmåne, med månförmörkelse i Skorpionen i ditt 8:e hus. Det åttonde huset står för delade finanser, för pengar som du på olika sätt delar med andra. Du kan nu avsluta där du känner att du har suttit fast ekonomiskt och du kan också få utbetalningar som du har vänta på.


Den 16/5 går Jupiter in i ditt 2: hus, där han kommer stanna resten av året. Detta ger en härlig skjuts för din ekonomi. Så under året som kommer så ökar dina inkomster, du blir som en pengamagnet och har ett härligt flyt! Det ger dig underbara möjligheter i att utveckla dina olika talanger och att kunna tjäna pengar på att göra det du brinner för!

Sommar


I juni lämnar Pluto Vattumannen och går åter in i Stenbocken i ditt hus 10:e hus, huset för karriär och livsmål. Han stannar här resten av året och det innebär att du nu äntligen kan göra de förändringar du önskat i karriären. Känslomässigt så kan det vara lite berg- och dalbana för dig, det är känslorna som kommer upp som också gör att du skapar de förändringar du önskar.


Juli bjuder på en Venusretrograd i Lejonet i ditt 5:e hus. Venus är kärlekens planet och här befinner hon sig dessutom i femte huset som styr kärleksaffärer, så det ser väldigt spännande ut. Kärleken strålar omkring dig! Om du är singel så kan kärleken slå till! Det kan vara en tidigare kärlek som dyker upp igen.

Denna retrograd sker i huset för kärleksaffärer, resor, konst, kreativitet och nöjen. Så detta innebär en väldigt kreativ tid för dig.


I augusti går Merkurius retrograd i Jungfrun, i ditt 6:e hus. Så nu passar det dig perfekt att skapa bra vanor för dina vardagsrutiner. Nu får du möjlighet att gå igenom vad du lägger din tid på på dagarna och skapa bättre rutiner om du känner att du behöver det. Satsa på sund kost, träning, avslappning och återhämtning så blir du mer aktiv på arbetet och orken räcker längre. Den 15/9 går Merkurius direkt igen och då kan du njuta av de nya vanor du har skapat.


I september vänder Venus direkt i ditt 5:e hus, vilket ger en härlig energi till kärlekslivet! Kreativiteten blomstrar, du är fylld av spännande idéer. Detta blir extra härliga veckor för dig.


Höst


I höst är det ytterligare en eclipseperiod och den sker i dina 7:e och 2:a hus.


Den 14/10 är det nymåne i Vågen med solförmörkelse. Detta sker i ditt hus 7:e hus, huset för relationer, så här är en underbar tid för dig i kärlek och relationer. Om du är singel kan kärleken dyka upp nu.

Den 28/10 är det fullmåne på 5* i Oxen med månförmörkelse i ditt 2: a hus, huset för dina inre resurser och din ekonomi. Du kan nu skörda frukterna av den budget du har lagt tidigare i år, din ekonomi ser lysande ut och du får fina ekonomiska möjligheter.


I december sätter Jupiter full fart i ditt andra hus, så det ger en extra skjuts för din ekonomi inför 2024!Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!


Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!231 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page