top of page

Astrologiska händelser 2021

Allmän astrologi för 2021


(Mina årshoroskop för 2021 kommer i ett separat inlägg, här har jag skrivit ner det viktigaste inför 2021)


Vi står inför ett spännande astrologiskt år! Då två av de yttre planeterna bytt tecken i december 2020, det är Jupiter och Saturnus som har gått in i Vattumannen. Dessutom bildade de båda en konjunktion den 21/12 2020, samma dag som vintersolståndet. Det innebär att luftens element har aktiverats och att en förstärkning av Vattumannens tidsålder sker under 2021. Luftens element står för det mentala planet; tankar, idéer och kommunikation. Det känns som en frisk fläkt efter en period med väldigt stark energi av elementet jord och framförallt Stenbockens tecken.

De senaste åren har de yttre planeterna befunnit sig i jordens och vattnets element, det är den passiva, feminina och introverta energin. Nu befinner sig Jupiter och Saturnus i luftens element vilket är den maskulina, aktiva och extroverta energin. Så alla som är födda i luftens och eldens element kan äntligen känna att de får luft under vingarna! Jupiter tar 12 år på sig att vandra genom hela zodiaken, det innebär att vi alltid kan reflektera över vad som hände 12 år tidigare då Jupiter byter tecken. Så fundera på hur ditt liv såg ut 2009, 1997, 1985, vilka förändringar skapade du? Inom vilket område riktade du ditt fokus? Vad var det i ditt liv som expanderade då? För nu aktiveras ett liknande flöde.


Under sommaren (15/5 – 28/7) går Jupiter; allas vår guru som symboliseras av den mytologiska grekiska Guden Zeus, planeten som står för vårt högre medvetande in i det spirituella, ödmjuka tecknet Fiskarna. Det skapar en underbar energi som vi alla kan använda oss av för att stärka och använda vår intuition och hitta vår egen guidning på ett djupare plan.

Uranus, som står för kaos, chock, förvirring och uppvaknande och som även är rebellisk befinner sig i Oxens tecken sen ett par år tillbaks och han fortsätter sin bana för att få oss att vakna upp i hur vi hanterar jordens resurser och hur våra värderingar runt det ser ut. Under 2021 kommer Saturnus i Vattumannen och Uranus i Oxen bilda en spänd kvadratur så det kommer att handla om att vi alla kommer kämpa för vår frihet! Så som i himlen så ock på jorden och så som omkring oss så även inom oss. Så, vi kommer alla vilja bryta oss loss från det som håller oss fångna och skapa större frihet för vår utveckling i våra egna liv!


Neptunus befinner sig i sitt eget tecken Fiskarna även under 2021, han har befunnit sig där sen 2012 och fram till 2025. Det är en fin, subtil andlig aspekt som är gynnsam för vårt inre.

Pluto befinner sig i Stenbocken sen 2008 och fram till 2023. Pluto står för transformation och han har varit väldigt aktiv i Stenbocken de senaste åren, det var i mötet med Jupiter och Saturnus som pandemin aktiverades. Pluto går i djupet med saker och ting och Stenbocken styr stora organisationer och man kan se de senaste åren hur mycket Pluto har grävt fram, hemligheter som kommit i ljuset, skandaler som kommit fram och Pluto fortsätter att skapa transformation och förändringar i stora organisationer i några år till.

Under året har vi två eclipseperioder. Under dessa perioder så ökas tempot och det blir som en framåtknuff i utvecklingen. Det kan kännas som att saker och ting forceras och att man kanske inte känner sig beredd men ändå trycks framåt i en utveckling av händelser. Under året som kommer så har vi en eclipseperiod i början av sommaren med fullmåne i Skytten och total månförmörkelse den 26/5. Sen är det delvis solförmörkelse vid nymånen i Tvillingarna den 10/6. Sen har i en period på hösten den 19/11 med en fullmåne i Oxen och delvis månförmörkelse. Därefter följer en nymåne de 4/12 med en total solförmörkelse i Skytten. Merkurius retrograder:

Under 2021 sker alla Merkurius retrograder i luftens tecken. Den första är mellan den 31/1 och 21/2 då i Vattumannens tecken. Den andra sker 30/5 – 23/6 i Tvillingarnas tecken och den tredje retrograden sker mellan 27/9 – 19/10 i Vågens tecken. När Merkurius befinner sig i lufttecknen så ger han intellekt, tankar och idéer. När han går retrograd så vill det till att hålla ordning på alla tankar! Så här gäller det att vara extra noga med att hålla tankarna i ordning så det inte skapas en förvirrad popcornhjärna som missar viktig information. Håll extra ordning på alla papper, tider, mail och annat. Merkurius är en trickster som lätt gör att vi blandar ihop dagar och tider. Det blir ofta förseningar och strul så var extra uppmärksam på datum, tider och olika avgångar. Undvik att skriva på avtal och kontrakt under denna tid! Se det som en bra tid att samla i hop alla lösa trådar och att ägna sig åt mindfulness kan vara en riktigt bra tanke!

416 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page