top of page

En av naturens vackra skapelser – pärlor!

” I betalt samarbete med Julias Pearls”

Jag har alltid fascinerats av pärlor, för mig är de så mytomsp

unna på något sätt. De skapas ute i havet och ligger väl dolda i sina musselskal. För att sedan upptäckas och förgylla någons verklighet. Då detta måste ske helt spontant och är sällsynt så finns det olika sätt att odla dessa vackra skönheter. Självklart odlas de i musslor och har gjorts under flera hundra år. Det gör att ingen pärla är någon annan lik, de är alla så unika och vackra.


För min del så känner jag att pärlorna är väldigt feminina, dels i sin skapelse men också i sin skönhet. Under hösten lyssnade jag på en bok som handlade just om detta med pärlor och det väckte mitt intresse.

Min älskade mormor bar ofta pärlhalsband och pärlörhängen, hon var väldigt vacker och dom passade henne perfekt. Vi fick senare ärva dessa. När jag var yngre fastnade jag inte alls för pärlor, men jag har väl kommit in i den mer mogna tiden av mitt liv nu. För nu känns det helt fantastiskt att sitta och välja bland alla vackra smycken för jag har hittat en underbar butik på nätet: Julias pearls. För att inte tala om halsbanden!

Wow – så vackra, här kan du se: https://www.juliaspearls.com/parlhalsband/ Så mycket vackert det finns, ett väldigt stort utbud av pärlor med bland annat Akoyapärlor och Söderhavspärlor. Det finns både klassiska och mer designade kollektioner.


Min blick vandrar från sida till sida för att bestämma vilka pärlörhängen jag skulle vilja önska mig i en present från mig själv till mig själv.


Det känns så fint att titta på dessa mästerverk, för de är ju alla unika. Jag önskar att jag kan låta mina pärlor gå i arv precis så som min mormor gjorde till oss. Så att pärlorna får komma till sin rätt och bäras med kärlek i många, många år.

Jag blickar ut över havet utanför mitt fönster och reflekterar över att där långt ute i havet skapas just dessa vackra pärlor. Vill du också inspireras så titta in på Julias Pearls.


Ljus och kärlek, Helena-Magdalena

46 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page