top of page

Tänk att få segla ut över haven!

Segelsemester i Grekland eller i Karibien!


Vem har inte inspirerats av underbara Mamma Mia när de seglar ut på det magiskt blåa vattnet i Greklands övärld? När de senare lägger till på en liten stenpir och kommer i land i den myllrande hamnen med mopeder, hästar och taxibilar så ser livet på de grekiska öarna så oerhört pittoreskt ut. Jag har sett Mamma Mia många, många gånger och min längtan blev så stark så jag har tillbringat många månader nere i Grekland de senaste åren och Aten har blivit som min andra hemstad. Vi brukar åka ut på öarna och strosa runt på stränderna och i gränderna och njuta av öarna och det vackra blåa havet.


Att få lämna myllriga Pireus och Aten bakom sig och segla ut på egeiska havet måste vara en fantastisk upplevelse. Öarna i Saroniska övärlden, bland annat Aegina, Poros och Hydra ligger en bit utanför fastlandet. Själv har jag många gånger lämnat Pireus bakom mig på väg till Aegina eller Agistri på fulla båtar med förväntansfulla turister som längtar ut på öarna som bjuder på vackra badvikar, små byar med mysiga tavernor,


I havet utangför Aegina simmar delfinerna utanför Vagia Beach. Att få slappa och hänga på Agistri är verkligen en av mina favoritsemestrar. Övärlden är magiskt vacker, att få tassa ut för att få se soluppgången och hänga på stranden för att se solens sista strålar spegla sig i havet. Aten är ett myller av folk och turistfärjorna ut bland öarna är fyllda av turister som går på och av färjorna ute på öarna. Att få segla ute bland öarna och mellan öarna har blivit en dröm för mig.Jag har så många gånger varit på stranden och sett segelbåtar segla förbi, det ser så rofyllt ut när de seglar i väg i kvällningen.


Likaså har jag upplevt öarna i Karibien, där har jag varit på kryssning på bland annat St Marteen, St Kitts & Nevis, Bahamas och det är så oerhört vackert så man blir helt betagen. Även Karibien har fångat mitt hjärta och jag har återkommit flera gånger de senaste åren och kryssat ut från Miami i kvällningen.

Även här har jag suttit på stränderna och tittat suktande på segelbåtarna som har seglat in och ut ur hamnarna bland de vackra öarna. Så döm av min förvåning att jag hittat en resebyrå, More sailing, som erbjuder semester ombord på segelbåtar i bland annat den grekiska övärlden och i Karibien. Det går att boka segelbåt med besättning, vilket verkar oerhört bekvämt och lyxigt. Här kan du inspireras av att segla i Karibien.


Om man däremot själv är bra på att segla så går det att hyra en egen segelbåt, vilken skulle vara fantastiskt. Men, jag kan inte segla så jag har tittat på de olika alternativen att resa med besättning och jag har tittat på att resa ut från Aten och besöka öarna utanför Aten.

Där man bland annat besöker Poros och Hydra. Hydra kallas författarnas ö och är känd för sin skönhet och för de kändisar som brukar vistas där. Poros är en omtyckt och vacker ö. Dessutom seglar båten till Perdika, längst ut på Aegina. Aegina är pinjenötternas ö och den har en underbar natur. På Aegina finns även fina katedraler och tempel att besöka. Låt dig inspireras av att segla i Grekland.

More Sailing är en så underbar lösning. Tänk dig att du kan boka en resa hemifrån, med flyg och segla ut i övärlden i Grekland, Kroatien, Karibien och Italien. Vill du också inspireras så beställ gärna More Sailings kostnadfria katalog!


Du som är äventyrslysten kan dessutom välja att segla med More Sailing antingen genom Medelhavet eller över Atlanten. Med andra ord kan de skräddarsy en unik seglingsresa oavsett om du reser ensam, med familjen, kompisgänget eller med hela företaget.


More sailing är en komplett researrangör inom seglingsturism, där du finner allt ifrån nybörjarsegling till långsegling – med eller utan besättning.


Låt dig inspireras så kanske vi möts i någon hamn ute i världen!

Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

93 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


bottom of page