top of page

Lappland ♥️ med Anna-Lena Vikström

Att stanna upp ett litet tag i livet. Sätta sig i bilen med min älskade man och våra vänner Christer Boteus och Anna-Lena Wikström och köra upp mot Norrland fyllda av förväntningar var en av sommarens mest spännande äventyr. Anledning till resan är att vår vän Christer Boteus, författare ska skriva en bok om Anna-Lenas arv och visdom, historia och mediumskap. Christer har också skrivit boken I kontakt med den inre världen där vi är flera olika medium som är med och delar våra erfarenheter. Det var under skrivandet av den boken som jag är med i, som jag fick möjligheten att lära känna Christer. Christer och jag har fortsatt att samarbeta och han är ägare och samarbetar med oss på The Lighthouse, Onsala och snart även i Portugal (mer info längre ner)När man färdas tillsammans mil efter mil så hinner det bli många intressanta samtal och vackra vyer som passerade utanför fönstret. Vid midnatt första dagen kom vi fram till Östersund. Det var helt fantastiskt att natten är så ljus, dessutom var det varmt som vid medelhavet och vi sov så gott.


Till frukosten dagen efter kom min fina Fb-vän Ulrika Nyqvist tillsammans med sin man Inge och deras vackra vovve Lotus. Jag och Ulrika har känt varandra i många år och gått distanskurser för varandra. Jag har gått Ulrikas fina utbildning i djurkommunikation. Vi har vid några tillfällen hjälpts åt med att hitta vilsna djur. Det var så fint att mötas på riktigt!

Dagen efter fortsatte vi vår resa mot Anna-Lenas hemstad Vilhelmina. Vi kom fram mitt på dagen så vi hann besöka kyrkan, Vilhelmina kyrkstad och den fina lilla affären Sameslöjd. Vi fick berättat mycket spännande. För Christer som reser med oss ska skriva ytterligare en bok om Anna-Lena, hennes gåvor och hennes arv utifrån hennes bakgrund. Den som inte läst Hon som ser kan jag varmt rekommendera att göra det.Vi har haft många intressanta samtal bland annat om vårt nordiska mediumskap, det som förenar och där vi arbetar på liknande sätt. Men vi kallar det i bland för lite olika begrepp. Det blir så intressant att vrida och vända på hur det är att vara sierska, medium och stå med fötterna i vårt nordiska mediumskap. Vårt lands arv, sägner och mediala förmågor. Vi pratade om vittror och älvor, om naturväsen och kraftdjur. Vi pratade om de samiska Gudinnorna och kopplingarna till de grekiska gudinnorna. Som också kan kopplas till våra asagudinnor och gudor. Vi bestämde att vi kommer ha en kurs tillsammans jag och Anna-Lena om Gudinnorna i de olika kulturerna, som vi är rörande överens om att det är energier av olika slag.

I går reste vi upp till en mycket speciell plats Fatmomakke, högt upp i Marsfjället. Det har länge varit en plats dit både samer och svenskar reste för att fira olika högtider, bland annat midsommar. Där finns ett åttiotal kåtor och några hus och en kyrka. Vi hade upplevelser där uppe tillsammans, mycket speciella upplevelser. När vi gick ner för backen i regnet bestämde vi att vi kommer att skriva en bok tillsammans om det nordiska mediumskapet. Jag önskar också att Anna-Lena kommer hålla kurser uppe i Lappland, vid du brusande forsarna och vilda skogarna för naturen där är kraft!

Flera gånger slogs jag av likheten till Delfi, den hemliga grottan Corycian Cave uppe i Mount Parnassos där oraklen satt i 1200 år och förutspådde framtiden för ditresande. Skogen, vildheten, vargarna och björnarna finns på båda platser och kraften!Så för mig finns det starka kopplingar mellan Lappland och Grekland och känslan är densamma när jag ska somna på kvällen, en så stark övernaturlig känsla och jag visades en symbol gång på gång. Precis så som jag och Sofa guidades till symbolen i Kostas butik.

Vi reste på Vildmarksvägen och på Sagavägen. Vi besökte Trappstegsforsen och Sagostigen.I morse hade vi en sista härlig frukost tillsammans med spännande samtal. Bland annat hann vi med planering om att Anna-Lena håller ännu en 1-årig mediumutbildning 2022 på The Lighthouse, Onsala. (Min nästa kurs i medialitet – Lär dig kanalisera startar första helgen i september, den kommer snart upp på event.) Dessutom planerade vi att vi under våren 2022 tillsammans med Christer Boteus startar The Lighthouse Portugal med spännande kurser nere vid Atlanten.

Tack fina Anna-Lena för allt du delat med dig av under dessa dagar!! Tack Christer för att du vill skriva boken och att vi fick följa med under upptäcksfärden jag och Jörgen!Nu har vi lämnat vår kära vän Anna-Lena kvar i Vilhelmina och fortsatt söderut och tillbringat kvällen med vår lilla härliga familj i Gävle på en supermysig uteservering i sommarvärmen. Som vi längtat efter Bella, Chloe och Edina och så blev det en enda kväll, men nästa veckà kommer ni ner till oss äntligen ♥️🙏🏻 Ljus och kärlek, Helena-Magdalena254 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page