top of page
  • Skribentens bildHelena-Magdalena Ivekrans-Nätt

Kräftan 2023

Varje månad skriver jag horoskopen i tidningarna Nära och Tara där kan du följa dina horoskop månad för månad.


För dig som är lite extra intresserad av astrologi så kan du längst ner på sidan läsa datum för de viktigaste transiterna under 2023.

Kräftan 21 juni – 21 juli


Satsa på att hitta din soultribe i år!


Vinter


Året börjar med att Jupiter precis gått in i Väduren i ditt 10:e hus vilket är ditt karriärshus. Den härliga energi du upplevde under sommarhalvåret gällande din karriärväg och dina livsmål blomstrar nu upp igen. Vilket ger dig fantastiska möjligheter för expansion och växande!

Året börjar även med att Merkurius är retrograd och det innebär att det är bra för dig att reflektera över dina relationer då retrograden sker i ditt 7:e hus. Var extra noga med hur du kommunicerar i dina relationer, för det blir lätt missförstånd nu. Om du upplever att det har blivit missförstånd i någon av dina relationer så kommer dessa att klaras upp längre fram i januari.


Mars är också retrograd när året börjar och han hjälper dig att hitta din motivation i djupet av din själ, då han rör sig retrograd i ditt 12:e hus, huset för dina inre drömmar och själsliga längtan. När Mars går direkt igen i mitten av januari och framför allt när han går in i ditt första hus i vinter så är det en perfekt tid för dig att ta nya initiativ och satsa på det du verkligen drömmer om.


Uranus går direkt i ditt 11 hus i slutet av januari och det ger dig underbara möjligheter att möta människor som är likasinnade med dig och att ni tillsammans bidrar till att göra världen till en bättre plats, genom att ni engagerar er i världsliga frågor.


Vår


I mars sker det två stora förändringar först går Saturnus in i Fiskarna i ditt 9:e hus, vilket innebär att han lämnar ditt 8:e hus. Under året som varit så har du helats och läkts på ett djupare plan genom att du har läkt gamla sår. Dessa erfarenheter är du nu klar med när Saturnus går in i ditt 9:e hus. I det nionde huset så passar det dig perfekt att studera, du kan känna att du söker livets mening då Saturnus är planeten för karma. Nu kan du få fina insikter om vilken livsfilosofi som passar dig. Du tar nu även tag i och planerar resor för framtiden.


Pluto går vidare in i ditt 8:e hus, vilket är Skorpionens hus där Pluto är härskare så detta är ett skifte som du kommer att känna av djupt inom dig. Här kommer han stanna i 20 år! Vilket ökar ditt intresse för det ockulta, för healing och terapier. Här handlar det om att du kommer lära känna dig själv på djupet, du kan också vilja utbilda dig inom dessa områden. 8:e huset står även för resurser du delar med andra, med denna placering så kan du ingå långsiktiga ekonomiska överenskommelser med andra.


I april är Merkurius retrograd i Oxen, vilket sker i ditt 11:e hus. När Merkurius rör sig retrograd här så råder jag dig att ha extra koll på din digitala värld, för internet så var extra noga med back-up nu och att du är extra noga med allt du gör online. Under denna retrograd så är det även bra för dig att fundera på dina långsiktiga mål, samla ihop dom och göra en klar vision.


Året bjuder på två eclipseperioder, det vill säga när det är sol och månförmörkelser. Under veckorna mellan förmörkelserna så sker saker och ting ofta väldigt snabbt, det är som att du får en knuff i ryggen av Universum. Det kan upplevas som en förvirrad tid och det är oftast inte förrän efter eclipsetiden som du verkligen förstår vad som har hänt. Det är en eclipseperiod mellan 20/4 och 5/5 på våren och den följs av en eclipseperiod på hösten mellan 14/10 och 28/10, det kan du läsa om lite längre ner i ditt horoskop.


Den första eclipseperioden sker i dina 10:e och 5:e hus

Den börjar den 20/4 med nymåne med solförmörkelse i Väduren i ditt 10:e hus vilket ger dig härliga möjligheter inom karriären. Tro på dig själv och ta de chanser som kommer i din väg nu.

Nymånen följs därefter av en fullmåne, med förmörkelse i Skorpionen den 5/5 och detta sker i ditt hus 5:e hus, vilket är kreativitetens hus framför allt. Din intuition är extra stark vid denna fullmåne och du kan intuitivt får viktiga insikter av vilka kreativa mål du vill uppnå. Denna fullmåne står också för kärlek och nöjen för dig, så det är en underbar energi som aktiveras för dig.


Den 16/5 går Jupiter in i Oxen och ditt 11:e hus och det innebär att ditt sociala liv expanderar, du möter likasinnade och att du gärna engagerar dig i olika grupper tillsammans med andra. Så under året som kommer så passar det dig perfekt att ingå i eller leda grupper med likasinnade personer.

Sommar


Pluto lämnar Vattumannen i juni och går åter in i ditt hus 7:e hus och det ger dig möjlighet att ännu en gång förändra och transformera dina relationer och hur du förhåller dig till dom.


Juli bjuder på en retrograd i Lejonet i ditt 2: a hus, huset för dina inre resurser och även din ekonomi. När Venus går retrograd så ökar din underbara feminina sida djupt inom dig. Det ger dig en värdefull tid att reflektera över vilka dolda diamanter du har inom dig, vilka gåvor och talanger du har att dela med världen. Venus är lilla lyckoplaneten och nu är hon i huset för din ekonomi och ger den en extra skjuts framåt!


Under slutet av augusti och en bit in i september så går Merkurius retrograd i Jungfrun i ditt 3:e hus, vilket är ett av Merkurius egna hus och det är huset för kommunikation. Så under dessa veckor så är det värdefullt för dig att vara extra noga i din kommunikation. Likaså att vara extra noggrann om du bokar resor, skriver avtal eller annat, så det inte blir missförstånd. Samla ihop all fakta du behöver.


Höst


I oktober är det ännu en eclipseperiod och den kommer att ske i dina 4:e och 11:e hus.

Den 14/10 är det nymåne, med solförmörkelse i Vågen i ditt 4:e hus. Det ger dig underbara möjligheter att förändra ditt hem, så att det motsvarar din personlighet. Det passar perfekt för dig att rensa och göra dig av med det du inte längre behöver så får du en härlig känsla av rymd i ditt hem.

Den 28/10 är det fullmåne, med månförmörkelse i Oxen i ditt 11:e hus. Nu känner du vilka grupper av människor som du är klar med och vill släppa taget om, och i vilka olika sammanhang du vill vara i framåt.


I december går Jupiter direkt i Oxen i ditt 11:e hus och återigen så aktiveras ditt underbara engagemang att tillsammans med andra göra det du brinner för.


Är du intresserad av att följa vad som händer på stjärnhimlen så läs gärna min astroguidning varje söndag på Tidningen Nära, du hittar den här!


Vill du lära dig mer om astrologi så har jag en härlig onlinekurs jag har gjort tillsammans med Tidningen Nära, du hittar den här!
Januari:

12/1Mars D 8* Tvillingarna

18/1 Merkurius D 08* Stenbocken

28/1Uranus D 15* Oxen


Februari:


Mars:

7/3 Saturnus in i Fiskarna

23/3 Pluto in i Vattumannen


April:

20/4 Nymåne total solförmörkelse 29.49* Väduren (5/5 fullmåne 15* Skorpionen)

21/4 Merkurius retrograd 16* Oxen (15/5 på 5* Oxen)


Maj:

1/5 Pluto retrograd in i Vattumannen

5/5 fullmåne 15* Skorpionen

16/5 Jupiter in i Oxen

18/5 Jupiter kvadratur Pluto 0.18*

17/5 T-kors Mars, Jupiter, Pluto


Juni:

11/6 Pluto backar in i Stenbocken

17/6 Saturnus retrograd 17/6

30/6 Neptunus retrograd


Juli:

23/7 Venus retrograd 29* Lejonet (till 4/9 12* Lejonet)

26/7 Yod Merkurius, Venus, Neptunus, Pluto


Augusti:

23/8 Merkurius retrograd 22* Jungfrun (15/9 8* Jungfrun)

29/8 Uranus retrograd (till 27/1 2024)


September:

15/9 Merkurius direkt 8* Jungfrun

4/9 Jupiter retrograd


Oktober:

3/10 Yod Venus, Mars, Neptunus

11/10 Pluto direkt 28* Stenbocken

14/10 nymåne 21* Vågen ringformad solförmörkelse

28/10 fullmåne 5* Oxen partiell månförmörkelse


November:

4/11 Saturnus direkt o.30 Fiskarna

14/11 Yod Merkurius, Venus och Jupiter


December:

6/12 Neptunus direkt 25* Fiskarna

13/12 Merkurius retrograd 8* Stenbocken (23/12 åter i Skytten - 2/1 24* Skytten)

31/12 Jupiter direkt 6* Oxen

223 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Commentaires


bottom of page